پخش زنده
امروز: -
عضو شورای نگهبان گفت: منشور روحانیت چراغ راه حوزههای علمیه است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی،آیتالله محمدمهدی شبزندهدار امروز درهمایش منشور روحانیت در مشهد افزود :اولین وظیفه شرعی و الهی برای جلوگیری از تکرار آن حوادث تلخ دوران استکبار و رسیدن به اطمینان از قطع نفوذ بیگانگان در حوزهها، این است که اتحاد و یکپارچگی طلاب و روحانیت انقلابی حفظ شود وگرنه شبی تاریک در پیش است.
وی گفت: جمعآوری و نگهداری علوم قرآن و اسلام و آثار و احادیث پیامبر بزرگوار(ص) و سنت و سیره معصومین(ع) و ثبت آنها در شرایطی که امکانات بسیار کم بوده و سلاطین و ستمگران در محو آثار رسالت همه امکانات خود را به کار میگرفتند، کار آسانی نبوده است.
آیتالله محمدمهدی شبزندهدارافزود: خدا را شکر امروز نتیجه آن زحمات را در آثار و کتب با برکتی همچون «کتب اربعه» و کتابهای دیگر متقدمین و متأخرین از فقه و فلسفه، ریاضیات و نجوم و اصول وکلام و حدیث و رجال، تفسیر و ادب و عرفان و لغت و تمامی رشتههای متنوع علوم مشاهده میکنیم.
عضو شورای نگهبان گفت: برگ دیگری که از کارنامه روحانیت مورد توجه حضرت امام قرار گرفته، این است که آنان در هر عصری برای دفاع از مقدسات دینی و میهنی خود با تحمل اسارتها و تبعیدها، زندانها شهدای گرانقدری را به پیشگاه مقدس حق تقدیم کردهاند.
وی تصریح کرد: اگر منشور روحانیت به درستی خوانده نشود، ممکن است حلال و حرام جابهجا شود و جریانات در گذر زمان تغییر کند. منشور روحانیت راه را برای درک واقعی مسائل هموار کرده است.
عضو شورای نگهبان اضافه کرد: طلبه باید در کنار معنویت، دینشناسی قوی باشد تا بتواند زمانی که وارد جامعه شد، پاسخگوی مشکلات اعتقادی و دینی مردم باشد. یک مبلغ واقعی باید با دغدغههای فکری مردم آشنا باشد و بر اساس آن مشکلات، خود را مجهز به علم کند. طلاب باید دانش متناسب با پیشرفت علم و تکنولوژی را داشته باشند تا بتوانند جامعه علمی را اداره کنند.
وی با اشاره به روحانیت متحجر و مقدسنما عنوان کرد: وقتی شعار جدایی دین از سیاست جا افتاد و فقاهت در منطق ناآگاهان، غرق شدن در احکام فردی و عبادی معنا شد و همچنین این طور مطرح شد که فقها مجاز به ورود به عرصه سیاست و حکومت نیستند.
عضو شورای نگهبان با بیان اینکه در منشور روحانیت یکی از دغدغههای امام راحل، علمای متحجر و مقدسنما بودند، افزود: آن قدر که اسلام از این مقدسین روحانینما ضربه خورده، از هیچ قشر دیگر نخورده است. نمونه بارز آن مظلومیت و غربت امیرالمؤمنین(ع) که در تاریخ روشن است. طلاب جوان باید بدانند که پرونده تفکر این گروه همچنان باز است و شیوه مقدسمآبی و دینفروشی عوض شده است. شکست خوردگان دیروز، سیاستبازان امروز شدهاند.
وی ادامه داد: امروز هیچ دلیل شرعی و عقلی وجود ندارد که اختلاف سلیقهها و برداشتها و حتی ضعف مدیریتها دلیل به هم خوردن الفت و وحدت طلاب و علمای متعهد شود. ممکن است هرکس در فضای ذهن و ایدههای خود نسبت به عملکردها و مدیریتها و سلیقههای دیگران و مسئولین انتقادی داشته باشد ولی لحن و تعابیر نباید افکار جامعه و آیندگان را از مسیر شناخت دشمنان واقعی و ابرقدرتها که همه مشکلات و نارساییها از آنان سرچشمه گرفته است، به طرف مسائل فرعی منحرف کند.
وی اظهار کرد: آنچه در منشور روحانیت امام راحل بر آن تاکید شده، این است که مردم ایران باید مواظب باشند که دشمنان از برخورد قاطع نظام با متخلفین به اصطلاح روحانی سوءاستفاده نکنند و با موجآفرینی و تبلیغات اذهان را نسبت به روحانیون متعهد بدبین نکنند و این را دلیل عدالت نظام بدانند که امتیازی برای هیچکس قائل نیست. اولین وظیفه شرعی و الهی برای جلوگیری از تکرار آن حوادث تلخ دوران استکبار و رسیدن به اطمینان از قطع نفوذ بیگانگان در حوزهها، این است که اتحاد و یکپارچگی طلاب و روحانیت انقلابی حفظ شود وگرنه شب تاریک در پیش است.