پخش زنده
امروز: -
مدیر کل به سازی، نظارت و هدایت شغلی سازمان آموزش فنی و حرفهای گفت: قالب آموزشهای ما در سراسر کشور و بخش دولتی و به صورت رایگان ارائه میشوند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما: رادیو فرهنگ در برنامه پویش با آقای تقی پور مدیر کل به سازی، نظارت و هدایت شغلی سازمان آموزش فنی و حرفهای گفتگویی انجام داده است که به شرح ذیل می باشد.
سوال: شنوندهها پیام دادند که آموزش تعمیرات موبایل را حذف کرده فنی حرفهای از فهرست کلاسهای آموزشی خودش و مهارت آموزی آیا چنین اتفاقی افتاده است؟
تقی پور: فکر نمیکنم که چنین اتفاقی افتاده باشد شاید استان خاصی باشد شهر خاصی است اگر باشد ما پیگیری میکنیم.
سوال: میفرمایید که الان چند کلاس مهارتی در سطح کشور دارد انجام میشود حالا چند سرفصل دارد؟
تقی پور: من در ابتدا اشارهای به سازمان فنی وحرفهای بکنم سازمان فنی و حرفهای وظیفه اش چی هست وظیفه اصلی این سازمان ارائه آموزشهای مهارتی کوتاه مدت غیر رسمی مجموعه وزارت کار است در ۳۱ استان کشور ما اداره کل داریم بالغ بر ۶۵۰ مرکز آموزش فنی و حرفهای داریم در کشور نزدیک ۱۸ هزار بعضا یا اخیرا مجوزها آنی صادر میشود به صورت فعال نزدیک به ۱۵ هزار آموزشگاه آزاد فعال داریم که خیلی هایشان هم همین آموزش تعمیرات موبایل دارند که خود من اطلاع دارم که حذف نشده است.
سوال: سوال این شنونده ما از تهران بود.
تقی پور: ایشان ممکن است در یکی از مراکز به دلایلی حذف شده باشد حتما پیگیری میکنم، چون ما اصلا آموزش تعمیرات موبایل را حذف نمیکنیم.
سوال:چون جزو موارد کاربردی و به روز هست؟
تقی پور: بله، چون نگاه مسئولین سازمان آموزشهای فنی حرفهای آموزشهای به روز و آموزشهای مورد نیاز با بازار است ویکی از مواردی که مورد نیاز است همین بحث آموزش و تعمیرات موبایل است ما همین در تهران خیلی از آموزشگاه هایمان تعمیرات موبایل است، احتمالا یک مرکز دولتی که به صورت رایگان آموزش میداده شاید شاید حذف شده است.
سوال: آموزشهای رایگان الان در چه بخشهایی هست؟
تقی پور: آموزشهای رایگان در تمام سراسر کشور در مراکز دولتی ما در سراسر کشور به صورت رایگان ارائه میشود آموزشهای مهارتی.
سوال: موبایل هم شامل این موارد هست؟
تقی پور:بله یک بخشهایی، یک برنامهای سازمان دارد که به آن میگویند آموزش موازی به خاطر حمایت از بخش خصوصی جایی که بخش خصوصی میآید یک مجوزی را میگیرد مجوز آموزشگاه آزاد میگیرد میخواهد یک سری حرفهها و رشتهها را آموزش بدهد دولت مکلف میکند خودش را که آموزش رایگان راحذف بکند البته با درنظر گرفتن منطقه، مردم و جامعه هدفی که حالا سطح درآمدی شان به چه صورت است، ولی نمیخواهد رقابت نابرابری با بخش خصوصی داشته باشد آموزش رایگان، بخش خصوصی که آمده سرمایه گذاری کرده و میخواهد از این طریق کسب درآمدی داشته باشد.
سوال: پس احتمالا سوال این شنونده بحث رایگان میتواند باشد؟
تقی پور: به احتمال زیاد، چون بخش خصوصی ما مطالبه میکنند، چون جایی که ما میآییم مجوز میگیریم وچون در بخش دولتی ما دستمان باز است و میتوانیم حرفههای دیگری اضافه کنیم و آن را بگذاریم که بخش خصوصی کارش خودش را انجام بدهد و در یک رقابت نابرابر باز هم اگر موردی هست ما حتما پیگیری میکنیم.
سوال: یک مقداری حالا بخشی از کلاسها هم رایگان برای کسانی که بضاعت مالی ندارند و میخواهند این آموزشها را داشته باشند بد نیست که راه اندازی بشود.
تقی پور: قطعا همین طور است ما ۱۹ جامعه هدف داریم که خیلی هایش زیر مجموعه دستگاههایی مثل سازمان بهزیستی، کمیته امداد با آنها داریم مشارکت میکنیم و حمایت میکنند و قالب آموزشهای ما در سراسر کشور و بخش دولتی و به صورت رایگان ارائه میشوند.
سوال: کسانی که میخواهند مطلع شوند از این آموزشهای رایگان میتوانند به مراکز فنی و حرفه استانشان مراجعه کنند؟
تقی پور: سازمان فنی و حرفهای یک واحدی دارند به نام واحد پذیرش آنجا کامل اطلاعات به روز دورهها را دارند، چون دورههای ما کوتاه مدت است و در طول سال تغییر میکند.