خنثی کردن تحریمهای تراشه آمریکا با طرح دانشمندان چینی
دو دانشمند ارشد چین برای نخستین بار طرح این کشور را برای دورزدن تحریمهای تراشهای آمریکا تشریح و دیدگاه پکن در مورد نحوه پیروزی فناوری چین در مقابل واشنگتن را، تدوین کردند.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، دو دانشمند ارشد چین در این باره نوشتند پکن باید مجموعهای از پتنتها را که بر نسل بعدی تراشهسازی حاکم است، از مواد تا تکنیکهای جدید، جمع آوری کند. «لو جونوی» و «لی شوشن» در بولتن آکادمی علوم چین نوشتند که این امر باید بلندپروازیهای نیمهرسانای چین را تقویت کند و در عین حال به چین قدرت مقابله با تحریمهای آمریکا را که برای فلج کردن بخش نیمهرسانای این کشور طراحی شدهاند، بدهد.
به نقل از خبرگزاری بلومبرگ، این مقاله که در یک حساب رسانه اجتماعی وابسته به آکادمی علوم چین منتشر شده است، نگاه اجمالی نادری به نحوه تفکر و واکنش پکن به تشدید خصومتهای دولت بایدن بر سر نیمه هادیها انداخته است. این آکادمی به تصمیم گیرندگان ارشد چین مشاوره میدهد و این مقاله اظهارات «شی جین پینگ» رییس جمهور چین را که خواستار پیروزی در توسعه فناوریهای اصلی است، بازتاب داده است. در این میان سرپرست فناوری نوین چین دیدگاه خود را برای عبور از تحریمهای آمریکا ترسیم و بر ضرورت مدرن سازی و اصلاح حلقههای ضعیف در زنجیره تامین تاکید کرده است.
چین برنامهای برای توسعه نسل بعدی مواد تراشهای دارد که در سال ۲۰۲۰ در واکنش به تحریمهای دوران ترامپ به اجرا گذاشته شد. با این حال، این راهبرد ملی هنوز نتوانسته است برتری فناورانهای را نسبت به تولیدکنندگان پیشگام تراشهها در جهان فراهم کند. واشنگتن مجموعهای از اقدامات را برای محدود کردن صادرات فناوری مانند تجهیزات ساخت تراشه و پردازندههای هوش مصنوعی به چین اجرا کرده که بخشی از مجموعه گستردهتر تحریمهای فناورانه علیه این کشور است.
این دانشمندان نوشتند تحقیقات فشرده روی مواد و قطعات نوآورانه و تولید به بازیگران تراشه چین کمک میکند تا مجموعهای از پتنتها را که این فناوری را پوشش میدهد، ایجاد کنند. این فناوری شامل تجهیزات و تکنیکهای ضروری است که آمریکا اکنون به عنوان سلاحی علیه چین از آنها استفاده میکند.
این دانشمندان افزودند: باید روحیه دانشمندانی را که به دنبال ابتکار و نوآوری هستند و در برابر تحقیقات تکراری و سطح پایین مقاومت میکنند، تقویت کنیم.
«لی» یک کارشناس فیزیک نیمه هادی و معاون این موسسه دانشگاهی است، در حالی که «لو» در بازوی تحقیقاتی تراشه آکادمی کار میکند. این دو دانشمند تعدادی از چالشهای کاربردی برای صنعت تراشه، از جمله کمبود نخبگان و بودجه را در تحقیقات بنیادی برشمردند.
آمریکا مجموعهای از تحریمها را علیه صنعت فناوری چین، از جمله مسدود کردن شرکتهایی مانند شرکت بین المللی تولید نیمه هادی (Semiconductor Manufacturing International Corp) و هواوی که به عنوان قهرمانان ملی چین شناخته میشوند، اعمال کرده است. قوانین دیگری که سال گذشته در آمریکا وضع شد، بزرگترین سازندگان تراشههای قراردادی جهان مانند شرکت نیمه هادی تایوان را از ساختن سیلیکون پیشرفته برای طراحان چینی منع کرده است.
همچنین گفته میشود که واشنگتن برای محدود کردن صادرات برخی از ماشینآلات پیشرفته تولید تراشه به چین به توافقاتی با هلند و ژاپن دست یافته است تا توانایی شرکتهای چینی را برای پیشبرد فناوری محدودتر کند. مقامات چینی حتی در جلسات پشت درهای بسته هم از بحث در مورد اقدامات متقابل خودداری کرده اند.