پخش زنده
امروز: -
وزارت نیرو گفت: همکاری بین جمهوری اسلامی ایران، کشورها و سازمانهای عضو این شورا در چارچوب ماموریت و اهداف مرکز منطقهای مدیریت آب شهری در توسعه و گسترش همکاریهای منطقهای مدیریت منابع آب در سطح بین المللی و منطقهای محسوب میشود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آقای علی اکبر محرابیان در آیین سیزدهمین اجلاس شورای حکام آب با حضور وزرای ۱۶ کشور گفت: فعالیتهای این مرکز توسط شورای حکام به عنوان بالاترین مرجع تصمیم گیری راهبری و نظارت میشود تاکنون ۱۲ اجلاس شورای حکام برگزار شده که به دلیل شیوع ویروس کرونا در کل جهان در دو دوره پیشین موفق به برگزاری اجلاس شورای حکام به صورت مجازی شدیم البته با بهبود شرایط و باتوجه به تاکید دولت ایران بر گسترش تعاملات منطقهای از فرصت استفاده نموده و این رویداد را به صورت حضوری برگزار میکنیم.
وی افزود: در این راستا سیزدهمین اجلاس شورای حکام آب با هدف تبدیل این مایع حیات به یک عنصر وحدت بخش میان کشورهای منطقه و عامل ایجاد توسعه به منظور افزایش رفاه زندگی تک تک مردم انجام میشود.
وی گفت: کشورهای عضو شورای حکام مرکز مدیریت آب شهری باتوجه به نوع اقلیم، تجارب بسیار ارزندهای در مدیریت منابع آب دارند و هم افزایی این تجارب میتواند زمینه استفاده بهینه از مساله آب، افزایش سطح رفاه زندگی مردم و حفظ محیط زیست را به ارمغان بیاورد.
وزیر نیرو افزود: همچنین آب در منطقه مان همواره تمدن ساز بوده و رد پای آن در تاریخ کشورها به وضوح دیده میشود با تکیه بر این تاریخ درخشان میتوان زمینه توسعه در ابعاد گوناگون از جمله توسعه اقتصادی، اجتماعی را باردیگر با محور آب در دستورکار قرارداد.
وی افزود: در ادامه تلاش خواهد شد با تداوم همکاریها بستر مناسبی جهت تبادل تجربیات کشورهای منطقه با یکدیگر را به منظور مدیریت مسایل و چالشهای آبی نظیر سیلابهای ناگهانی، خشکسالیهای بلندمدت و استفاده از آبهای غیرمتعارف فراهم نماید. این موفقیت بزرگ مدیون عزم سیاسی مسئولین کشورهای عضو که با آگاهی کامل از نقش حیاتی و مهم آب در منطقه و ضرورت ارتقای فعالیتهای مربوط به مدیریت آب به طور اعم و مدیریت آب شهری به طور اخص در این جا گرد آمده اند تا با اتخاذ تصمیمات معقول و مناسب فرآیند ارایه خدمات به کشورهای منطقه را تسهیل و پشتیبانی نمایند.
آقای محرابیان ادامه داد: اکنون در زمانی زندگی میکنیم که جهان تحت فشار تغییر اقلیم و تبعات آن شامل بلایای آبی قرار دارد. در حال تغییر کمی و کیفیند، منطقه نیز یک منطقه خشک و نیمه خشک است و تقریبا همه کشورهای عضو شورای حکام به نوعی دارای چنین اقلیمی بوده و اغلب تحت تاثیر تبعات تغییر اقلیم قرار گرفته اند.
وی گفت: کاهش بارندگی و برف، افزایش تبخیر به دلیل افزایش گرمایش جهانی، کاهش حجم رودخانهها و دریاچه ها، خشک شدن دریاچههای بزرگ، افزایش مصرف آب شهری و دیگر آثار منفی محیط زیستی نشان دهنده وضعیت وخیمی است که جهان و منطقه مان با آن روبرواست.
وزیر نیرو افزود: به منظور مدیریت چالشهای مذکور ارتقای سطح همکاریهای منطقهای یک ضرورت است و بر این مبنا اندیشه تاسیس یک نهاد منطقهای که بتواند بر مبنای ظرفیتهای گسترده و جلب همکاریهای بین المللی مسیر حل و فصل مسایل و مشکلات مدیریت آب را فراهم کند برای اولین بار از سوی دولت جمهوری اسلامی مطرح و در سال ۲۰۰۲ مرکز منطقهای مدیریت آب شهری تحت پوشش یونسکو در تهران شکل گرفت.
وی افزود: ژ ۱۶ فوریه (چند روز پیش) بیست و یکمین سالگرد تاسیس مرکز بود که مایلم به همه اعضای شورای حکام مرکز نیز بابت همراهی و مشارکت شان تبریک بگویم، مدیریت منابع آب با محوریت تعادل و توازن پایدار بین عرضه و تقاضای آب در ابعاد مختلف با درنظر گرفتن مسایل محیط زیستی و در عین حال نیل به عدالت اجتماعی و توسعه اقتصادی یکی از اصلیترین اولویتهای مدیریت جهانی آب به ویژه در مناطق در حال توسعه است.
آقای محرابیان گفت: در دوره جدید به مدیر مرکز آقای مهندس حاج رسولیها که دارای تجربه چندین دهه در مدیریت آب است توصیه کردم که ایجاد و توسعه ظرفیتهای مناسب براساس نیازهای ملی و منطقهای را در برنامه کاری خود قرار دهند این مهم از طریق بومی سازی دستاوردها و تجربیات موفق و در انطباق با شرایط دین، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی کشورها به منظور اتخاذ رویکردهای مناسب دستیافتنی است.
وی ادامه داد: نتیجه این اجلاس تصمیمات تاثیرگذاری خواهد داشت که افق جدیدی را با هدف ارایه راه حلهای موثر مقابله با چالشهای در سطح دنیا و به ویژه در سطح منطقه آن هم در بالاترین سطح دیپلماتیک باز خواهد کرد و آب به عنوان محور اتحاد کشورها باردیگر زمینه توسعه و افزایش رفاه در زندگی مردم را فراهم میکند.
وزیر نیرو افزود: قرار است در ادامه برنامه اجلاس پروپوزالها و پروژههای منطقهای و مشترک با موضوعات حوزه آب ارایه و بحث و بررسی شوند پیشنهاد میکنم با مشارکت موثر در پروژهها یکدیگر را در حل مشکلات آبی از طریق انجام پروژههای تحقیقاتی برگزاری دورههای آموزشی و ظرفیت سازی در کشورهای شورای حکام یاری رسانیم و همچنین توصیه میکنم به منظور پیگیری جدی و مستمر مصوبات این اجلاس هر کشور یک نماینده را به طور رسمی به عنوان مسئول اجرای مصوبات اجلاس شورای حکام و ارایه گزارش در اجلاس چهاردهم سال ۲۰۲۰۴ معرفی نماید.