پخش زنده
امروز: -
دبیر ستاد حقوق بشر کشورمان در دیدار با خبرنگاران رسانههای خارجی سیاست زدگی را آفت حقوق بشر دانست وگفت: رسانه ها باید حرفهای رفتار و به دور از سیاستزدگی، حقایق را روایت کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، کاظم غریب آبادی، معاون امور بین الملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشرکشورمان، در نشست با خبرنگاران رسانههای خارجی، با بیان اینکه کرامت انسانی و حقوق بشر پدیده جدیدی نیست و ریشه در ادیان الهی و دین مبین اسلام دارد، گفت: سیاست حقوق بشری ایران مبتنی بر حمایت و ارتقاء حقوق بشر در سطح داخلی و تعامل و مشارکت منطقی و متقابل با سازوکارهای حقوق بشری بینالمللی است.
غریب آبادی با اشاره به بحث جهانشمولی حقوق بشر، گفت: حقوق بشر تمامی ابناء بشر را در بر میگیرد و نمیتوان استانداردهای چندین کشور غربی را برای تمامی کشورها در نظر گرفت؛ باید به تفاوتهای فرهنگی و تنوع فرهنگی احترام بگذاریم. ایران پایبند به حقوق بشر است و به تنوع فرهنگی نیز احترام میگذارد. بر این اساس، جنبش عدم تعهد با ۱۱۸ کشور عضو نیز مرکز حقوق بشر و تنوع فرهنگی را ایجاد کرد.
وی در ادامه درخصوص تفاوت اعدام و قصاص، گفت: اعدام حکم دولتی است، اما قصاص حق اولیای دم است که در قرآن به آن اشاره شده است، ولی با این وجود تلاشها در جهت جلب رضایت اولیای دم است. از سوی دیگر، بخش قابل توجهی از اعدامها در ایران نیز به قاچاق مواد مخدر برمیگردد و سیاست سختگیرانه ایران نیز در زمینه به آسیبهای گسترده مواد مخدر برای ایران مربوط میشود.
دبیر ستاد حقوق بشر با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی و تفاوتهای آن با رژیم پهلوی، بیان کرد: دستاوردها پس از پیروزی انقلاب اسلامی به وضوح در ایران قابل مشاهده است؛ نظام ما بر پایه مردم سالاری استوار است و این درحالی است که چنین اصلی در رژیمهای دیکتاتوری قابل مشاهده نیست. امروز مردم ایران در انتخابات و سیاستگذاری کشور خود سهیم هستند و این بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی است.
وی سیاستزدگی را آفت حقوق بشر دانست و افزود: حقوق بشر قربانی سیاستزدگی است؛ مردم بیگناه یمن را ببینید حتی نمیگذارند کمکهای بشردوستانه به دست آنها برسد. مدعیان حقوق بشر که به ایران فشار میآورند، چرا خودشان حقوق مردم ایران را رعایت نمیکنند؟! چرا در قبال تحریمهای ظالمانه که رژیم آمریکا وضع کرده و اروپاییها آن را اجرا میکنند و زندگی میلیونها ایرانی را تحت تاثیر قرار داده، سکوت کردهاند! دوهان، گزارشگر ویژه اقدامات قهری یکجانبه، به وضوح در شورای حقوق بشر گزارش داد که مردم ایران در اثر تحریمها تحت شدیدترین آسیبها قرار گرفتهاند.
غریب آبادی تاکید کرد: مردم ایران قربانی فعالیتهای گروههای تروریستی هستند؛ ۱۷ هزار انسان بیگناه در نتیجه این اقدامات تروریستی جان خود را از دست دادهاند. آمریکا و کشورهای اروپایی از گروهکهای تروریستی که خود را از جمله به قوم شریف کرد یا عرب منتسب میکنند، حمایت میکنند. سوئد که به اصطلاح میخواهد عدالت را اجرا کند، حمید نوری را در حمایت از گروهک تروریستی منافقین بازداشت و محاکمه میکند؛ گروهکی که قاتل هزاران ایرانی بیگناه بوده و است.
دبیر ستاد حقوق بشر افزود: در اغشاشات اخیر هجمه گستردهای از سوی غرب علیه ایران صورت گرفت؛ تروریستها که دستگیر میشوند، غربیها سازوکارهای حقوق بشری را برای حمایت از تروریستها بسیج میکنند. مثلا در قضیه محاکمه چعب، رئیس گروهک تروریستی حرکت النضال، غربیها داد حمایت از حقوق بشر سر دادند، اما دریغ از یک نامه یا بیانیه در حمایت از قربانیان تروریسم در ایران و یا محکومیت تروریستها!
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اغتشاشات اخیر، گفت: تجمعات مسالمتآمیز در ایران حق مردم است که طبق قانون باید برای برپایی آن مجوز داشته باشند، اما بسیاری از گروهها بدون مجوز تجمعات مسالمتآمیز برگزار کردند، ولی هیچ برخوردی هم با آن صورت نگرفت. ولی ایجاد اغتشاش و خشونت و قتل مردم و مدافعان امنیت را نمیتوان تجمع مسالمتآمیز نامید.
غریب آبادی بیان کرد: دشمن تمامی هم و غم خود را در رسانهها و فضای مجازی علیه ایران به کار گرفت؛ توییتر در ماه اول اغتشاشات ۵۰ هزار حساب کاربری فارسی جعلی باز کرد تا علیه کشورمان تبلیغ و ترویج خشونت کنند.
معاون امور بینالملل قوه قضاییه در ادامه با اشاره به بازداشت متهمان در اغشاشات اخیر و عفو گسترده از سوی مقام معظم رهبری، گفت: ما دو نوع عفو داریم؛ عفو موردی که در مناسبتهای مختلف اسامی محکومین از سوی رئیس قوه قضاییه به رهبری پیشنهاد میشود و عفو معیاری که معیارها مشخص میشود و در صورت موافقت، مصادیق آن متعاقبا تعیین میشوند. تفاوت عفو اخیر این است که متهمین عمدتا در قضیه تحولات اخیر، نیز شامل این عفو شدند.
وی در خصوص کار رسانه نیز گفت: رسانه باید حرفهای رفتار کند و سیاسی نباشد و رسالت حرفهای خود را باید به انجام برساند، بدون اینکه تحت تاثیر تبلیغات مخرب گروه خاصی از کشورها باشد. غربیها هیچ وقت به فکر منافع مردم ایران نبوده و نیستند.
دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه با اشاره به اغتشاشات اخیر، بیان کرد: سازوکارهای حقوق بشری و چندین کشور دیگر مدام تکرار میکنند که در ایران اعتراضات به صورت مسالمتآمیز برگزار شده و نیروهای مجری قانون اعمال زور گسترده علیه مردم اتخاذ کردند، اما شواهد و دادهها حاکی از وقوع اغتشاشات دارد. بر اساس میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی، تجمعات مسالمتآمیز نباید نظم عمومی، اخلاق و امنیت عمومی را به خطر بیندازد؛ این درحالی است که این موارد در اتفاقات اخیر در ایران رعایت نشدند.
غریب آبادی همچنین گفت: در برخی کشورهای اروپایی نیز علیه تظاهرکنندگان اعمال زور صورت گرفته است. این افراد در کشورهای اروپایی «اغتشاشگر»، اما در ایران «معترضان مسالمتآمیز» خوانده میشوند و این همان بازی سیاسی غرب با حقوق بشر است! این یک رویکرد متناقض است.
در ادامه این نشست خبرنگاران خبرگزاریهای شینهوا، ِزد دی اف آلمان، ترند آذربایجان، شبکه ان تیوی ترکیه، و فرانس ۲۴ سوالات مطروحه خود را عنوان کردند که دبیر ستاد حقوق بشر به آنها پاسخ داد.