پخش زنده
امروز: -
۷۵ هزار چاه غیرمجاز در حوضه دریاچه ارومیه شناسایی شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز مهاباد؛ دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با اشاره به شناسایی ۷۵ هزارچاه غیرمجاز درحوضه دریاچه ارومیه و اهمیت توسعه سامانه های نوین آبیاری و مکانیزه کردن کشاورزی گفت: ۱۱۵ هزار چاه در حوضه دریاچه ارومیه شناسایی شده است که از این تعداد ۷۵ هزار چاه غیرمجاز بوده و تاکنون ۱۰ هزار چاه مسدود شده است.
محمدصادق معتمدیان، با اشاره به اهمیت توسعه سامانه های نوین آبیاری و مکانیزه کردن کشاورزی در احیای دریاچه ارومیه افزود: اولویت اول جلوگیری از حفر چاههای غیرمجاز جدید و در ادامه مسدود کردن ۶۵ هزار چاه غیرمجاز در حوضه دریاچه ارومیه است.
معتمدیان، با اشاره به اتمام فاز نخست تونل انتقال آب کانی سیب به دریاچه ارومیه در عید مبعث گفت: با تلاشهای شبانه روزی و در کمتر از هفت ماه، تونل انتقال آب کانی سیب به دریاچه ارومیه پایان یافته و به زودی به صورت رسمی افتتاح خواهد شد.
دبیرکارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، با اشاره به انتقال ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب از سد کانی سیب به دریاچه ارومیه در فاز نخست اظهار کرد: ۲۶ برنامه سخت افزاری و نرم افزاری در ستاد احیای دریاچه ارومیه مصوب شده که تونل کانی سیب، تصفیه خانه های ارومیه و تبریز و مدیریت آب در حوزه کشاورزی، بخشی از این طرحهاست.
معتمدیان، به تکمیل طرحهای نیمه تمام سخت افزاری در سال آینده نیز اشاره کرده و افزود: با تعامل حداکثری دستگاههای مختلف، طرحهای نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه نیز به عنوان اولویت اصلی پیگیری خواهد شد.
وی، همچنین با تأکید بر تغییر الگوی کشت در حوضه دریاچه ارومیه تصریح کرد: کشاورزی ارتباط مستقیم با اشتغال و معیشت مردم منطقه داشته و برنامه های آموزشی برای اقناع سازی و همراهی مردم در احیای دریاچه ارومیه ضروری است.
استاندار آذربایجانغربی، در ادامه احیای دریاچه ارومیه را یک مطالبه ملی و مردمی معرفی کرده و افزود: رهاسازی آب کانی سیب در تونل در فصول غیر زراعی و با نظارت یگانهای حفاظت خواهد بود تا اجازه برداشت غیرمجاز از آب این تونل داده نشود.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: دولت با تمام توان به دنبال تثبیت و احیای دریاچه ارومیه بوده و از ظرفیتهای دانشگاهی و علمی در این راستا استفاده خواهد شد.
معتمدیان، با اشاره به اهمیت تغییر الگوی کشت درحوضه دریاچه ارومیه افزود: با توسعه کشت گلخانه ای و جایگزینی و کاشت محصولات کم آب بر چون پسته به جای سیب و چغندر در منطقه، احیای دریاچه ارومیه با افزایش درآمد کشاورزان همراه خواهد بود.
وی، احتمال خشکی دریاچه ارومیه را یک چالش جدی زیست محیطی برای منطقه معرفی کرد و گفت: خشکی دریاچه ارومیه، تبعات جبران ناپذیری بر زندگی مردم و کشاورزی منطقه داشته و مانع توسعه، آبادانی و پیشرفت خواهد شد.