پخش زنده
امروز: -
همزمان با سالروز حادثه ریلی نیشابور نخستین همایش ملی پدافند شیمیایی با رویکرد حمل و نقل با حضور جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور در این شهر برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور در این همایش گفت: در نظام پدافند شیمیایی هم برای قبل از حادثه، هم عین حادثه و هم پس از حادثه ساز و کار اجرایی و اقداماتی پیش بینی شده است.
سردار ساسانی ارتقای آمادگی برای مواجهه با تهدیدات و حوادث شیمیایی را یکی از موارد کلیدی در پدافند شیمیایی برشمرد و افزود: حمل و نقل یکی از حوزههای مورد توجه در نظام پدافند شیمیایی است و جزو تهدیدات مفروض در سند راهبردی پدافند شیمیایی است.
وی با بیان اینکه آنچه در حوزه عملیات در پدافند شیمیایی مدنظر است که سازمانها و عناصر عملیاتی با آن سروکار دارند، فرماندهی و مدیریت حادثه است گفت: ارزیابی آسیبها، حصول اطمینان از وضعیت ایمنی و امنیتی مراکز و صنایع شیمیایی و تهیه طرحهای عملیاتی برای پاسخ است که در حوزه مطالعات و در سطح مدیریت باید به آن پرداخته شود.
جانشین سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اهمیت تهیه طرحهای کاهش آسیب پذیری در مراکز، صنایع و کنترل پیامدهای آن، افزود: واحدهای صنعتی، شهرکها و مناطق صنعتی و شهرها از جمله سطوح عملیاتی نظام پدافند شیمیایی هستند که برای آن یک ساختار عملیاتی پیش بینی شده است.
سردار ساسانی با بیان اینکه براساس ساختاری که در نظام پدافند شیمیایی پیش بینی شده است، حتی برای شهرستانها نیز قرارگاه پدافند شیمیایی به ریاست فرماندار تعریف شده است گفت: باید نقشها، وظایف و حوزه مسئولیتهایی که در این نظام تعریف شده در همه سطوح رعایت شود.
مصون سازی بستر حمل و نقل از اهداف پدافند غیرعامل کشور است
جانشین قرارگاه شیمیایی کشور هم در ادامه این همایش با بیان اینکه مصون سازی بستر حمل و نقل از اهداف پدافند غیرعامل کشور است گفت: حمل و نقل فقط در بستر جاده ای، هوایی یا ریلی نیست بلکه خطوط انتقال مواد شیمیایی نیز جزو بسترهای حمل و نقل محسوب میشود که این مواد در بستر این خطوط و لولهها از شهری به شهری و استانی منتقل میشود که در حیطه حمل ونقل به شمار میآید.
دکتر گوهری افزود: در حوزه حمل و نقل مخاطبان و زیست بومهای بسیار متنوعی وجود دارد که اگر بخواهیم زنجیره تامین مواد شیمیایی را به عنوان ملاک و معنا مورد تعریف قرار دهیم، تامین کننده مواد شیمیایی مثل بنادر و... داریم، مصرف کنندههای ما از صنعت، مراکز دارای مواد شیمیایی تا بازارها و منازل، توزیع کننده شامل فروشگاه ها، شبکه توزیع، انبارها، مناطق آزاد، تیرپارکها و خود حاملهای مواد شیمیایی در بسترهای چهارگانه مورد رجوع است که شامل همه این مبادی میشود و برای تمام تک تک این نقاط، باید فکر کنیم.
وی گفت: وقتی میگوییم حمل و نقل، گمرک، جاده ها، بنادر، فروشگاه ها، همه اینها شامل نوع نگاه پدافند شیمیایی است یعنی مسول پدافند شهر باید فکر و برنامه ریزی داشته باشد و بر طبق چرخه مصون سازی که در نظام مشخص است، پیش برویم.
همچنین در حاشیه این همایش از سند طرح جامع پدافند غیر عامل شهرستان نیشابور رونمایی شد.