افزایش ۷۰ درصدی موارد ابتلا به کرونا
نقشه کرونایی وزارت بهداشت حکایت از آبیتر شدن وضعیت کرونا در کشور دارد، اما بررسی آمارهای روزانه این وزارتخانه نشان میدهد در دو هفته اخیر نمودار موارد جدید و بستریها با شیب نسبتا تندی افزایشی شده است.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، نقشه کرونایی وزارت بهداشت حکایت از آبیتر شدن وضعیت کرونا در کشور دارد، اما بررسی آمارهای روزانه این وزارتخانه نشان میدهد در دو هفته اخیر نمودار موارد جدید و بستریها با شیب به نسبت تندی افزایشی شده به طوری که تعداد موارد جدید شناسایی شده در هفته اخیر در مقایسه با هفته یکم بهمن بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته و تعداد بستری در همین بازه بیش از دو برابر شده است.
آقای پدرام پاک آیین سخنگوی وزارت بهداشت گفت: این افزایش چشمگیر نیست. پیش بینی دلالت بر تثبیت این روند به سمت کاهش اون هست و پیشبینی افزایشی نداریم.
در همین حال، آمارهای روزانه ۹ ماهه اخیر وزارت بهداشت نشان میدهد افزایش موارد شناسایی شده جدید و بستریهای این دو هفته، از اواخر تابستان و اوایل پاییز تا کنون بی سابقه بوده است، از این رو نظر متخصصان پرسیده شد:
دکتر حمید عمادی، استاد دانشگاه تهران که در بخش عفونی بیمارستان امام خمینی فعالیت دارد با تأیید افزایش بار کرونا در چند هفته اخیر، گفت: «زیرسویههای جدید ویروس کرونا در جامعه در حال گردش است، اما بیماریهای خیلی خفیفی ایجاد میکند. افرادی که بیماری خفیفی پیدا میکنند مراجعهای به پزشک ندارند و اگر مراجعه هم داشته باشند پزشکان آزمایش نمیدهند. موارد خفیف ما هم رو به افزایش است.»
بررسی آمارهای روزانه وزارت بهداشت همچنین نشان میدهد موارد بستری در بخش مراقبتهای ویژه، یعنی آمار مبتلایان بدحال، در دو ماه گذشته روندی افزایشی داشته و برغم کاهش مقطعی موارد شناسایی شده، شاهد روند کاهشی نبوده است.
دکتر عمادی، متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه این روند افزایشی بیماران بدحال بستری در آی سی یو نشان از در گردش بودن ویروس در جامعه دارد، توصیه کرد بهتر است افراد در صورت مشاهده هر علامت شبه سرماخوردگی ماسک بزنند و از حضور در اجتماع خودداری کنند.
دکتر عمادی گفت: «اگر علایم سرماخوردگی داشته باشیم، هر علامتی که دال بر بیماری تنفسی باشد، بهتر است آن را به حساب کرونا بگذاریم، ماسک بزنیم و تا وقتی علایم ما کاملا برطرف نشده، در جامعه حضور پیدا نکنیم».
این متخصص بیماریهای عفونی با بیان اینکه واکسنهای موجود در جهان بر اساس زیرسویههای جدید ساخته نشده است از این رو کارایی چندانی در پیشگیری از ابتلا به زیرسویههای در گردش ندارد، گفت؛ با وجود این، واکسن میتواند در پیشگیری از ابتلا به موارد شدید بیماری و جلوگیری از بستری مؤثر باشد.
استاد دانشگاه تهران در پاسخ به این سؤال که به چه کسانی توصیه میشود دُز یادآور واکسن را دریافت کنند گفت: «به طور معمول افراد بالای ۶۰-۷۰ سال، افرادی که شیمی درمانی میشوند و در کل افرادی که نقص سیستم ایمنی دارند، به این افراد توصیه میکنیم واکسن را بزنند، اما سایر افراد لزومی به تزریق واکسن ندارند».