پخش زنده
امروز: -
یافتههای جدید محققان نشان داد، تغییر ساختار یک فیبر خوراکی که در طیف وسیعی از محصولات غذایی یافت میشود، باعث تقویت باکتریهای سالم روده و کاهش نفخ میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این گروه تحقیقاتی ازدانشگاه ناتینگهام ، نوعی فیبر خوراکی طبیعی را که در محصولات غذایی متعددی از جمله غلات و ماست یافت میشود، مورد بررسی قرار داده اند. آنها نشان دادند، ساختار فیزیکی فیبر تأثیر عمدهای بر تشکیل گاز در روده دارد که اغلب با ناراحتی روده مرتبط است. این یافتهها میتوانند به افرادی که دارای شرایط روده تحریک پذیر هستند، کمک کند.
پژوهشگران توضیح داده اند: با اینکه فیبر بخش مهمی از رژیم غذایی محسوب میشود، اما میتواند برای بسیاری از افراد منجر به ناراحتی روده شود. فیبر، به ویژه ممکن است ناراحتیهایی را برای افراد دارای روده تحریک پذیر، ایجاد کند. به این خاطر که برخی از غذاها منجر به فعل و انفعالات باکتریایی خاص و تشکیل گاز در روده میشوند که میتواند منجر به درد یا ناراحتی شود.
محققان افزوده اند: یافتههای مطالعه ما نشان داد که تشکیل گاز روده تا حد زیادی به ساختار فیزیکی فیبر وابسته است که با تولید ترکیبات مختلف باعث ایجاد باکتریهای مفید در روده میشود.
فیبر پسیلیوم از دانههای گیاه اسفرزه، به دست میآید. این دانهها مادهای ژله مانند به نام موسیلاژ تولید میکنند که در اشکال و گونههای مختلفی یافت میشود و دارای کربوهیدراتهای با زنجیره بلند خاصی به نام پلی ساکارید است.
پلی ساکاریدها، منجر به ایجاد اسیدهای چرب مفید با زنجیره کوتاه میشوند که تاثیر مثبتی بر سلامت روده و متابولیسم دارند. یافتهها نشان داده اند که حالات فیزیکی مختلف فیبر، بر نحوه تجزیه آن تأثیر میگذارد.
دانشمندان اظهار داشتند، این یافتهها فرصتهای جدیدی را برای طراحی ساختارهای هدفمند با استفاده از پسیلیوم، برای دستیابی به مواد فیبری جدید ارائه می دهند که به درمان ناراحتیهای دستگاه گوارش کمک میکنند.
یافتههای تحقیقاتی این مطالعه در مجله Food Hydrocolloids منتشر شده است.