احمدی رییس دادگستری شهرستان البرز هم گفت: یکی از مشکلات این شهرستان، خروج آبهایی است که از تصفیه خانه به سمت زمینهای کشاورزی رها میشود و باید با مسببین آن برخورد شود.
احمدی افزود: طبق اظهارات مسوولان حفاظت محیط زیست، آب خروجی تصفیه خانه فقط میتواند برای آبیاری درختان غیرمثمر استفاده شود، برای پسماندهای انباشت شده در آن محل هم راهکارهایی ارائه شده است که نیاز به همکاری استانی دارد.
وی اظهار داشت: در حوزه آب ورودی به تصفیه خانه چند مشکل وجود دارد، ورود این آبها که با بنای اشتباه اتفاق افتاده است باید متوقف شود، وضعیت داخل تصفیه خانه هم معضل دیگری میباشد که باید پیگیری کرد.
مدیر تصفیه خانه شهر صنعتی البرز هم گفت: این تصفیه خانه با ظرفیت اسمی ۲۰ هزار، چندین سال پیش ایجاد شد که در سالهای بعد جمعیت زیادی به ظرفیت پیش بینی شده اضافه شده است.
دولتخواهی افزود: همه تاسیسات این تصفیه خانه زیر لجن قرار گرفته و تخریب شده است.
وی اظهار داشت: با برنامه ریزی انجام شده در طول دو ماه گذشته خروجی مناسبی داشته ایم، اما این پسماندها باید منتقل شود.
خمسه سرپرست سابق و عضو هیات مدیره شرکت شهرکهای صنعتی هم گفت: حدود ۳۵۰ هزار تن پسماند در محل تصفیه خانه انباشت شده است بخاطر هزینه هنگفت جابجایی پسماند نیاز به ایجاد یک سایت پسماند در شهر صنعتی البرز محسوس است که امیدواریم مجوز آن صادر شود.
فولیان، معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری در پاسخ وی افزود: احداث سایت زمانبر است و باید به دنبال راهکارهای زودبازده باشیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: تصفیه خانه البرز تبدیل مایع به جامد است به همین دلیل نمیتوان به سهولت برای آن مکانیابی کرد.
خضیر افزود: برای پسماندهای شهر صنعتی باید از ظرفیت سایر سایتها استفاده کرد.
نماینده سایت محمدآباد گفت: سایت محمدآباد از لحاظ ظرفیتی کاملا پر است و از لحاظ پسماند صنعتی هم سایت محمدآباد ویژگی پذیرش آن را ندارد.
احمدی رییس دادگستری البرز گفت: طبق قانون شهرداری موظف است که برای پسماند جانمایی کند و ما نمیپذیریم که شهرداری ادعا کند که ظرفیت پذیرش پسماند را ندارد.
نماینده سازمان پسماند هم افزود: قانون مدیریت پسماند تاکید دارد که مسوولیت پسماند صنعتی بر عهده تولیدکننده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان افزود: بهره برداری از پسماند شهر صنعتی البرز باید مورد بازنگری قرار گیرد. بعنوان راهکار، این لجن باید آبگیری و سپس به جای دیگری منتقل شود.
نماینده شرکت آب منطقهای گفت: موضوع پسماند با پساب متفاوت است اگر فاضلاب صنعتی یا شهری به درستی تصفیه شود قابلیت رهاسازی و بهره برداری را دارد.
وی افزود: در فرایند سرمایه گذاری برای بهره برداری از پساب خروجی تا امروز هیچ فردی پیشقدم نشده است برخی شرکتهای دانش بنیان متقاضی بهره برداری از این پساب هستند.
عطایی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گفت: در سال ۹۶ قراردادی با مرکز تحقیقات منعقد شد که با بررسیهای بعمل آمده سیستم کنترلی تصفیه خانه برخط است، اما به درستی کار نمیکند. تصفیه خانه نقطهای است که دائما آب خروجی دارد و برای ۵۷۰ هکتار که در پایین دست این تصفیه خانه از این آب استفاده میکند از زیر کشت خارج شود.
معاون برنامه ریزی شرکت آب و فاضلاب اظهار داشت: در حال حاضر آب مصرفی منطقه ۹هزار مترمکعب است و ظرفیت پذیرش طبق تفاهم نامه ده هزار مترمکعب است، در همان تفاهم نامه هم قید شده بود که مسوولیت پسماند صنعتی با خود شرکت شهر صنعتی میباشد.
فرماندار شهرستان البرز گفت: در مورد پساب در شهر صنعتی البرز حالت اضطرار وجود دارد در حالیکه در مورد پسماند شرایط اضطرار به نظر نمیرسد. ممکن است بحث پساب بزودی صدماتی وارد کند این مشکل پساب در ۲۰ سال گذشته اتفاق افتاده است.
اقبالی بازرس کل استان افزود: بخشی از مشکل پساب و پسماند شهر صنعتی البرز با بهره برداری از سایت جدید در منطقه چرمسازی طی دو سه ماه آینده رفع خواهد شد و طبق برنامه در روزهای آینده این موضوع پیگیری خواهد شد.
شعبانی رییس کل دادگستری استان هم گفت: دستگاه قضا از باب حفظ حقوق عامه، مشکل شهر صنعتی را پیگیری میکند در بازدید میدانی که از محل تصفیه خانه صورت گرفت، اگر در قالب برنامهای که گفته شد تا دو سه ماه آینده این معضل رفع شود جای امیدواری دارد، اما اگر مشکل حل نشود باید با حضور نمایندگان مجلس و مدیران ارشد استان برای آن چاره اندیشی کرد.