پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان: کشاورزان گیلانی با توجه به احتمال کاهش شدید دمای هوا، برای جلوگیری از خطرات ناشی از سرما و یخبندان تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز گیلان؛ رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: به توجه به هشدارهای هواشناسی و بارش برف و باران در روزهای پایانی هفته بهتر است باغداران در اسرع وقت برای برداشت محصولات درختی اقدام کنند.
صالح محمدی همچنین توصیه کرد: برای جلوگیری از ترک خوردگی تنه درختان، سفید کردن تنه درختان از محل طوقه با دوغاب آهک (۴ کیلو گرم در یک بشکه ۲۰۰ لیتری) با کائولین ۲% توصیه میشود.
برای تاج نهالهای تازه کشت شده از پوشش پلاستیکی استفاده شود.
تنه درختان جوان بارده را با استفاده از کیسههای کنفی و یا کلش بپوشانید.
از حذف علفهای هرز کف باغ تا رفع خطر سرمازدگی اجتناب کنید.
آبیاری درختان تا ۴۸ ساعت قبل از بروز سرما به مقاومت درخت کمک میکند.
آتش زدن کاه وکلش و لاستیک و سرشاخههای هرس شده و... با ایجاد دود در محیط باغ باعث کاهش احتمال خسارت به درختان میشود. (بهتر است کاه و کلش دارای رطوبت بوده تا ایجاد دود کرده و از شعله ور شدن آتش در سطح باغ جلوگیری شود.)
قیم زدن به نهالهای جوان کشت شده و محکم کردن آنها جهت نگهداری نهالها.
محکم کردن پایهها و سیم مهار برای ممانعت از خم شدن پایهها و شکستگی درختان کیوی ضروری است.
در زمان بروز تنش و بلافاصله بعد از یخبندان هیچگونه محلول پاشی تغذیهای توصیه نمیشود.
حفاظت درختان از طریق گرم کردن هوای باغ با استفاده از بخاریهای باغی متحرک در باغ و استفاده از سوختهای جامد.
تعبیه و راه اندازی موتور برق اضطراری و اطمینان از کارکرد صحیح آن قبل از وقوع سرما ویخبندان
ذخیره سازی سوخت مایع در واحدهای گازسوز و متعادل نمودن دمای محیط گلخانه به علت اختلاف شب و روز
تمهیدات لازم برای جلوگیری از یخ زدگی مخازن داخل گلخانه (مخازن آب، سوخت، تغذیه)
حضور دایم نگهبان و مسئول فنی جهت کنترل سیستم حرارتی و روشنایی در واحد تولیدی در شبهای برفی و یخبندان
هرس درختانی که در سایه انداز گلخانهها قرار گرفته اند به منظور جلوگیری از خطرات ناشی از شکستگی تنه و شاخه درختان به علت سنگینی برف
برف روبی مداوم به منظور جلوگیری از انباشت بار برف در گلخانههای سنتی و چوبی
پیش بینی تمهیدات مناسب برای جلوگیری از یخ زدگی بستر کشت و مواد اولیه تولید بستر کشت قارچ خوراکی.