پخش زنده
امروز: -
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: در روز نخست هفته امور تربیتی از مربیان، مشاوران، اولیا، پیشکسوتان و گروههای جهادی که نقش ویژه ای در امور تربیتی دانش آموزان داشته اند، تجلیل می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اصغر باقرزاده در نشست خبری با اصحاب رسانه در تشریح برنامههای این هفته گفت: هفته امور تربیتی از هشتم اسفند ماه با گردهمایی سراسری مربیان، مشاوران، اولیا، پیشکسوتان و گروههای جهادی برگزار خواهد شد و تا 14 اسفند با برنامه های متعددی ادامه دارد.
وی با بیان ایران ما معلم را برابر مربی میدانیم،گفت: از اولیا، تعدادی از کسانی که نقش ویژه در تربیت دارند به عنوان نماینده استفاده خواهیم کرد. بالغ بر ۳۰۰ نفر که دارای نقش تربیتی ویژه هستند دعوت شده است. از رئیس جمهور هم دعوت کردیم تا در این روز حضور داشته باشند.
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: عمدهای از این برنامه به ارائه برنامه توسط افراد فعال در حوزه تربیت اختصاص یافته است. در حاشیه این نشست هم نمایشگاهی از دستاوردها و محصولات دستی دانش آموزان و فعالان تربیتی برگزار خواهد شد.
باقرزاده با بیان اینکه روز اول هفته تربیت به تجدید بیعت با آرمانهای امام راحل و شهدا هم اختصاص خواهد یافت؛ گفت: روز چهارشنبه در همایشی به ارائه و نمایش دستاوردهای حوزه پرورشی و تربیتی در جشنوارهها و سامانهها خواهیم پرداخت و از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم استفاده خواهیم کرد. روز پنج شنبه برنامهای برای دیدار با مراجع معظم تقلید را خواهیم داشت و نشست علمی و معرفتی را با حضور علمای حوزه در شهر قم داریم.
باقرزاده با بیان اینکه روز جمعه علاوه بر شرکت در نمازجمعه، برنامه صعود یا کوهپیمایی و شرکت در نماز جمعه را داریم. گفت: حضور مربیان با خانوادهها به صورت رایگان بوده و با استقبال معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش همراه خواهد بود.
اوبا اشاره به اینکه سیزدهم اسفند ماه روز جوان خواهد بود؛ گفت: در این روز با حضور نومعلمان و نومربیان دانشگاه فرهنگیان نشستی را برگزار خواهیم کرد تا از نظرات آنان بهرهبرداری صورت گیرد.
باقرزاده با بیان اینکه روز آخر هفته امور تربیتی با گروههای جهادی تربیتی جلساتی خواهیم داشت؛ گفت: نمایش دستاوردها و ارائه طرحهای تربیتی از مهمترین برنامههای روز آخر این هفته است.
وی با اشاره به ظرفیت دانش آموزان برای اداره مدارس گفت: یک روز در این هفته کنترل و اداره مدرسه در اختیار دانش آموزان قرار خواهد گرفت. از چند روز قبل امادگیهای لازم برای کنترل مدرسه، ارائه درس توسط دانش آموزان صورت میگیرد. ما پیش بینی میکنیم علاوه بر نشاط ایجاد شده در روز مدنظر، دانش آموزان هم بتوانند از فرصت پیش رو برای آشنایی با سازوکار مدرسه، شناسایی و سنجش استعدادهای خود استفاده کنند.
آقای باقرزاده در خصوص جبران کمبود مربی تربیتی در مدارس گفت: ما مجوز استخدام و جذب 11هزار مربی پرورشی را هم اخذ کردیم.
وی با بیان اینکه در خصوص آسیبهای اجتماعی دو دستور العمل ویژه را در نظر داریم؛ گفت: یکی اعلان دومین فراخوان دانش آموز و آسیبهای اجتماعی با عنوان تربیت و زیست بوم جدید است که در نظر داریم و دستاوردهایی که به دست میآید نشان دهیم. اقدام دوم نشستی به همراه شرکای خود از جمله بهزیستی، قوه قضائیه و ستاد مبارزه با مواد مخدر خواهیم داشت که اقدامات و نتایج حاصله بررسی خواهد شد.
باقرزاده افزود: ۲۰ هزار مدرسه و ۶ میلیون دانش آموز مورد غربالگری قرار خواهند گرفت تا دانش آموزان را از حیث ابتلاء به مواد مخدر بررسی کنیم. شناسایی آسیبهای اجتماعی و مواد مخدر برای دانش آموزان و والدین از طریق بستههای آموزشی و راه اندازی خط ۱۵۷۰ از جمله اقدامات ماست. این خط تلفن پاسخگوی سوالات دانش آموزان و خانوادهها در زمینه آسیبهای اجتماعی است.
وی با بیان اینکه بنا داریم از دست سازههای دانشآموزان استفاده کنیم؛ گفت: این محصولات را از دانش آموزان هنرستانی خریداری میکنیم و بنا داریم برای هدایای همایشها و جوایز مسابقات گوناگون خود از همین محصولات دستساز دانش آموزان استفاده کنیم.
معاون وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه لازم است ساختار پرورشی را مجدداً در نظام آموزشی کشور باز تعریف شود؛ گفت: علاوه بر محتواهای مستقیم ارائه شده در تلاش هستیم محتوای غیرمستقیم همچون مسابقات فرهنگی و ورزشی را ساماندهی کنیم. همچنین پرورش نیروهای ماهر پرورشی را در دستور کار خود قرار دادیم. مجوز لازم را هم گرفتیم و امیدواریم تا چهار سال آینده به تعداد مربیان مورد نظر خود یعنی هر مدرسه یک مربی پرورشی دست یابیم.
وی با اشاره به اینکه بررسی تولید و پخش سرودها و آهنگهای مختلف در مدارس از وظایف معاونت پرورشی و فرهنگی نیست؛ گفت: طبیعی است که در سیاست گذاری ما نسبت به موسیقی و محتوا حساسیم، اما محدودیتی برای آهنگها و موسیقیها نداریم. در شبکه شاد هزاران موسیقی و آهنگ در گنجینه طراحی شده قرار دارد. ممکن است از همه سلیقهها موسیقی وجود نداشته باشد، اما گنجینه بسیار متنوعی برای دانش آموزان قرار داده شده است.
باقرزاده تاکید کرد: بحث موسیقی بحثی کلان در فرهنگ کشور است و سیاستگذاری کلان در خصوص آن در آموزش و پرورش صورت نمیگیرد، اما آنچه بر عهده ماست این است که با توجه به اهمیت موسیقی، کارگروه همخوانی سرود و موسیقی دانش آموزان را با حضور اساتید برجسته موسیقی کشور تشکیل دادیم.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ۲۴۲ هزار میلیارد تومانی وزارت آموزش و پروش گفت: بودجه در نظر گرفته شده معاونت امور فرهنگی با توجه به حجم گسترده امور فرهنگی و تربیتی کم است.