پخش زنده
امروز: -
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: افزایش عملکرد حدود ۲۰ درصدی مرکبات در سال جاری سبب شد قیمتها به نسبت متعادلتر شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، حسن عنایتی افزود: اگرچه قیمت پرتقال امسال در زمان برداشت به نسبت هزینهها بسیار کم بوده است، اما افزایش تولید تا حدودی جبران کاهش قیمت را کرده است.
وی با توضیح این که جهاد کشاورزی متولی تولید و بازار مصرف کننده نیز هست، افزود: صد البته طبق بررسی کارشناسی با توجه به هزینه تولید، قیمت انواع مرکبات امسال مورد انتظار و توقع باغداران نبوده است.
عنایتی با بیان اینکه باید برنامههای خوبی برای تولید مازاد بر مصرف محصولات کشاورزی به خصوص مرکبات مازندران داشته باشیم، ادامه داد: باید برای تنظیم بازار مرکبات بازار جدیدی تعریف شود، موضوعی که دولت سیزدهم امسال به آن توجه جدی کرده است.
وی با اشاره به این که سالانه ۳.۵ میلیون تن انواع محصولات باغی به خصوص مرکبات و کیوی در استان مازندران تولید میشود، گفت: سال گذشته حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار تن مرکبات در استان تولید شد که این رقم امسال با ۲۰ درصد افزایش تولید به حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار تن رسید که ۷۰ درصد آن را پرتقال تشکیل میدهد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران به برداشت یکباره مرکبات و عرضه آن در بازار اشاره کرد و ادامه داد: باید بپذیریم توانایی بازار برای تازه خوری به این مقدار تولید کم است، از طرفی در بخش خدمات، حمل و نقل و لجستیک برای صادرات نیز با چالشهای زیادی مواجه هستیم.
وی بر لزوم تقویت بازار صادراتی مرکبات تاکید کرد و بیان داشت: طبق بررسی اتاق بازرگانی، روسیه به تنهایی بازار مناسبی برای یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن مرکبات مازندران است، ظرفیت مناسبی که هنوز به آن توجه نشده است.
عنایتی با بیان این که اتاق بازرگانی مازندران باید پای کار بیاید، گفت: از آن جایی که همواره صادرات محصولات کشاورزی همچنان باید از مرز زمینی آستارا صادر شود، مشکلات ناشی از حمل و نقل زمینی کیفیت محصول را کاهش میدهد.
وی هزینه بالا و طولانی بودن زمان را از دیگر معایب صادرات مرکبات از مرز زمینی آستارا دانست و ادامه داد: امسال برای نخستین بار با حمایت دولت صادرات ۲۲۰ تن مرکبات به صورت دریایی از بندر امیرآباد به روسیه انجام شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ظرفیت بندر امیرآباد برای انتقال مرکبات به روسیه را استثنایی توصیف کرد و گفت: باید کشتیهای یخچال دار در بندر امیرآباد را راه اندازی کنیم، اکنون این ضعف بزرگی برای صادرات مرکبات از طریق دریاست.
عنایتی گفت: به دلیل مشکلات صادرات، افزایش تولید و عرضه بیش از اندازه، برخی از باغداران با قیمت مناسب محصولشان را عرضه نکردند و حق دارند که ناراضی باشند، باید به فکر صادرات مناسب بر اساس تازه خوری مرکبات باشیم.