ماه شعبان فرصت اطاعت و بندگی
ماه شعبان یکی از ماههای پرخیر و برکت برای مسلمانان است که روز و شب این ماه دارای اعمال خاص و پرفضیلتی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه و بویراحمد، ماه شعبان از فردا آغاز میشود، در این ماه مناسبتهای بزرگ و مهم همچون میلاد امام حسین (ع)، میلاد امام سجاد (ع)، میلاد حضرت ابالفضل (ع) و همچنین ولادت حضرت مهدی موعود و نیمه شعبان ذکر شده که خیر و برکت این ماه را چند برابر میکند.
در آستانه آغاز این ماه میمون با فضیلتها و اعمال آن آشنا شوید؛
در فضیلت بعضی از اوقات بر بعضی دیگر، هیچ تردیدی نیست.
تمامیِ ماه مبارک رمضان، لیلـة القدر، شب مبعث پیامبر(ص)، عید سعید غدیر و... در شمار این ایّام مبارک است.
امّا گذشته از شرافت ذاتیِ بعضی از ایّام، اهمیّت حاصل از بعضی از وقایع خاص نیز به شرافت آن ایّام میافزاید.
ماه شعبان نیز در شمار شریفترین ایّام سال قرار دارد که نه تنها خود شریف است، بلکه بستر ولادت ولیّ مطلق الهی، حضرت بقیةالله (ع) نیز هست.
از این روست که در سخنان پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) نیز به وفور به اهمیّت این ماه اشاره شده است.
بنابر آنچه در شماری از متون روایی وارد شده، پیامبر اکرم(ص) در یکی از سالها، به هنگام آغاز این ماه خطبهای خواندند و مردم را نسبت به شرافت این ماه آگاه فرمودند.
قسمتهایی از این خطبه چنین است: «شعبان ماه شریفی است و آن ماه من است. حاملان عرش آن را بزرگ میشمارند و حقّ آن را میشناسند. آن ماهی است که در آن همچون ماه رمضان، روزی بندگان زیاد میگردد و در آن بهشت آذین بسته میشود؛ و این ماه را شعبان نامیده اند، زیرا در آن ارزاق مؤمنان تقسیم میشود و آن ماهی است که عمل در آن چند برابر میشود و کار نیکو هفتاد برابر ثمره میدهد.
اعمال ماه شعبان
-
۱-استغفار؛ در هر روز از روزهاى ماه شعبان هفتاد بار بگوید: «استغفر الله الَّذی لا اله الاّ هو الرحمن الرحیم، الحیّ القیّوم و اتوب الیه
-
۲- هر روز صدبار صلوات بر محمد و آل محمد و صد بار «لا حول و لا قوَّة الا بالله» خوانده شود.
-
۳-خواندن مناجات شعبانیه.
-
۴-هر روز صلوات امام سجاد علیه السلام هنگام ظهر خوانده شود.
-
۵-روزه؛ روزه گرفتن در این ماه هر اندازه که ممکن باشد، سفارش شده است.
-
۶-صدقه؛ از امام ششم علیه السلام نقل شده است که: خداوند؛ صدقهی این ماه را پرورش میدهد و روز قیامت مانند کوه احد دیده میشود.
-
۷-معاشرت خوب با مردم و نیکی به پدر و مادر.
-
۸-امر به معروف و نهی از منکر.
-
۹-هزار مرتبه ذکر «لا اله الا اللّه ولا نعبد الاّ ایاه مخلصین له الدین و لو کره المشرکون»، گفته شود.
-
۱۰- به استقبال رمضان رفتن.
روزه ماه شعبان
امام صادق (ع) فرمود: «من صام ثلاثه ایام من شعبان وجبت له الجنه و کان رسول الله صلی الله علیه و آله شفیعه یوم القیامه؛ هر که سه روز از ماه شعبان را روزه بدارد، بهشت برای او واجب گردد و رسول خدا درروز قیامت شفیعش خواهد بود.
در ماه شعبان امام زین العابدین علیه السلام اصحاب خود را جمع میکرد و میفرمود: یاران من! میدانید این چه ماهی است؟ این ماه شعبان است که رسول خدا (ص) میفرمود: شعبان ماه من است، پس در آن روزه بگیریدبه خاطر محبت و دوستی پیامبرتان و برای تقرب به پروردگارتان، به همان خدایی که جان علی بن الحسین در دست اوست از پدرم حسین بن علی (ع) شنیدم که امیرالمومنین علیه السلام میفرمود: هر که به خاطر محبت پیامبر و برای تقرب به خدای عزوجل ماه شعبان را روزه بدارد، خداوند او را دوست خواهد داشت و به کرامتش در روزرستاخیز نزدیک خواهد کرد و بهشت را بر او واجب خواهد گردانید.
مناجات شعبانیه
مناجاتی که در ماه شعبان هست و من در نظر ندارم که در هیچ یک از ادعیه گفته شده باشد که ادعیه مال همه ائمه است؛
این دعای شعبان، مناجات شعبان، مناجات همه ائمه است و در این، مسائل بسیار هست؛ معارف بسیار هست و ادب این که انسان چه جور باید با خدای تبارک وتعالی مناجات کند. ما غافلیم از این معانی که وضع چی است. مسئله این است که در مقابل خدا ایستادند آنها.
آنها میدانند که در مقابل چه عظمتی ایستادند.
آنها معرفت دارند به خدای تبارک و تعالی و میدانند چه کنند و مناجات شعبانیه از مناجاتهایی است که اگر یک نفر انسان دل سوخته، یک عارف دل سوخته، نه از این عارفهای لفظی – بخواهد این را شرح کند و شرح کند از برای دیگران، بسیار ارزشمند است و محتاج به شرح است.
مناجات شعبانیه ...