پخش زنده
امروز: -
کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به ایجاد تردید در ملت های گوناگون درباره حمایت از صهیونیست ها،گفت: ملت فلسطین به جهان اسلام، سازمان ملل و به حمایتهای بیرونی نیاز ندارند و بر صهیونیستها غلبه خواهند کردو اکنون نیز با نشان دادن اراده قوی خود، آنها را به چالش کشیده اند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، آقای حسین اکبری؛ کارشناس مسائل غرب آسیا با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری و همچنین آقایان حامد روشن چشم؛ کارشناس مسائل غرب آسیا و سینا قربانی؛ کارشناس مسائل رسانه به صورت تلفنی، مسئله حمایت ایران از ملت فلسطین و ایران هراسی غربیها را بررسی کردند.
در ابتدا مجری برنامه گفت: رهبر معظم انقلاب در عید سعید مبعث با مسئولان نظام، نمایندگان و سفیران کشورهای اسلامی و میهمانان و شرکت کنندگان در مسابقات بین المللی قرآن کریم دیدار داشتند. ایشان در بیانات امروز خود صحبتهای مهم و قابل توجهی را خطاب به سران کشورهای اسلامی داشتند. ایشان به گنجینههای بعثت اشاره داشتند و حدود ۱۰ گنجینه را برشمردند و در ادامه این مطلب بعد از معرفی گنجینههای بعثت به نکات مهم آن اشاره داشتند که بسیاری از مسلمانان این گنجینهها را نمیشناسند یا اگر میشناسند به آن عمل نمیکنند و همین شرایط باعث مشکلات فعلی جهان اسلام شده، در راستای این موضوع به مسأله فلسطین اشاره داشتند و متذکر شدند که به دلیل عدم شناخت این موارد در حال حاضر وضع کشورهای اسلامی در مقابل ملت مظلوم فلسطین این گونه است که نه تنها به وظیفه خود عمل نمیکنند بلکه در برخی موارد با رژیم صهیونیستی همکاری و همراهی میکنند، اما ایران که به وظیفه خودش عمل کرده و صحبتهای مردم مظلوم فلسطین را صریح و علنی مطرح میکند باعث شده که دشمنان ایران هراسی را در دستور کار خودشان قرار دهند و مشکلات حال حاضر را برای کشورمان ایجاد کنند. در نهایت رهبر معظم انقلاب اشاره داشتند که راه حل همه این مشکلات؛ بازگشت به اسلام و همکاری کشورهای مسلمان با یکدیگر است. در گفتگوی امشب قصد داریم به این موضوع بپردازیم که چرا کشورهای مسلمان در چنین شرایطی هستند و اگر از ابتدا باهم اتحاد داشتند الآن در حال حاضر شرایط کشورهای غرب آسیا به چه صورت بود و این که در حال حاضر آمریکا و غرب چه محورهایی را در موضوع ایران هراسی در دستور کار خودشان قرار دارند و برای مقابله، چه اقداماتی باید انجام شود؟ در ابتدا گزارش همکارانم در ارتباط با این موضوع.
مجری: در گزارشی که دیدیم تقریباً دو بخش دارد؛ یک بخشی اقداماتی که نمایی از تلاشهای رژیم صهیونیستی و آن اقدامات خصمانهای که علیه ملت مظلوم فلسطین دارد و در مقابل تلاشهای فلسطینیها و جبهه مقاومت و کشورهایی که در این مسیر کمک کردند به مردم فلسطین مثل ایران و جبهه مقاومت؛ این نشان میدهد آن حداقل هماهنگی، وحدت و اقداماتی که انجام شده این گونه رژیم صهیونیستی با چالش روبرو شده، اگر این اتحاد و وحدت همه کشورهای مسلمان در مقابل رژیم صهیونیستی بود چه اتفاقی میافتاد؟ حالا سؤال این جاست چرا این اتفاق نیفتاده؟ چرا کشورهای مسلمان، کشورهای عربی آن وحدت و اتحادی که باید از ابتدا در مقابل رژیم صهیونیستی میداشتند را ندارند؟
آقای حسین اکبری؛ کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: عید مبعث را تبریک عرض میکنم. همان طور که به درستی اشاره کردید این سؤال؛ سؤال اساسی است، چرا اگر فلسطینیها امروز میتوانند در تغییر معادلات نقش داشته باشند چرا در ۷۰ سال گذشته نتوانستند این کار را انجام دهند در حالی که قطعاً رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته خیلی ضعیفتر از امروز بود، آنها هر روز توانستند خود را تقویت کنند. به نظرم علتش بر میگردد یک بخشی اش به سابقه موضوع که خیلی نمیخواهم بحث تاریخی کنم و به سؤال شما برگردم. از زمانی که جهان اسلام توسط اروپاییها به نوعی اشغال شد؛ سال ۱۹۱۶ و بعد هم جنگ جهانی اول امپراتوری عثمانی فروپاشید، آنها سرنوشت جهان اسلام را به دست گرفتند و تقریباً یا تحقیقاً یک کشور اسلامی مستقل و خارج از سلطهِ نظام سلطه؛ حالا یک مقطعی انگلیس و فرانسه بودند بعد از جنگ جهانی آمریکاییها آمدند، در جهان اسلام ما نداشتیم و آنها بودند که سرنوشت کشورهای اسلامی را تعیین میکردند، به همین دلیل در چند جنگ بزرگی که بین اعراب و اسرائیل بود، همه اعراب شکست خوردند در حالی که صهیونیستها سه تا چهار میلیون بودند و جهان اسلام یک میلیارد بود و آن موقع رژیم صهیونیستی خیلی ضعیفتر از این بود. چه شد که اینها با این که این قدر تقویت شدند و توانستند توان خود را توسعه و گسترش دهند و امروز به یک شرایط این چنینی رسیدند؟ به نظرم همان طور که به خوبی اشاره کردید، چون وحدت جهان اسلام نبود ملت فلسطین مجبور شد خود تصمیم بگیرد برای سرنوشت خود، یک روز آنها به شدت منتظر اتحادیه عرب، سازمان ملل و اتحادیه اروپا بودند که کاری برایشان کنند، ولی به دلیل نوع برخوردی که آنها داشتند عملاً هیچ قطعنامهای که به نفع فلسطینیها بوده در سازمان ملل با این که طرح شده هیچ کدام تصویب نشده، آمریکاییها یک تنه آنها را رد کردند؛ بیش از صد قطعنامه وجود دارد. پس سازمان ملل عملاً کاری نمیتوانست کند. جهان اسلام هم به دلیل این که در اشغال نظام سلطه آمریکا و انگلیس بود قطعاً آنها هم نمیتوانستند بدون اراده آمریکاییها کار کنند علیرغم این که همه ابزارها و امکاناتی را در اختیار داشتند که توضیح میدهم. اما آن چیزی که باعث شد امروز معادله عوض شود؛ اراده مردم فلسطین برای مبارزه با تکیه بر توانمندی مردم و خودشان بود، حتی این اختلاف را ما در داخل محیط فلسطین هم داشتیم.
آقای اکبری در پاسخ به این سئوال که یعنی به این نتیجه رسیدند که روی پای خود بایستند؟ گفت: از زمانی که اینها مبارزه را به جای مذاکره انتخاب کردند معادله عوض شد، یعنی شما از زمانی که انتفاضه اول شروع شد، بعد انتفاضه دوم شروع شد و همین طور جنگ غزه و جاهای دیگر اینها به این نتیجه رسیدند خودشان باید متکی به توان خود باشند و تکیه کنند به مبانی اسلامی و خودشان. در داخل فلسطین تشکیلات خودگردان که بر اساس توافقات اُسلو، قرار بود دو دولت باشد؛ یک دولت را فلسطینیان اداره کنند، یک دولت را رژیم صهیونیستی. این هم بازیای بود که با اینها شروع کردند و عملاً منطقه کرانه باختری را دادند به آنها که اداره کنند. آن روز به طور جدی جنگ، مبارزه و درگیری بین تشکیلات خودگردان و مقاومت فلسطین بود که حماس و جهاد اسلامی همچنان نگران از اقدامات مقاومت تشکیلات خودگردان بودند تا این که از اسرائیلیها دچار مشکل شوند. ولی امروز همه چیز عوض شد، چرا؟ چون مبارزه ابتدا شروع شد، بعد به غزه کشیده شد و از غزه کشیده شد به کرانه باختری و امروز کرانه باختری به جایی رسیده که خودش تعیین کننده است؛ یعنی ملت فلسطین نه به جهان اسلام، نه سازمان ملل و نه به حمایتهای بیرونی نیاز دارند بلکه با تکیه بر توانمندی خودشان، ان شاء الله در ادامه بحث آمار و ارقام را عرض میکنم به راحتی توانستند رژیم را به چالش بکشانند به حدی که آنها امروز نگران جنگ داخلی بین خودشان هستند تا حل مشکلشان در جغرافیای اشغال شده فلسطین.
مجری: ارتباطمان با آقای حامد روشن چشم؛ کارشناس مسائل غرب آسیا چشم برقرار است. تحلیل شما چیست؟ چرا کشورهای اسلامی و عربی نتوانستند به آن اتحاد لازم در مقابل رژیم صهیونیستی و جنایتهایی که علیه مردم مظلوم فلسطین داشته برسند و در مقابل البته برخی کشورها به آن وظیفه خود عمل کردند، جبهه مقاومت را داشتیم، حتی برخی کشورهای غیرعربی و غیر اسلامی را داشتیم که در مقابل رژیم صهیونیستی ایستادگی کردند و با آن مقابله کردند. چرا در حال حاضر با این شرایط روبرو هستیم و راهکار چیست؟
آقای حامد روشن چشم؛ کارشناس مسائل غرب آسیا در پاسخ گفت: از زمان شکل گیری رژیم منحوس صهیونیستی، این رژیم به دلیل این که در سرزمینهای اسلامی واقع شده بود و به صورت نامشروع شکل گرفته بود دارای یک نوع عدم امنیت هستی- شناختی بوده یعنی به هر حال این سرزمینهای اسلامی است که هویتهای خاص خود را تولید و بازتولید میکند؛ بنابراین اسرائیل همیشه در تلاش بود که بتواند با توجه به ویژگیها و آن شرایط عدم امنیت هستی- شناختی که داشته، یک ظرفیت و ارتباط جدیدی را در این جهان اسلام در غرب آسیا بازتولید کند. نکتهای که باید به آن توجه کنیم این است که بین آن چه که ما اتحاد مسلمین و آن چیزی که در قالب اتحادیه حکمرانان وجود دارد باید تفاوت قائل شویم. متأسفانه برخی از کشورهای اسلامی و حکمرانان عربی به دلیل داشتن ضعفهای ساختاری ازجمله حاکمیتهای نامشروع که خودشان بر جوامع خودشان ایجاد کردند این ضعفها باعث شده به عنوان گرههایی که این رژیم و پشتیبانی غربی که از این رژیم وجود دارد بتوانند نفوذهای این رژیم را در داخل این کشورها ایجاد کند و به نوعی ما امروزه این مجموعهای از ارتباطات و پیمانها را میبینیم. اما با تمام این وجود، ما شاهد این هستیم که شبکه جهان اسلام و آن جبهه مقاومتی که وجود داشته به دلیل نفوذ در بدنه اجتماعی و آن هویت اصیلی که در منطقه دارد باعث شده که این رژیم بر خلاف آن چیزی که حکمرانهایی که الآن با این رژیم به توافق میرسند یا بگومگو میکنند را همچنان در یک تنگنایی قرار دهد. یکی از نمونهها اتفاقی است که امروز افتاده و اتحادیه افریقایی با توجه به تمام تلاشی که نمایندگان این رژیم سعی کردند حضور خود را در آن جا تثبیت کنند، اخراج شدند و حتی به یک حالت مفتضحانهای از این اتحادیه بیرون رانده شدند. این نشان میدهد که مقابله با رژیم صهیونیستی به عنوان یک بستر انسان شناختی و دینی دارد از خود غرب آسیا؛ مرکزیت زدایی میشود و جهان و به خصوص کشورهای مستقل امروزه دارند به این پی میبرند که این رژیم نامشروع بوده و چه جنایتهایی را باعث شدند. به نظر میرسد با توجه به برنامه ریزیای که رژیم صهیونیستی انجام داده و تکانههایی را که به ساختارهای سیاسی ضعیفی که امروزه در قالب پیمان ابراهیم با آن شاهد هستیم، دارد نوعی نفوذ و بازتولید نفوذ خود را در کشورهایی که آن ضعف ساختاری را دارند ایجاد میکنند و بدون تردید این کشورها در طی سالهای بعدی از لحاظ اجتماعی شاهد جنبشها و تکانهای مختلفی خواهند بود که نه تنها خود این ساختارهای سیاسی را بلکه موجودیت رژیم صهیونیستی را هم باز به خطر میاندازد. به نظر میرسد که یک مصدربندی جدیدی از جریان مقاومت با توجه به حوادث اخیری که در منطقه شکل گرفته ازجمله عدم تعادلی که غرب به دلیل شروع جنگی که در اوکراین وجود دارد و دچار شده نشان میدهد که این مصدربندی مقاومت جدید میتواند یک همگرایی اجتماعی و واقعی را بین جهان اسلام برای مقابله با این رژیم منحوس تولید کند.
آقای اکبری در پاسخ این سئوال که آقای اکبری دو نکته مهم گفتند آقای روشن چشم؛ یکی این که واقعاً درست است باید اتحاد بین ملتهای مسلمان را با دولتهای مسلمان بینش تمایز قائل شد و نکته دیگر این که ما الآن مثال خوبی زدند امروز اتحادیه آفریقا که ما اصلاً شاید انتظاری هم از آنها نداشته باشیم در مقابل کشورهای اسلامی، هیأت رژیم صهیونیستی را از نشست اتحادیه آفریقا با یک فضاحتی اخراج میکنند که شاید توقع میرود که این کار توسط کشورهای مسلمان پیگیری و انجام شود. چرا این مقابله با رژیم صهیونیستی در برخی کشورهایی که مسلمان نیستند این قدر با جدیت دنبال میشود، اما در کشورهای اسلامی آن چنان که باید انجام نمیشود و آن اتحاد وجود ندارد؟ گفت: رژیم صهیونیستی یک سلطه جهانی در دنیا دارد، بر کشورهای اسلامی و آمریکا سلطه دارد، بر کشورهای اروپایی به طور جدی و اساسی سلطه دارد؛ بالأخره دو ابزار مهم در دستش هست؛ یکی رسانه و دومی پول است و حتی بعضی کشورهای دنیا را به نوعی با تهدید برایشان سلطه دارد؛ هم از ابزارش استفاده میکند و هم از تهدیدی که به هر حال آمریکاییها هم مورد حمایت اند، آمریکاییها اصلاً این را یک تکلیف دینی در مسیر موعودگرایی میدانند که باید از موجودیت اسرائیل دفاع کنند، به عنوان یک اعتقاد دینی برایشان هست؛ بنابراین این ابزارها در دست رژیم صهیونیستی است و سعی میکند از اینها در دنیا استفاده کند، ولی این هم به دلیل شرایطی که به وجود آمده و ناکامی که اینها داشتند و به نظرم آن اشتباه بزرگ و استراتژیکی که ترامپ انجام داد و معادله را تغییر داد و بحث معامله قرن را مطرح کرد عملاً نشان داد که اینها به طور طبیعی و اساساً به لحاظ اعتقادی قائل به کشور فلسطین نیستند و دنبال این هستند که به تدریج مسلمانها را از اینجا بیرون کنند و خودشان حاکم شوند.
آقای اکبری در پاسخ این سئوال که اینها واقعیتهای رژیم صهیونیستی است که مشخص شده برای ملت ها نیز گفت: بله، وقتی این روشن شد برای ملتهای دنیا حتی در داخل محیط آمریکا هم الآن یک سؤال جدی ایجاد شده که تا کی باید آمریکاییها خودشان را برای رژیم صهیونیستی هزینه کنند؟ این هزینههایی که دادند چه دستاوردی در مقابلش داشته؟ طبیعتاً به آن کشورهای اروپایی هم سرایت کرد و خیلی از آزادیخواهان و کشورهایی که اشاره کردید آفریقایی و اسلامی هم و به خصوص ملتها بیشتر فهمیدند که آن چیزی که اینها تا به امروز داشتند بحث دو دولت را مطرح میکردند اساساً با معامله قرن، دولت دومی وجود ندارد و اینها دنبال حذف مسلمانها از جغرافیای فلسطین هستند. این اقدام اینها نشان داد که ماهیت و نگاه پنهان شان چیست و این باعث شد یک مقدار در دنیا شاهد یک اقدامات جدید باشیم.
آقای اکبری گفت: در جهان و از جهت داخل هم اینها قول و وعدههای زیادی را به مردمشان داده بودند طی این مدت ۷۰ سال که چه اتفاقاتی خواهد افتاد، مسائل دین را در خدمت سیاست یک طوری هزینه کردند که بالأخره ما ملت کشست ناپذیریم، ما سرزمین مقدسیم، از این بحث ها؛ در مسیر ظهوریم، این اتفاقات دارد میافتد، همه اینها را گفتند، ولی عملاً هیچ اتفاقی نیفتاد یعنی چند نسل هم گذشت، در داخل هم باز با این ابهامات مواجه شدند. در دنیا با یک روشنگری مواجه شد امتها و ملتهای دنیا؛ در داخل هم با یک سری ابهاماتی که بالأخره این وعدهها چه شد؟
آقای اکبری گفت: برای همین این باعث شده امروز یک تصویر و واقعیت دیگری از رژیم صهیونیستی نسبت به حتی یک دهه و دو دهه گذشته داشته باشیم.
آقای اکبری در پاسخ این سئوال که امروز مقام معظم رهبری هم اشاره داشتند ایرانی که این وسط آمده صریح و علنی دارد صحبت مردم مظلوم فلسطین را میکند در مقابل دشمنان روی آن متمرکز شدند و ایران هراسی را در دستور کار قرار دادند، با چه ساز و کاری دارد دنبال میشود؟ چه رویکردی دارند و با چه برنامههایی ایران هراسی دنبال میشود و چه باید کرد؟ گفت: آمریکاییها هم همواره در مذاکرات، تحلیلها و بحثهایی که با ما داشتند خط قرمزشان بحث رژیم صهیونیستی است و معتقدند مشکل ما با آمریکا سر قضیه فلسطین و ملت فلسطین است و الا آنها هم حاضرند خیلی جاها کوتاه بیایند و توان این که بتوانند عقب نشینی از این کنند ندارند.
آقای اکبری در جواب این سئوال که این اثبات شد که بسیاری از این فشارها روی ایران به خاطر موضوع فلسطین است؟ نیز گفت: بله آنها هم این را به نوعی هم مطرح کردند، هم در طول زمان، علتش این است که آن تحت فشار رژیم صهیونیستی هستند نه این که خودشان اراده شان به طور جدی این است که بشود؛ یک نکته. نکته دوم؛ به هر حال کشورهای جهان اسلام امروز بعد از گذشت یک زمان طولانی که همه منتظر بودند بالأخره این بحث اسلو و توافقات با اینها به یک جایی برسد، امروز نه تنها به جایی نرسیده بلکه عکسش را دارند مشاهده میکنند و رژیم صهیونیستی هم به این نتیجه رسیده که الآن باید یک بازی جدیدی را شروع کنند، به طوری که اشاره کردند.
آقای اکبری در ادامه در پاسخ این سئوال که یعنی رویکرد ایران هراسی دیگر جواب نمیدهد؟ نیز گفت: طرح آبراهام یا طرح ابراهیم را مطرح میکنند که بتوانند یارگیری کنند، چون احساس میکنند محیط پیرامونی خود و یاران گذشته شان را دارند از دست میدهند و خیلی از کارت هایشان را رو میکنند و عملاً میسوزانند، چون خیلی از اینها که در بحث عادی سازی رابطه آمدند اینها ارتباط پنهان داشتند و امروز مجبور شدند که علنی کنند که رژیم صهیونیستی به محیط داخل و بیرون بگوید که ما همچنان در موضع اقتدار هستیم و همپیمانان زیادی داریم که با ما حاضرند در طرح آبراهام که خود بحث مهمی است که اگر فرصت شد عرض میکنم که بیایند و یک حرکت جدیدی را بر خلاف روند گذشته شان با جهان اسلام آغاز کنند.
مجری: که بتوانند به حیاتشان ادامه دهند. آقای سینا قربانی؛ کارشناس مسائل رسانه به جمع ما پیوستند. دشمنان در این رویکرد ایران هراسی با توجه به تخصصی که شما در حوزه رسانه دارید، با چه رویکردی این مسیر را دنبال و از چه تکنیکهایی در این حوزه استفاده میکنند؟
آقای سینا قربانی؛ کارشناس مسائل رسانه در پاسخ گفت: عید مبعث را تبریک عرض میکنم، انقلاب اسلامی مدل حکومتی مبتنی بر جهان بینی خاصی را ایجاد کرد که ارزشها و ایدههای نظام سلطه را در همه ابعاد و زمینهها به چالش کشاند، بنابراین از این جهت در طول ۴۴ سال گذشته نظام سلطه با توسل بر هر ابزاری و با راهبردهای متفاوت و متعدد سعی داشته تا انقلاب اسلامی را به سمت چالش و بی ثباتی سوق دهد. بی ثباتی از منظر و نگاه من؛ بر دو بی ثباتی این را تعریف میکنم. یکی داخلی، یکی بی ثباتی فکری که پروژه ایران هراسی از نظر من در قلمروی همین راهبرد بی ثباتی فکری و کنترل ذهنها هست. رسانههای غربی سال هاست که در سه سطح جنگ نرم، روایتها و شناختی در قالبهای مختلف مثل فیلم، عکس، کاریکاتور، گزارش خبری و هر چیزی که بتواند در سیستم محاسباتی مخاطبان، ایران هراسی و اسلام هراسی را جا بیندازد وارد فاز عملیات شدند. در همین هفته گذشته یکی از نفتکشهای رژیم صهیونیستی در دریای عرب در حمله پهپادی مورد اصابت موشک قرار میگیرد و جالب است بعد از این که مورد اصابت قرار میگیرد بی بی سی میآید و بدون هیچ گونه سند و مدرکی مدعی میشود که در این عملیات از پهپاد شاهد ۳۶ ایرانی استفاده شده، در صورتی که برای اثبات ادعای واهی خود هیچگونه دلیل و سندی را منتشر نکرد. شما فکر میکنید هدف از این که این خبر را به دروغ در یک عملیات دروغ پراکنی استفاده میکنند چیست؟ هدفشان جز ایران هراسی نیست، چون اینها پیشتر با ادراک سازی دروغ، حضور پهپادهای ایرانی را در جنگ اوکراین در ذهن مخاطبان خود و جامعه اروپایی برجسته کردند و امروز به دنبال این هستند تا در این نوع عملیاتهای دروغ پراکنی دیگر حملات پهپادی که در منطقه یا شاید دیگر نقاط جهان میشود را منتسب کنند به جمهوری اسلامی تا بتوانند این را دستاویزی کنند برای اقدامات خصمانه خود بر علیه مردم ایران.
آقای روشن چشن نیز در پاسخ این سئوال که آقای روشن چشم ما جمع بندی شما را بشنویم با توجه به این که رهبر معظم انقلاب هم اشاره داشتند که راهکار بازگشت به اسلام و وحدت کشورهای مسلمان در مقابل دشمنان به خصوص رژیم صهیونیستی است، تحلیل شما را بشنویم در این رابطه؟ نیز گفت: دقیقاً تنها راهکار ممکن، همین است. غرب و رژیم صهیونیستی در تلاش هستند با یک «big other» سازی یا یک دگرسازی بزرگی و برچسب زنی رسانهای که انجام میدهند تهدید و آن پرتوهای توجه را از خود منعکس کنند به سمت ایران و به جای این که خودشان که به عنوان یک معضل امنیتی و اجتماعی و سیاسی در آن منطقه هستند را به عنوان ایران بازآفرینی کنند. با این وجود آن چه در منطقه میافتد یک نگاه جدید است به این روند به دلیل این که غرب در استراتژیهای بلند مدت خود که داشته با مشکلات جدی مواجه میشود. یک نکته بسیار مهمی که وجود دارد این است که اسرائیل یک گره است در طول یا یک عامل است در طول استراتژی بزرگ استعماری غرب و به عنوان یک ابزار آن جا عمل میکند و همان طور که ما میبینیم تایوان و اوکراین این نقش را ایفا میکنند و مهمترین نگرانی که غرب دارد این است که در شکافهای بین توسعه و ایدئولوژی شکست بخورد، اگر اصول و الگوی توسعه غربی و اصول و الگو و ایدئولوژی که غرب دارد بازتولید میکند در این منطقه مهم با شکست مواجه شود، آن هیمنه غرب و بالطبع خود اسرائیل هم در آن جا فرو خواهد ریخت و این به دست نمیآید مگر آن خودباوری و حرکت منسجمانه بدنی اسلامی در غرب آسیا.
آقای اکبری در پاسخ این سئوال که اکبری ما اخیراً داریم یک روندی را در مقابله با رژیم صهیونیستی میبینیم؛ در جام جهانی فوتبال اخیر در قطر دیدیم که خیلی از هیأتهای ورزشی، خبرنگاران و رسانههای رژیم صهیونیستی طرد میشدند، الآن امروز اتحادیه سران کشورهای آفریقایی هیأت رژیم صهیونیستی را اخراج کردند، این نشان از واقعیت حال حاضر رژیم صهیونیستی در میدان دارد، چه باید کرد که این مسیر و فضا تقویت شود و از آن طرف اتحاد کشورهای مسلمان در مقابل این رژیم تقویت شود؟ گفت:الآن محیط داخل رژیم صهیونیستی وضعیتش این است؛ چون واقعاً یک تصوری الآن به وجود آمده که رژیم در مسیر جنگ داخلی است و بعضاً خودشان میگویند در مسیر فروپاشی هستیم. یک روزی کرانه باختری محیط امنی بود برای رژیم صهیونیستی حتی یک گروهان نیرو هم آن جا نداشتند، الآن به دلیل قیامی که مردم کردند در واقع انتفاضهای که شروع شده به نوعی خودشان اعلام میکنند ما نیمی از ارتش مان را در کرانه باختری مستقر کردیم. روز گذشته سخنگوی سابق ارتش رژیم اعلام کرد که در هفته گذشته ۲۱۸ عملیات علیه رژیم در کرانه باختری انجام شده یعنی حساب کنید روزانه میانگین ۳۱ عملیات علیه رژیم صهیونیستی انجام میشود. طبیعتاً آن جا دیگر هیچ کسی احساس امنیت نمیکند؛ جایی که نقطه امن آنها بود و اصلاً نگرانش نبودند امروز به شدت آنها را درگیر خود کرده است. مسأله غزه هم که سر جای خود هست، منطقه ۴۸ هم سر جای خود هست، اختلافات داخلی که به طور جدی دارند، الآن دو جریان در رژیم به جان هم افتادند و به قول معروف، هر دو جریان راست تند و راست میانه هستند. یک سری شان معتقدند که باید قوانین قضایی را تعدیل کنند، چون قوانین قضایی مانع از اقدامات دولت حاکم با محوریت نتانیاهو خواهد بود؛ و اینها بالأخره یک سری از اشرار و به قول آقای سید حسن نصرالله یک سری از افراط گرایان و اشرار الآن آمدند و حکومت را به دست گرفتند. اگر قوانین قضایی را هم تعدیل نکنند نمیتوانند کارشان را انجام دهند، از این طرف آنها هم معتقدند تنها چیزی که توانسته رژیم را نگه دارد قوانین قضایی است، چون اینها که قانون اساسی ندارند، دولت هم که همیشه دولت معمولاً دولت مقتدر نیست، از چهار تا پنج گروه ائتلافی تشکیل میشود.
آقای اکبری در پاسخ این سئوال که صحبتهای دیروز سید حسن نصرالله هم گویا کلی وحشت ایجاد کرده بود که هشتاد سال آینده را، ۸۰ سالگی را نخواهد دید و از این بحث ها، دوگانگی تشدید شده الآن در رژیم صهیونیستی گفت: خودشان هم کتاب نوشتند بعضی از این علمایشان و خاخامها کتاب نوشتند و بعضی از رهبرانشان اعلام کردند که ما در طول تاریخ هیچ موقع هشتاد سالگی حکومت مان را ندیدیم و چیزی هم باقی نمانده به ۸۰ سالگی، بنابراین من خواستم عرض کنم الآن در داخل رژیم، نگرانی جدی وجود دارد که این دو جریان هم با همدیگر کنار نخواهند آمد، به همین دلیل احتمال جنگ داخلی وجود دارد. یک روزی نسبت تلفاتی که رژیم صهیونیستی میداد و مردم فلسطین بودند بعضاً یک به ۲۰ و یک به ۳۰ بود یعنی یک نفر از اینها تلف میشد، ۳۰ نفر از آنها شهید میشدند، الآن این تقریباً برابر رسیده، یک به دو و یک به یک شده. آنها به شدت وحشت کردند که بالأخره آینده چه میشود؟ این وضعیت داخلی شان به لحاظ امنیتی، آن هم حکومتشان به لحاظ شرایطی که دارد، بنابراین سؤالی که فرمودید و نکته درستی هم هست، ببینید جهان اسلام اصلاً میآید بدون این که هیچ اقدامی انجام دهد فقط کافی است یک هفته نفتش را صادر نکند از این مؤلفههای ژئوپلتیکی اش استفاده کند، خودش هم زحمت ندهد، تمام غرب شرایط جهان اسلام را میپذیرند و ملت فلسطین هم مشکلش حل میشود. ما مشکلمان داخل جهان اسلام است و آنها دارند از این استفاده میکنند.
آقای اکبری در پاسخ این سئوال که و ضرورت آن؛ اتحاد بین کشورهای اسلامی است نیز گفت: و ضرورت آن اتحاد با توجه به این که الآن افول قدرت آمریکا شروع شده، رژیم صهیونیستی هم قدرتش کم شده، به نظر میرسد که ما به زودی به وحدت جهان اسلام خواهیم رسید.