پخش زنده
امروز: -
دکتر مرضیه ابراهیمی مدیر بخش سرطان پژوهشگاه رویان گفت: درمانهای سرطان نسبت به انقلاب درمانهای نوین تری شده اند و در داروهای شیمیایی و ایمونوتراپی، پس از انقلاب، پیشرفتهای قابل توجهی داشته ایم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر بخش سرطان پژوهشگاه رویان، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، در پاسخ به روند فعالیت شرکتهای دانش بنیان در حوزهی درمان سرطان در کشور گفت:
در راستای تشخیص زودهنگام و سنجشهای مولکولی و درمانهای سلولی، بیش از ۳ الی ۴ شرکت دانش بنیان، در زمینهی سلول درمانی و ژن درمانی، فعال هستند.
مرضیه ابراهیمی افزود: سلول درمانی، ژن درمانی و ایمونوتراپی درمانهای پر هزینهای هستند که معمولا به بیماران توصیه نمیشوند.
وی ادامه داد: در زمینه رادیو تراپی و شیمی درمانی پزشکان ما مهارت بسیار بالایی دارند، حتی متبحرتر از پزشکان خارج از کشور هستند.
ابراهیمی، تصریح کرد: در حوزههای ایمونو تراپی، ژن درمانی و سلول درمانی و سلول درمانی هنوز با استاندار های جهانی فاصله داریم چرا که در این زمینهها نیاز به سرمایه گذاری بیشتر سرمایه گذاران و اصلاح برخی قوانین داریم.
رئیس بخش سرطان پژوهشگاه رویان، در خصوص مهمترین دستاوردهای پژوهشگاه رویان در زمینه درمان سرطان، بیان داشت:
تشخیص زودهنگام سرطان، تشخیص مقاومت به درمانهای رایج دارویی مثل شیمی درمانی، و درمان با استفاده از سلولهای ایمنی به نام سلولهای کشندهی طبیعی سه دستاورد مهم در این زمینه هستند.
ابراهیمی، در پاسخ به این پرسش که مرحله دوم بالینی درمانهای سلولی در چه وضعیتی قرار دارد، گفت:فاز دو بالینی اجرا شده و منتظر پاسخ هستیم بیماران ما، بیماران مبتلا به تومور مغزی بودند، بویژه کودکانی که به سایر درمانها پاسخ مناسب نداده بودند و مبتلا به تومور مغزی از نوع گلیوماها بودند که سلولها در فواصل مختلف تزریق سلول برای این بیماران انجام شد و به لطف خدا، در حال حاضر که حدود ۹ ماه از درمان این کودکان گذشته، نه تنها درمان برای این کودکان بی خطر بوده، باعث افزایش بقاء در بخشی از این کودکان شده است؛ اما نیازمند این هستیم که دوازده ماه از مطالعات ما بگذرد و بتوانیم آمار دقیق تری در این زمینه ارائه دهیم
.
دکتر مرضیه ابراهیمی، در پاسخ به این پرسش که در حوزهی ژن درمانی و سلول درمانی فاصلهی ما با استانداردهای جهانی چقدر است تشریح کرد:در حوزه ژن درمانی، نسبت به دنیا بسیار عقب هستیم. در حوزهی سلول درمانی، ایران پیشرفتهای خوبی داشته است و در حوزهی درمان سرطان از طریق سلول درمانی که حدود ۵ الی ۶ سال است، آغاز به کار کرده ایم، امیدوارم با ایجاد زیرساختهای مناسب برنامه ریزیهای صحیح دولتمردان، سرمایه گذاری بخش خصوصی و همچنین حضور خیرین سرطان، بتوانیم این حوزه را هم پیشرفت و سرعت بیشتری ببخشیم.
وی در خصوص زیرساختهای مورد نیاز برای درمان های نوین گفت:ایجاد کارخانههای سلولی و مراکزی که بتوانند تغییراتی را روی ژنها ایجاد کنند، تسریع در امور سازمانهای مجوز دهنده، مجوز ورود برخی از کالاها به منظور سرعت بخشی به تحقیقات و درمان یا سلول درمانی و ژن درمانی، از جمله زیرساخت های مورد نیاز گشور در حوزه توسعه درمان سرطان هستند.
ابراهیمی، در ادامه، با اشاره به ناپایداریهای اقتصادی بعنوان یکی از موانع,اضافه کرد :این مساله باعث افزایش قیمت محصولات و در نهایت زیان بیشتر بیماران خواهد بود.
مدیر بخش سرطان پژوهشگاه رویان, همچنین به موضوع عدم پوشش بیمهها خاطر نشان کرد: برای درمانهای نوین ضروری است و عدم حمایت بیمهها و نبود آگاهی کافی بیمه گران از روشهای درمانی را بعنوان چالشهای دیگر در مسیر تحقیقات و درمان سرطان محسوب میشوند.
ابراهیمی، همچنین به برخی الگوهای موفق در کشورهای دیگر اشاره کرد که عمده هزینههای درمانی سرطان، در آن کشورها بر عهده بیمهها و خیرین و سازمانهای مردم نهاد است.چراکه ژن درمانی با هزینههای معادل میلیارد تومانی، در تمام دنیا از عهده بیماران خارج است، اما این مساله در کشورهای توسعه یافته، تحت پوشش سازمانهای مردم نهاد و حمایت و برنامه ریزی دولتها است.
وی اظهار امیدواری کرد اگر بتوانیم به درمانهای نوین دست پیدا کنیم، در آینده نزدیک بتوانیم به توریسم درمانی برسیم، یعنی ایجاد منابع اقتصادی، به دنبال ایجاد درمانهای نوین؛ که البته برای این مهم نیازمند ایجاد دیدگاه بهتر در درمانها و سرعت بخشیدن به امور هستیم و لازم است مردم و خیرین حوزه سلامت هم در این زمینه نگاه خود را تغییر بدهند تا به روند درمان سرعت ببخشیم.
گفتنی است ایران در تحقیقات سرطان به روش پرتو درمانی رتبه یازدهم جهان را داراست و بعنوان سومین کشور دارنده فناوری ژن درمانی در درمان سرطان خون، محسوب میشود.