پخش زنده
امروز: -
محققان اعلام کردند احتمال افزایش تجمع پلاکهای خطرناک در رگها با عادات نامناسب خواب مرتبط است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، پایگاه اینترنتی اوری دی هلث در مطلبی در خصوص خطرهای ناشی از عادات نامناسب خواب به قلم لیزا راپاپورت نوشت: احتمال افزایش تجمع پلاکهای خطرناک در رگها با عادات نامناسب خواب مرتبط است.
مطالعه جدید نشان میدهد افرادی که در زمانهای مختلف به خواب میروند یا شبها در ساعات مختلف به خواب میروند، بیشتر مستعد ابتلا به تصلب شرایین هستند.
این مطالعه بر ارتباط عادات خواب و تصلب شرایین متمرکز بود: تجمع پلاکهای چربی در داخل دیوارههای شریان باعث سفتتر و باریکتر شدن رگهای خونی در طول زمان میشود و جریان خون و توزیع اکسیژن را در سراسر بدن کاهش میدهد. این رسوبات چربی قادرند لختههای خونی تشکیل دهند که میتواند شریان را مسدود کند و به حمله قلبی یا سکته منجر شود.
برای تعیین رابطه بین خواب منظم و سلامت رگهای خونی، دانشمندان از بیش از دو هزار فرد میانسال و مسن خواستند تا دستگاههایی به مچ دست خود متصل کنند تا تشخیص دهند چه زمانی خواب و بیدار هستند و دفترچه ساعات خواب را به مدت یک هفته پر کنند.
شرکت کنندگان همچنین یک پرسشنامه خواب را در خانه تکمیل کردند تا اطلاعات دقیق تری درباره نحوه عملکرد بدنشان در طول خواب، از جمله ارزیابی ضربان قلب و الگوهای تنفسی به دست آورند.
محققان در مجله انجمن قلب آمریکا گزارش دادند شرکت کنندگانی که حداقل دو ساعت در مدت زمان خوابشان در طول هفته تغییر وجود داشت تا ۷۵ درصد بیش از افرادی که به طور مداوم هر شب به میزان مشابهی میخوابیدند علائم تصلب شرایین را نشان دادند.
همچنین احتمال دارد بزرگسالانی که زمان خواب آنها ۹۰ دقیقه یا بیش از ۹۰ دقیقه در طول یک هفته متغیر است بیش از ۴۰ درصد بیشتر از افرادی که زمان خواب آنها ثابتتر است علائم آترواسکلروز را نشان دهند.
کلسی فول، دکترا و استادیار پزشکی در بخش اپیدمیولوژی در مرکز پزشکی دانشگاه واندربیلت در نشویل مرکز ایالت تنسی آمریکا به عنوان نویسنده اصلی این پژوهش میگوید: این مطالعه یکی از اولین تحقیقاتی است که شواهدی از ارتباط بین مدت زمان خواب نامنظم و زمانبندی نامنظم خواب و تصلب شرایین ارائه میکند.
این ارتباط حتی پس از آن مشهود بود که محققان چندین عامل دیگر را معرفی کردند که ممکن است به طور مستقل بر خطر تصلب شرایین تأثیر بگذارند: مانند سیگار کشیدن، الکل، سن، جنس، نژاد و قومیت، عادات ورزشی، چاقی، فشار خون بالا و برنامه کاری.
از اشکالات این مطالعه این است که آزمایش کنترلشدهای را برای اثبات اینکه آیا عادات خاص هنگام خواب ممکن است مستقیماً باعث تصلب شرایین شود یا خیر، طراحی نکرده است. این مطالعه همچنین ارزیابی نکرده است که آیا سخت شدن شریانها به حوادثی مانند حمله قلبی یا سکته منجر میشود یا خیر.
یکی دیگر از اشکالات این مطالعه این است که دانشمندان فقط خواب و تصلب شرایین را در مدت زمان معین اندازه گیری کردند.
دکتر فول توضیح داد بهداشت درست خواب برای سلامت قلب ضروری است. با وجود این، یافتهها بر اهمیت ایجاد عادات خواب خوب تأکید میکند.
فول افزود: حفظ برنامههای خواب منظم و کاهش تنوع در خواب، سبک زندگی است که به راحتی قابل تنظیم است که نه تنها میتواند به بهبود خواب کمک کند، بلکه به کاهش خطر قلبی عروقی برای افراد مسن نیز کمک میکند.
دکتر ماری پیر سنت اونگه، مدیر مرکز عالی تحقیقات خواب در مرکز پزشکی ایروینگ دانشگاه کلمبیا در شهر نیویورک گفت: تغییرات مدام در زمان خواب و بیداری میتواند ریتم شبانه روزی بدن یا ساعت بیولوژیکی داخلی بدن را که به طور طبیعی در طول روز تغییر میکند و در شب کاهش مییابد، مختل کند.
دکتر ماری پیر سنت اونگه که در مطالعه جدید شرکت نداشت، گفت: این ریتمهای شبانهروزی عملکردهای قلبی عروقی مانند ضربان قلب و فشار خون را تنظیم میکنند. اختلالات در این ریتمها میتواند باعث التهاب مزمن، متابولیسم گلوکز و ایجاد تغییراتی در عملکرد سیستم ایمنی شود که همه اینها ممکن است به تصلب شرایین کمک کند. با درک اهمیت خواب برای سلامت قلب و عروق، انجمن قلب آمریکا (AHA) سال گذشته خواب را نیز به توصیههای کلیدی خود برای سبک زندگی سالم برای قلب اضافه کرد.
انجمن قلب آمریکا توصیه میکند بیشتر بزرگسالان به هفت تا نه ساعت خواب در شبانه روز نیاز دارند تا خطر بیماری قلبی و طیف گستردهای از سایر مشکلات مزمن سلامت را کاهش دهند.