پخش زنده
امروز: -
خلیل بهروزی فر: یکی از مهمترین محورهایی که در سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی به آن توجه شده، پیشتازی اقتصاد دانش بنیان است که مقام معظم رهبری در این رابطه این را تاکید فرمودند و مجلس شورای اسلامی این تاکید مقام معظم رهبری را در اولویت کاری خودش قرار داده است.
به گزارش خبر گزاری صدا وسیما: رادیو اقتصاد با آقای دکتر خلیل بهروزی فر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفتگویی داشته که به شرح ذیل است:
سوال: تاکید بر استمرار توجه به حوزههای دانش بنیان از اهمیت خیلی زیادی برخوردار هست. بفرمایید که مجلس در حوزه قانونگذاری در شکلهای مختلف حمایتی چطور میتوانسته این پیوست را ایجاد کند و توجه به دانش بنیانها را در اجرای قوانین و نظارت بر آن و همین طور در حوزه قانونگذاری لحاظ کند به این معنی که عنصر دانش بنیانها در همه طرحها و لوایح و مصوبههای مختلف مجلس تسری پیدا کند و فقط بعنوان یک مسئله گذرا و موقتی به آن نگاه نشود.
بهروزی فر: در رابطه با نقش شرکتهای دانش بنیان در رشد و توسعه اقتصادی کشور، شکی وجود ندارد. سازمانها در حال وارد شدن به اقتصاد مبتنی بر دانش بنیان هستند، اقتصادی که در آن دانش و داراییهای نامشهود بعنوان مهمترین عامل تولید، همچنین بعنوان مهمترین مزیت رقابتی سازمانها شناخته شده، اصلا شکی وجود ندارد که این شرکتها یعنی شرکتهای دانش بنیان نقش مهمی در اقتصاد کشورهای در حال توسعه هم داشته و دارد. دلیلش هم نوآوری و کارآفرینی در این شرکت هاست که میتواند عامل مهمی برای توسعه پایدار خود این شرکتها باشد و کشورهای در حال توسعه، نکتهای را که بایستی عرض کنم دانشمندان بسیار جوان ما، اما در حوزههای مختلف توانستند امروز در سطح کشور با آن توانمندیهای مربوط به حوزهی تخصصی شان، درحوزه اقتصاد افتخارات خوبی را بیافرینند، یکی از مهمترین محورهایی که در سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی به آن توجه شده، پیشتازی اقتصاد دانش بنیان است که مقام معظم رهبری در این رابطه این را تاکید فرمودند و امروز مجلس شورای اسلامی این تاکید مقام معظم رهبری را در اولویت کاری خودش قرار داده و در همین زمینه مجلس یازدهم ریل گذاریهایی را نموده است. امروز هم مصمم است که در حوزههای مختلف، بخشهای مختلف در حوزه کشاورزی و حوزه صنعت و در حوزههای مختلف دیگر قوانینی را وضع کند و دولت را مکلف کند مبنی بر این که شرکتهای دانش بنیان را در جهت توسعه اقتصادی کشور بیشتر بازی میگیرد. دولت سیزدهم هم امروز الحمدالله ما شاهد این هستیم که به این مسئله بسیار مهم توجه کرده است. امروز مجلس و دولت توامان در راستای تقویت شرکتهای دانش بنیان هستند و تقویت شرکتهای دانش بنیان به مجلس آن چیزی که بر میگردد تدوین قانون هست، برداشتن موانعی که امروز بایستی بتواند آن موانع را با تصویب قانون بردارد و شرکتهای دانش بنیان را وارد میدان بکند، آنچه که مربوط به دولت هم هست بر اساس مصوبات مجلس الزاما دولت میبایستی این شرکتها را وارد حوزهها و بخشهای مختلفی کند که دولت در جهت رشد و توسعه اقتصادی دارد برنامه ریزی میکند، مبنایش بر اساس دانش بنیان باشد و نقش وزارت اقتصاد در این حوزه میتواند کمک کار شرکتهای دانش بنیان باشد این است که در حوزههای گمرکی، مالیاتی، بیمه و مسائل ...
سوال: مشوقهایی که میشود برای دانش بنیانها گذاشت ...
بهروزی فر: دقیقا، بانکی. این وزارتخانه باید موانع را از پیش پای این شرکتهای دانش بنیان بردارد،همانطوری که فرمودید این ها به عنوان مشوقهایی است که میتواند در جهت تقویت این شرکتها باشد که در یک فضای امن بتوانند به فعالیت خودشان ادامه دهند و از ظرفیتهای این شرکتها در راستای رشد و توسعه اقتصادی بهره بگیرند.