پخش زنده
امروز: -
معاون دادستان کل آمریکا باتوجه به نگرانی و مشکلات امنیت دادهای تیک تاک درباره استفاده از این شبکه اجتماعی هشدار داد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما به نقل ازای بی سی نیوز، لیزا موناکو، معاون دادستان کل آمریکا با اشاره به مشکلات امنیتی دادهای که در مورد تیک تاک مطرح شده، نسبت به استفاده از این شبکه اجتماعی هشدار داد.
موناکو در نشست فناوری و امنیت ملی در Chatham House در لندن گفت: من از تیک تاک استفاده نمیکنم و به دلیل این نگرانیها به کسی توصیه نمیکنم که این کار را انجام دهد. شرکتهایی که در چین فعالیت میکنند باید قوانینی را رعایت کنند که آنها را ملزم به اشتراک گذاری دادهها با دولت میکند.
او گفت: نکته اصلی این است که چین کاملاً واضح بوده که در تلاش است تا استفاده و هنجارهایی را پیرامون فناوریهایی که منافع آنها را امتیاز میدهد، شکل داده و مطرح کند. دلیلی وجود دارد که باید خیلی نگران باشیم.
تیک تاک که بیش از ۱۰۰ میلیون کاربر فعال ماهانه در آمریکا دارد، به دلیل ترس از اینکه دادههای کاربران آمریکایی در اختیار دولت چین قرار گیرد، با نظارت فزایندهای از سوی مقامات ایالتی و فدرال مواجه شده است.
در ماه دسامبر، کنگره استفاده از این شبکه اجتماعی را از همه دستگاههای متعلق به دولت فدرال ممنوع کرد. شو زی چو، مدیر عامل تیک تاک، قرار است در ماه مارس در کارگروه انرژی و بازرگانی مجلس نمایندگان در مورد شیوههای امنیت دادههای این شرکت حاضر شود.
بیش از نیمی از ایالتهای آمریکا اقداماتی را برای ممنوعیت جزئی یا کامل تیک تاک در دستگاههای دولتی انجام داده اند.
نیویورک تایمز در ماه سپتامبر گزارش داد که دولت بایدن و تیک تاک یک توافق اولیه برای رسیدگی به نگرانیهای امنیت ملی ناشی از این برنامه نوشتند، اما موانعی در مذاکرات باقی مانده است. این شرکت قبلاً گفته بود که دادههای کاربران آمریکایی را در خارج از چین ذخیره میکند و هرگز به درخواست دولت چین پستهای ایالات متحده را از این پلتفرم حذف نکرده است.
اخبار اخیر امنیت دادههای کاربران را در تیک تاک زیر سوال برده است.
بازفید در ژوئن گزارش داد که مهندسان تیک تاک در چین به اطلاعات محرمانه کاربران آمریکایی مانند شماره تلفن دسترسی پیدا کردند. فوربس در ماه اکتبر گزارش داد که بایت دنس، شرکت مادر تیک تاک، قصد دارد از این برنامه برای دسترسی به اطلاعات برخی از کاربران استفاده کند.
دولت ترامپ در سال ۲۰۲۰ تلاش کرد تا تیک تاک را ممنوع کند و در نهایت از بایت دنس خواست تا این برنامه را به یک شرکت آمریکایی بفروشد. با این حال، این فروش هرگز انجام نشد.
موناکو در سخنرانی روز پنجشنبه خود گفت که نگرانیها در مورد تیک تاک نمونهای از درگیری بزرگتر بین آمریکا و سایر کشورها بر سر امنیت دیجیتال است.