پخش زنده
امروز: -
کارگاه آموزشی مشاورۀ رفتاری کاهش خطر مصرف مواد در دانشجویان با حضور جمعی از کارشناسان مراکز مشاوره دانشگاههای منطقه هفت کشور و دانشجویان همیار سلامت روان در دانشگاه شیراز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،این کارگاه آموزشی بههمت مرکز مشاوره و رواندرمانی دانشگاه شیراز، باهمکاری سازمان یونیسف، ستاد مبارزه با مواد مخدر استان فارس، دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان بهمدت ۴ روز در دو بخش همیاران سلامت روان و کارشناسان مراکز مشاوره دانشگاههای منطقه هفت کشور برگزار شد.
در این دورۀ آموزشی، رئیس مرکز مشاوره و روان درمانی دانشگاه شیراز، با بیان اهمیت پرداختن به رفتارهای پرخطر در دانشجویان و مقابله با آن اظهار داشت: مصرف مواد در قشر دانشجویی فعالیتی بیش از یک رفتار پرخطر است؛ چراکه میتواند بهعنوان یک دروازه برای شروع سایر آسیبهای روانشناختی عمل کند.
دکتر چنگیز رحیمی افزود: در سالیان گذشته مباحث مرتبط با مواد مخدر مانند انواع آن، عوامل خطر و محافظتکننده به افراد آموزش داده شده است و در این دوره تمرکز بیشتر بر مطالب تکمیلی مانند سطوح خطر، انگیزهبخشی، طراحی برنامه تغییر و تنظیم هیجانات است.
کارشناس توسعۀ مشارکتهای مردمی شورای هماهنگی استان فارس بر برنامهریزی بهمنظور ارائۀ راهکارهایی برای کاهش خطر قبل از درگیرشدن فرد تأکید کرد و باتوجه به کمبود مشاوران متخصص حوزه اعتیاد در سطح مدارس، خواستار به کارگیری نیروهای باتجربه در این زمینه شد.
احسان فولادی، کارشناس فرهنگی و پیشگیری شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان هرمزگان که بهعنوان ناظر این دوره در جلسه حضور داشت، در سخنان خود به موضوع علل مصرف مواد در دانشگاهها پرداخت و بیان کرد: ماهیت چندبعدی و چندسببی اعتیاد سبب شده تا کار در حوزۀ مقابله، درمان و پیشگیری بسیار دشوار گردد و تغییر الگوی مصرف مواد از حالت سنتی به صنعتی نیز منجر به افزایش چشمگیر رفتارهای پرخطر شده است.
وی با توجه به معضلات موجود، بر لزوم تغییر نگرش در افراد و استانداردسازی شیوههای مقابله متناسب با گروههای سنی مختلف را تأکید کرد.
پس از اتمام این دورۀ آموزشی چهار روزه و کسب امتیاز لازم ازسوی شرکتکنندگان در آزمون مربوطه، به افراد واجد شرایط گواهی پایان دوره اهدا میشود.