تدوین پیوست فرهنگی نظام سلامت با هدف رواج فرهنگ ایثار
وزیر بهداشت گفت: پیوست فرهنگی نظام سلامت تدوین میشود تا فرهنگ ایثار و از خود گذشتگی کادر سلامت که جلوههای درخشان آن را که در دفاع مقدس و مقابله با کرونا شاهد بودیم، تداوم و رواج یابد.
![تدوین پیوست فرهنگی نظام سلامت با هدف رواج فرهنگ ایثار تدوین پیوست فرهنگی نظام سلامت با هدف رواج فرهنگ ایثار](/files/fa/news/1401/11/27/9254300_251.jpg)
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت؛ دکتر بهرام عیناللهی در همایش قرآن، عترت و سلامت که در تالار قدس مدرسه عالی امام خمینی (ره) قم برگزار شد، گفت: یکی از بزرگترین دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه سلامت حاصل شده است؛ به طوری که حتی دشمنان هم به آن اذعان دارند.
وزیر بهداشت ادامه داد: در دوران قبل از انقلاب، کشور از همه نظر وابسته به غرب بود و حتی مدیران از سوی سفارتخانهها تعیین میشدند؛ مردم برای کوچکترین اقدامات درمانی و اعمال جراحی، به خارج از کشور میرفتند و پزشکان حاضر در کشور هم بیشتر خارجی و فاقد کیفیت علمی بودند. با وجود این امروز عدهای به جوانان القا میکنند که اگر به غرب وابسته باشیم، پیشرفت خواهیم کرد و حال آن که قبل از انقلاب وابسته بودیم و پیشرفتی نیز نداشتیم.
دکتر عیناللهی با بیان اینکه از سال ۱۳۶۴ که ادغام آموزش پزشکی در خدمات بهداشتی و درمانی انجام شد، به جهشهای بزرگ علمی در حوزه سلامت دست یافتیم، ادامه داد: در دوران قبل از انقلاب اسلامی، تنها هشت دانشگاه علوم پزشکی در کشور داشتیم، اما اکنون ۶۸ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، بیش از ۲۰ هزار عضو هیئت علمی و ۲۷۰ هزار دانشجو داریم.
وزیر بهداشت افزود: امروز ایران در اکثر شاخصهای سلامت مانند کنترل بیماریهایی از قبیل فلج اطفال، مالاریا، سل و وبا با فاصله زیاد از کشورهای دیگر دست برتر را دارد و کیفیت نیروی انسانی نظام سلامت نیز در کشور مطلوب است. در دوران دفاع مقدس با وجود همه دشمنی ها، جامعه پزشکی درخشان، ظاهر شد؛ به طوری که امروز در درمان جانبازان شیمیایی برغم فقدان آموزشهای لازم در دروس پزشکی آن زمان، به مرجعیت جهانی رسیده ایم.
دکتر عیناللهی با بیان اینکه درخشش ایران در مهار کرونا با وجود تحریمهای ظالمانه و ناجوانمردانه، قابل انکار نیست، گفت: دانشمندان ما انواع واکسنهای کرونا را در پلتفرمهای مختلف تولید کرده اند و ایران به جایگاه نخستین کشور تولیدکننده و صادر کننده واکسن کرونا در مدیترانه شرقی دست یافته است. از سوی دیگر آمار مرگ و میر روزانه کرونا در کشورمان چندین ماه است که تک رقمی و در برخی روزها «صفر» است؛ در حالیکه برخی کشورهای پیشرفته مانند ژاپن، آمریکا و بسیاری کشورهای اروپایی هنوز نتوانستهاند، این بیماری را مهار کنند.
وزیر بهداشت تأکید کرد: نه تنها در دوران دفاع مقدس بلکه در همه گیری کرونا شاهد رشادت و ایثار مدافعان سلامت بودیم و اینجاست که تعالیم قرآن و عترت نمود مییابد؛ چنان که در بسیاری از کشورهای بظاهر پیشرفته کادر درمان از بیماران میگریختند و بیمارن را رها میکردند؛ اما در ایران هیچ بیماری روی زمین نماند و ۳۰۰ شهید مدافع سلامت برای کمک به هموطنان خویش در پرتو خداجویی و تربیت قرآنی، از جان خود گذشتند.
دکتر عیناللهی یادآور شد: بزرگترین عامل پیشرفت و رشد کشور، ایثار و از خودگذشتگی است؛ ایثار زمانی رواج مییابد که خود را به فرهنگ قرآن و اهل بیت علیهم السلام آراسته باشیم و در اینجاست که نقش علمای دینی و منادیان معارف اسلامی آشکار میشود. در دوران قبل از انقلاب، افرادی از کشورهای اروپایی برای تدریس علوم پزشکی به ایران میآمدند، اما امروز به این ظرفیت دست یافته ایم که استادان علوم پزشکی خود را برای تدریس به دانشجویان دیگر کشورها به خارج از ایران اعزام کنیم؛ همچنان که شعبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در عراق دو ماه پیش با حضور استادان ایرانی افتتاح شد که سرمایه گذاری آن تماما توسط عراق صورت گرفت و برای کشور ارز آوری به همراه دارد.
* حرکت پرشتاب به سمت مرجعیت علمی
دکتر عین اللهی گفت: در گذشته رهبر معظم انقلاب بحث مرجعیت علمی را مطرح فرمودند و امروز ما به سرعت به سمت مرجعیت علمی در حال حرکتیم؛ به طوری که یکی از نشانههای این حرکت تحصیل ۷ هزار دانشجوی خارجی در رشتههای علوم پزشکی در ایران است.
وزیر بهداشت با اشاره به برنامه «عدالت و تعالی نظام سلامت»، افزود: معتقدیم اگر در شهرهای بزرگ نوعی برخورداری وجود دارد، باید در شهرهای کوچک هم همین امکان برقرار باشد از این رو در دولت سیزدهم ۱۰ هزار و ۸۰۰ تخت بیمارستانی افتتاح شد و ۷ هزار و ۷۰۰ تخت هم در آینده نزدیک افتتاح میشود؛ همچنان که در ۱۷ ماه گذشته از استقرار دولت، ۸۵۰ طرح بهداشتی و درمانی افتتاح شده و تا دو ماه آینده دو هزار مرکز دیگر نیز راه اندازی میشود.
دکتر عین اللهی با تأکید بر ضرورت توجه به پیوست فرهنگی حوزه سلامت، عنوان کرد: کار فرهنگی میتواند افراد مجاهد، خدوم و ایثارگر تربیت کند که برای خدمت در مناطق کمتر برخوردار داوطلب شوند و تحقق عدالت در سلامت و دسترسی عادلانه به خدمات با کیفیت بهداشتی و درمانی را سرعت ببخشند.
وزیر بهداشت از آمادگی وزارت بهداشت برای تعامل با حوزههای علمیه و جامعه المصطفی در تدوین پیوست فرهنگی سلامت خبر داد و با اشاره به مشاهدات خود از فضای معنوی اعتکاف دانشجویان در دانشگاه تهران گفت: باید از پیام و تأثیر مناسبتهای فرهنگی و مذهبی برای تقویت روحیه ایمان و ایثار و در یک کلام دیگرخواهی در پرتو خداخواهی در دانشگاههای علوم پزشکی استفاده کرد و کوشید که این گونه مناسبتهای فرهنگ ساز هر چه با شکوهتر و با مشارکت هر چه گستردهتر دانشجویان و دانشگاهیان برگزار شود.
دکتر عین اللهی تصریح کرد: در ایام اربعین حسینی، ۳ هزار نفر از نیروهای بهداشتی و درمانی به عنوان خادم در خدمت زائران اربعین حسینی بودند و در تابستان امسال طرح معرفت برای استادان دانشگاههای علوم پزشکی در مشهد برگزار شد که مجموعه این اقدامات، آثار و برکات فراوانی در ارتقای فرهنگ دینی در نظام سلامت کشور داشته است.
وزیر بهداشت با بیان اینکه سلامت معنوی نیاز همه بشریت است، ادامه داد: ما به دنبال سلامت معنوی اسلامی هستیم؛ زیرا هر جامعهای به تناسب هستی شناسی و جهان بینی خود تعریفی از معنویت دارد و تعریف ما از معنویت، معنویت دینی و وحیانی است.
دکتر عین اللهی با بیان اینکه اکنون ایران در جایگاه پیشران سلامت کشورهای منطقه قرار دارد، به برگزاری اجلاس گروه ۵ (G۵) در تهران اشاره کرد و گفت: این اجلاس از روز ۲۵ بهمن به مدت دو روز با حضور نمایندگانی از سازمان جهانی بهداشت و کشورهای پاکستان، عراق، تاجیکستان و افغانستان به میزبانی ایران برگزار شد و همچنین دبیرخانه سلامت پیمان شانگهای به ایران واگذار شده است که نشان از عزم دولت سیزدهم در ارتقای دیپلماسی سلامت دارد.