پخش زنده
امروز: -
بر اساس گزارش آژانس بینالمللی انرژی که در روز چهارشنبه منتشر شد، مصرف نفت در امسال به سطح بی سابقهای خواهد رسید.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ بر اساس گزارش آژانس بینالمللی انرژی که در روز چهارشنبه منتشر شد، مصرف نفت در امسال به سطح بی سابقهای خواهد رسید.
به نقل از خبرگزاری فرانسه از پاریس، به نظر میرسد عطش جهان برای مصرف نفت رفع نشدنی است. انتظار میرود تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۲۳ به دلیل افزایش تقاضا برای نفت در چین و سوخت هواپیما با توجه به از سرگیری ترافیک هوایی به بالاترین حد خود در سال ۲۰۲۳ برسد. طبق اعلام آژانس بینالمللی انرژی، تقاضای کلی برای نفت امسال به سطح بی سابقه ۱۰۱.۹ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که نسبت به سال گذشته دو میلیون بشکه و نسبت به سال ۲۰۱۹، یک میلیون و ۴ هزار بشکه افزایش نشان میدهد. بدین ترتیب تقاضا برای نفت در سطح جهانی نسبت به سال ۲۰۱۹، یعنی نسبت به قبل از شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹، یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه بیشتر خواهد شد.
این رقم حتی از رقمی که دو ماه پیش توسط آژانس بین المللی انرژی پیش بینی شده بود نیز بیشتر است. این نهاد در دو ماه پیش رقم ۱۰۱ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت را برای میزان تقاضا برای نفت در سطح جهانی پیش بینی کرده بود. علیرغم تمام تلاشهای برای گذار از انرژیهای فسیلی (نفت، زغال سنگ، گاز و غیره) به انرژیهای برگشت پذیر و پاک که از منابع برگشت پذیری مانند نور خورشید، باد، جزر و مد، امواج و گرمایش زمین به دست میآیند و نقش مهمی در کاهش گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی دارند، صورت میگیرد به نظر نمیرسد قبل از سال ۲۰۲۵، روند کاهش تقاضا برای نفت در سطح جهانی میل به کاهش داشته باشد. عامل و سبب اصلی افزایش تقاضا برای نفت در سطح جهانی، افزایش رشد اقتصادی در کشورهای منطقه جنوب شرقی آسیا و اقیانوسیه و به ویژه در چین است. پیش بینیها و برآوردهای انجام گرفته توسط همین نهاد حاکی از آن است که تقاضا برای نفت امسال در کشورهای منطقه جنوب شرقی آسیا و اقیانوسیه یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه افزایش خواهد یافت. درباره چین نیز پیش بینیها و برآوردهای انجام گرفته حاکی از افزایش ۹۰۰ هزار بشکهای نفت برای چین در امسال است. متوقف شدن اجرای سیاست کووید صفر (به صفر رساندن موارد ابتلا به ویروس بیماری کووید-۱۹) در چین از یکسو و ازسرگیری رفت و امدها و مسافرتهای هوایی از سوی دیگر دو عامل اصلی افزایش تقاضا برای نفت در سطح جهانی است. آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی میکند که تقاضای جهانی سوخت هواپیما به ۷.۲ میلیون بشکه در روز برسد که نسبت به پیش بینی پیشین یک میلیون و یکصد هزار بشکه افزایش نشان میدهد.
این رقم تا ۹۰ درصد به سطح قبل از شیوع بیماری همه گیر کووید-۱۹، در سال ۲۰۱۹، رسیده است. بر اساس این گزارش، انتظار میرود تقاضای نفت در منطقه کشورهای سازمان همکاری و توسعه اقتصادی تا ۳۹۰۰۰۰ بشکه در روز افزایش یابد که بسیار کمتر از رشد سالانه سال ۲۰۲۲ (+ ۱.۲ میلیون بشکه) است. طبق گزارش آژانس بینالمللی انرژی، از نظر عرضه نفت، عرضه جهانی در ژانویه در حدود ۱۰۰.۸ بشکه در روز ثابت ماند. این در حالی است که با وجود اجرایی شدن تحریم اتحادیه اروپا بر واردات نفت خام از طریق دریا از روسیه در دسامبر و تصمیم برای محدود کردن قیمت نفت که توسط گروه ۷، گروهی متشکل از هفت کشور بسیار ثروتمند و صنعتی جهان، صادرات روسیه در این مدت نسبتاً خوب بود. این آژانس توقع دارد که تولید جهانی نفت در سال ۲۰۲۳ به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز افزایش یابد که عامل اصلی این افزایش نیز ناشی از تولید بیشتر نفت در کشورهای آمریکا، برزیل، نروژ، کانادا و گویان است. اما میزان تولید نفت در جهان امسال نسبت به سال گذشته مقداری کمتر است.
تولید نفت در سال گذشته چهار میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز بود. آژانس بینالمللی انرژی در گزارش تازه خود پیش بینی کرده است که عرضه جهانی نفت در نیمه اول سال ۲۰۲۳ از تقاضا بیشتر خواهد شد، اما با بهبود تقاضا و مسدود شدن برخی محصولات روسی بهدلیل تحریمها، تعادل ممکن است به سرعت از بین برود و عرضه نفت دچار کسری شود. الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه در ۱۰ فوریه اعلام کرد که روسیه تولید خود را در ماه مارس ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش خواهد داد.