پخش زنده
امروز: -
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی عنوان کرد: برای مقابله با ریزگردها و آلودگی هوا، فرسایش خاک و جلوگیری از بروز مشکلات زیست محیطی باید این یک میلیارد درخت کاشته شود که البته این رقم در مقابل اعداد و ارقامی که در کشورهای منطقه اتفاق میافتد، عدد کوچکی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نقی شعبانیان با بیان اینکه در قرن اخیر تخریب جنگلها و کاهش درختان بسیار شدید بوده است؛ به طوری که سالانه ۱۵ میلیارد درخت در دنیا از دست میدهیم، اظهار کرد: این وضعیت در کشور ما بدتر است. یعنی به دلیل اینکه اغلب عرصههای کشور بر روی کمربند اقلیمی خشک و نیمه خشک قرار گرفته تخریب جنگلها از میانگین دنیا بالاتر رفته و تخریب جنگلهای ما از نظر کمیت و کیفیت وضعیت خوبی ندارد. البته در کنار اقلیم خشک و نیمه خشک مسائلی، چون وابستگی معیشت مردم به جنگل، بهرهبرداری، ویلاسازی و... نیز وجود دارد.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی افزود: عواقب این تخریبها در دنیا باعث بروز و ظهور معضلات و مشکلات زیست محیطی مانند ریزگردها، افزایش گازهای گلخانهای، آلودگی آب و خاک با فلزات سنگین و فرسایش خاک شده که همه این موارد ناشی از بی توجهی و کم توجهی به منابع طبیعی به ویژه جنگل و درخت است. جنگل و درخت نگین منابع طبیعی هستند.
وی تاکید کرد: با وقوع این معضلات در دنیا کنوانسیونهای زیست محیطی مانند کنوانسیون تغییر اقلیم، کنوانسیون مقابله با بیابان زایی و نظایر آنها تشکیل شده که ایران هم عضو بسیاری از آنها است. این کنوانسیونها تلاش میکنند تا معضلات و مشکلات زیست محیطی ناشی از تخریب منابع طبیعی را کاهش دهند. یکی از اقدامات خوبی که این کنوانسیونها هدف گذاری کرده اند کاشت یک تریلیون یعنی هزار میلیارد درخت در دنیا تا سال ۲۰۳۰ است.
شعبانیان همچنین در تشریح این برنامه گفت: بسیاری از کشورها اماده اجرای این سیاست هستند؛ کشور چین به عنوان اولین تولیدکننده کربن و گازهای گلخانهای در دنیا، کاشت ۷۰ میلیارد درخت را تا سال ۲۰۳۰ هدف گذاری کرده است. عربستان نیز کاشت ۵۰ میلیارد درخت را هدفگذاری کرده که ۱۰ میلیارد در درون سرزمین خود و ۴۰ میلیارد خارج از سرزمین است.