پخش زنده
امروز: -
شارل ابی نادر در یادداشتی در پایگاه اینترنتی العهدنیوز تحت عنوان "تنشهای بیسابقه، آیا پکن جنگ اعصاب علیه واشنگتن به راه انداخته است؟ " نوشت:ظهور اجسام ناشناس در آسمان مناطق شمالی آمریکا باعث افزایش نگرانیهای این کشور شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از العهد نیوز ارتش آمریکا برای چهارمین بار از سرنگونی یک جسم پرنده دیگر خبر داد و این در حالیست که روز شنبه سه جسم ناشناس دیگر پس از پیگیریهای مشترک نیروهای هوایی کانادا و آمریکا، در حریم هوایی شمال آمریکا سرنگون شده بود. هواپیماهای آمریکایی نیز روز جمعه یک جسم ناشناس را در آسمان آلاسکا سرنگون کردند و پیش از همه این حوادث، حساسیت برانگیزترین حادثهای که اتفاق افتاد حضور بالن مشکوک چینی در حریم هوایی شمال آمریکا بود که قبل از سرنگونی با یک فروند موشک شلیک شده از هواپیمای اف-۲۲، چند روز در حریم هوایی شمال آمریکا پرواز میکرد و مقامات آمریکایی جلوگیری از سقوط لاشه آن بر سر غیرنظامیان یا روی تاسیسات موجود در خاک آمریکا را علت تاخیر در سرنگونی آن اعلام کردند.
مسئولان آمریکای شمالی این احتمال را که این اجسام متعلق به موجودات فضایی باشند بعید ندانستند و به سبب مشاهده پی در پی اجسام ناشناس، اوضاع را با نگرانی زیر نظر دارند.
جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در پی تنشهای شدیدی که پس از ماجرای بالن بین این کشور و چین به وجود آمد و مقامات آمریکایی آن را بالن جاسوسی دانستند، به عنوان اقدامی احتیاطی به ارتش دستور داد جنگندهها را برای سرنگونی اجسام ناشناس به پرواز در آورد. یک مسئول بلندپایه آمریکایی اعلام کرد جسم جدید مشاهده شده شامل یک هشت ظلعی بود که تارهایی از آن آویزان شده بود و هیچ خطر نظامی برای موجودات روی زمین نداشت، اما این احتمال وجود داشت که برای هواپیمایی غیرنظامی خطرناک باشد، زیرا در ارتفاع شش هزار متری در آسمان ایالت میشیگان پرواز میکرد و هیچ ادله و شواهدی وجود ندارد که نشان دهد امکانات شناسایی در اختیار دارد، اما به هر حال نباید وجود چنین امکاناتی را نادیده گرفت.
با توجه به سخنان این مسئول آمریکایی و تشدید تنشها بین آمریکا و چین در پی ماجرای بالن چینی که پکن به سبب تحقیقاتی بودن بالن و انحراف آن از مسیر به سبب شرایط جوی، سرنگونی آن را اقدامی توجیه ناپذیر میداند، ولی آمریکا به سبب تردید درباره جاسوسی بودن بالن سرنگونی آن را اقدامی درست میداند، میتوان چند مسئله مهم را در خصوص تنشهای گسترده در روابط چین و آمریکا مورد توجه قرار داد:
اگر بپذیریم که این اجسام ناشناس و مرموز را موجودات فضایی ارسال کرده اند و این کار بلافاصله پس از سرنگونی بالن چینی در آمریکا صورت گرفته است، عملا نمیتوان گفت ظهور این اجسام پرنده ناشناس و مرموز در آسمان حریم هوایی آمریکا اتفاقی بوده است. با آن که مقامات آمریکایی فرضیه موجودات فضایی را مطرح میکنند، نمیتوان فرضیه نقش عامل چینی در پرتاب شتابزده چند موجود پرنده عجیب را نادیده گرفت.
با توجه به دو فرضیه موجودات فضایی و عامل چینی و با توجه به این که فرضیه موجودات فضایی مبحث مختلف و خاصی است که با هیچ منطق متعارف و متداول علمی قابل توجیه نیست، باید نگاهها را متوجه عامل چینی کرد که تا حد زیادی درست است.
آمریکا این روزها چین را در خصوص چند موضوع هدف حملات شدید خود قرار میدهد که مهمترین آنها عبارتند از:
- مسئله تایوان: جدایی آن از چین و نیز موضوع تنگه تایوان که واشنگتن میخواهد گذرگاهی بین المللی باشد، اما پکن میخواهد این گذرگاه صرفا گذرگاهی چینی-منطقهای باشد.
- موضوع دریای جنوبی چین و مشکل چین با فیلیپین و ویتنام بر سر مالکیت جزایر راهبردی آن و موضع جانبدارانه آمریکا علیه چین در این اختلافات.
- تغییر راهبردی که آمریکا به شکل ناگهانی و با سرعتی بی سابقه اعمال کرد و طی آن ژاپن را پس از تغییر دکترین نظامی آن و اختصاص مبالغ هنگفت و بی سابقه به مسائل دفاعی، از کشوری تقریبا بی طرف در منازعات شرق و غرب که بر اساس نتایج جنگ جهانی دوم قدرت نظامی آن را به شدت محدود کرده بود، به یکی از طرفهای رویارویی نظامی بخصوص در برابر چین تبدیل کرد.
اختلافات چین و آمریکا بر سر موضوعات اقتصادی و علمی از جمله موضوع ارتباطات، اینترنت ماهوارهای و طرحهای چین برای عبور از طرح استارلینک آمریکا و... و نیز موضوع رقابت تسلیحاتی پنهانی چین که آمریکا هنوز نتوانسته است سطح و امکانات آن را شناسایی کند، نیز به موضوعات بالا افزوده میشود.
در حالی که چین تا کنون از درگیری یا رویارویی مستقیم در شرق آسیا خودداری کرده است و آن را تله آمریکا میداند و با توجه به مشکلاتی که آمریکا در ارتباط با موضوعات بالا برای چین به وجود آورده است و احتمال درگیری و رویارویی را افزایش میدهد، بعید نیست چین با ارسال اجسام ناشناس به حریم هوایی آمریکا، از برخی تواناییهای علمی و ناشناخته خود پرده برداشته باشد.
این اقدام چین حامل پیامی است که توانمندیهای مهمی را شامل میشود و با این کار موضع قوی خود را در ابعاد مختلف از جمله علمی، نظامی و اطلاعاتی به نمایش میگذارد و به آمریکا میگوید در حالی که این کشور میخواهد شرق آسیا را به میدان نزاع تبدیل کند، این امکان وجود دارد که میدان نزاع به سرعت به غرب و حریم هوایی آمریکا کشیده شود و عرصههای مختلفی از جمله ظهور سریع اجسام ناشناس در حریم هوایی آمریکا را شامل میشود و این در حالیست که آمریکا تا قبل از ماجرای بالن، خود را غیرقابل نفوذ و امن میدانست. اینگونه نفوذهای چین، آمریکاییها را به شدت نگران و سردرگم و وحشت زده کرده و آنها را وادار به استفاده از پیشرفتهترین بمب افکنهای راهبردی نسل پنجم به نام اف ۲۲ برای تعقیب اجسام ناشناس در آسمان آمریکا کرده است.
به این ترتیب آیا چین تصمیم گرفته است در واکنش به لشکرکشی آمریکا علیه خود در شرق آسیا، جنگ اعصاب علیه آمریکا به راه بیندازد؟ اگر چنین چیزی درست باشد، آیا رویارویی بین دو طرف که از رویاروییهای علمی- جاسوسی - نظامی هوایی آغاز شده، به نقطه بی بازگشت رسیده است؟ ممکن است بدانیم این رویاروییها از کجا شروع شده است، اما نمیدانیم به کجا منتهی میشود.