پخش زنده
امروز: -
دادستان کل کشور گفت: هماکنون کشورهای مدافع حقوق بشر، حامی سازمان جهنمی و گروهک تروریستی منافقین هستند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری امروز در سومین همایش انقلاب اسلامی و حقوق بشر و شهروندی که در دانشگاه علوم قضایی برگزار شد، تصریح کرد: حدود ۹ سال در دیوان عدالت اداری مشغول به خدمت بودم؛ دیوان با دستگاههای اجرایی و دولتی در ارتباط است و شکایات از این دستگاهها به دیوان میآید و حقوقی که در آنجا مطرح می شود، اکثرا درباره حقوق عمومی است.
وی با اشاره به اینکه کار کردن در حقوق عمومی، قضات و دست اندرکاران را با دریایی از موضوعات مختلف مواجه میکند، افزود: بر این اساس قضات همکاری را که به دیوان فرستاده میشدند ملزم کردیم به عنوان دادرس ۶ ماه به شعب بروند و مسائل و پروندههای مختلف را ببینند و بعد برای قضاوت بیایند. اقداماتی صورت گرفت تا کارها به طور دقیقی انجام شوند.
دادستان کل کشور گفت: اصل ۲۴ قانون اساسی حقوق عمومی در ارتباط با مسئولیت رسانهها و اصل ۶۱ مجددا به بحث حقوق عمومی و وظایف قوه قضاییه نگاه داشته است. در اصل ۱۵۶ نیز دومین وظیفه قوه قضاییه این سمت را مشخص میکند.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری عنوان کرد: در دیوان عالی کشور با دستگاههای دولتی و اجرایی مختلف سازوکار داشتیم و قانون، حقوق مختلفی را به عهده دستگاههای مختلف برای خدمت رسانی به مردم گذاشته است.
وی بیان کرد: به دادستانی کل که آمدم دیدم، وظایفی برای دادستانها به عنوان مدعی العموم تعیین شده است و اینگونه احساس میکردم که به اصل ۱۵۶ قانون اساسی به طور کامل اهتمام نشده است لذا در سال ۹۵ در اولین همایشی که برای دادستانها در مشهد برگزار کردیم به موضوع حقوق عامه هم پرداختیم. سال بعد نیز همایشی در مازندران به عنوان حقوق عامه گذاشتیم و به دادستانهای کل کشور برای پیگیری این مهم تاکید کردیم.
دادستان کل کشور تاکید کرد: در مطالعاتمان دیدیم بستر قانونی مناسب برای اجرای بحث حقوق عامه نداریم؛ بی ابزار هم نمیتوان کار کرد. سعی کردیم این کمبود را با دستورالعملی جبران کنیم و به تصویب رئیس قوه قضاییه رسید و ابلاغ شد.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری با اشاره به وظایف دادستانها در احقاق حقوق عامه خاطرنشان کرد: دادستانها بیش از هزار تکلیف قانونی برای احقاق حقوق عامه دارند و این وظایف در کتابی جمع آوری شده است. بخش گستردهای از موارد حقوق عامه توصیف حقوق عمومی دارد.
وی بیان کرد: وقتی حقی از شهروندی ضایع میشود و مدعی خاصی ندارد، دادستانها باید ورود و این مسائل را دنبال کنند و وظیفه دادستانها در این زمینه سنگین است و باید کارهای زیادی صورت بگیرد.
دادستان کل کشور اضافه کرد: تاکنون ۱۰۳ عنوان در حوزه حقوق عامه استخراج شده است اما در ابتدای راه هستیم و بهترین بستر برای تحقیق در این زمینه دانشکدههای حقوقی و همین دانشگاه علوم قضایی است.
حجت الاسلام والمسلمین منتظری خطاب به دانشجویان حاضر در این همایش گفت: یکی از کارهای اساسی شما این باشد که درباره مصادیق حقوق عامه عمیقتر کار کنید زیرا از نیازهای اساسی جامعه است و نکته مهمتر اینکه بستر حقوق عامه بخشهای مختلف از جمله دستگاههای اجرایی هستند.
وی افزود: متاسفانه برای ترک فعل مدیران قانون جامعی نداریم، میتوان یک مواردی در لابه لای قوانین پیدا کرد اما خیلی ناقص هستند. رسیدگی به ترک فعلها یکی از مطالبات جدی مردم است.
دادستان کل کشور عنوان کرد: یکی از راههای احیا و صیانت از حقوق عامه، انجام کار علمی درباره آن است. مصادیق حقوق عامه بیش از ۱۰۳ مورد است. در بحث حقوق عامه با اینکه کارهای زیادی تاکنون صورت گرفته اما عقب ماندگی زیادی داریم.
وی ادامه داد: در جایگاه و مسئولیتهایی که داریم، باید به مردم خدمت کنیم و تا جایی که می شود مشکلات را به مردم بگوییم.
دادستانها کشور با اشاره به اینکه امروزه در دنیایی که وضع حقوق بشر دوگانه دارد، زندگی می کنیم، توضیحداد: وظایف سنگینی در این اوضاع برعهده داریم. هماکنون کشورهای مدافع حقوق بشر، حامی سازمان جهنمی منافقین که ۱۷ هزار نفر رادر ایران به شهادت رساندهاند، شده اند و آمریکا مامن شکنجه گران دوره پهلوی شده است که در این کشور به عنوان اپوزیسیون جمهوری اسلامی دست به اقداممیزنند.
وی گفت: نمی گوییم در نظام ضعف نداریم اما در مبناها تا پای جان می ایستیم و از آن دفاع می کنیم، شاهد بودیم مردم در ۲۲ بهمن چه کردند و تراکم جمعیت بالا بود.
حجت الاسلام و المسلمین منتظری اضافه کرد: مدیون مردم و شرمنده آنها هستیم و باید قدردان آنها باشیم. مردم در مراسم ۲۲ بهمن با عشق به میدان آمده بودند، زیرا دشمن دندان تیز کرده بود و مباحثی مانند تجزیه کشور را مطرح کرده بود.