دکتر رضایی با اشاره به اینکه برای اجرای طرح در شهرهای بالای ۲۰ هزارن فر جمعیت ، روشهای مختلفی در نظر گرفته شده است، افزود : بخشی از تصمیم وابسته به اعتباری است که سازمان برنامه و بودجه برای اجرای این طرح در نظر گرفته است . قرار است کار از استانهایی که بالاترین آمادگی را در اجرا دارند آغاز شود. هدف نهایی این است که پوشش برنامه پزشکی خانواده برای همه جمعیت شهری بالای ۲۰ هزار نفر که بیش از ۵۵ میلیون نفر جمعیت را شامل میشود، محقق شود.
وی افزود : یکی از پیشنهادها این است که از استانهایی کار را شروع کنیم که بالاترین سهم جمعیت بیمه شدگان بیمه سلامت را دارند؛ چون چالشهای اجرای این برنامه در دانشگاههای علوم پزشکی این شهرها کمتر خواهد بود. در ادامه نیز میتوان اجرای برنامه را در استانهای محروم و مرزی برنامه ریزی کرد و در نهایت سایر استانها وارد برنامه شوند.
وی درباره تعداد پزشکان مورد نیاز برای گسترش طرح پزشکی خانواده ، گفت : در قالب این برنامه قرار شده است که به ازای هر 3 هزار نفر یک پزشک عمومی و دو مراقب به کار بگیریم و این یعنی ۱۹ هزار پزشک برای اجرای طرح نیاز داریم که بخشی از این تعداد در بخش دولتی مشغول به کارند. همچنین تعداد قابل توجهی از پزشکان عمومی را باید از طریق عقد قرارداد با بخش خصوصی فراهم کنیم و مطب این پزشکان تبدیل به پایگاه پزشکی خانواده شود تا این پزشکان نیز جمعیتی را تحت پوشش قرار دهند و بستههای خدمتی مورد نظر وزارت بهداشت را ارائه کنند.
دکتر رضایی گفت : همه تلاش ما این است که در لایحه بودجه، ردیف مشخصی تحت عنوان اجرای برنامه پزشکی خانواده و توسعه آن لحاظ شود و منابعی مانند یک درصد مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات بر دخانیات به عنوان منابع مالی پایدار دولت برای این امر لحاظ شود. اگر این منابع تخصیص یابد چالش کمی در اجرای برنامه خواهیم داشت.
رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت درباره وضعیت زیرساختهای الکترونیکی برای گسترش طرح نیز گفت : زیرساختهای سختافزاری و نرم افزاری در قالب پرونده الکترونیک فراهم است و بعد از طرح تحول سلامت کلیه خدمات سطح یک در قالب پرونده الکترونیک ارائه میشود، اما استمرار این خدمات نیازمند تامین هزینههای جاری پرونده الکترونیک است که در پیشبینیها این امر لحاظ شده است.