پخش زنده
امروز: -
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری گفت: این پژوهشگاه در چهار سال گذشته بر اساس دادههای پایگاه استنادی سایماگو جزو پنج پژوهشگاه برتر خاورمیانه بوده و رتبه اول یا دوم کشور را بر اساس همین نظام رتبهبندی کسب کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری، جواد محمدی به افتخارات علمی ایران بعداز انقلاب اشاره کرد و افزود: کسب رتبه اول منطقه و شانزدهم جهان توسط ایران یکی از این افتخارات است که این رشد بیشتر در ۲ دهه اخیر رخ داده است.
وی یادآور شد: پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک که در سی و پنجمین سال تاسیس آن هستیم در چهار سال گذشته بر اساس پایگاه استنادی سایماگو (scimago) جزو پنج پژوهشگاه برتر خاورمیانه بوده و رتبه اول یا دوم کشور را بر اساس همین نظام رتبهبندی طی سالهای گذشته کسب کرده است.
رئیس پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری ادامه داد: درصد سهم ایران در تولید مقالات علمی دنیا نسبت به قبل از انقلاب اسلامی ۶۵۶ برابر شده است. این سهم قبل از انقلاب اسلامی ۳ هزارم درصد بوده است که در سالیان اخیر مطابق دادههای پایگاه اطلاعرسانی آی. اس. آی به ۱/۹۵ درصد و مطابق دادههای پایگاه اسکوپوس به ۱/۹۷ رسیده است.
ایران به رتبه اول علمی بین کشورهای اسلامی برحسب تعداد مقالات دست یافته است. ارتقای ۱۷ پلهای رتبه کیفیت تولیدات مقالات علمی داغ و پاستناد کشور که از سال ۲۰۱۱ از رتبه ۳۹ به رتبه ۲۰ رسیده است. همین امر نشانگر کاربردی و اثربخش بودن مقالات است.
محمدی خاطرنشان کرد: طبق گزارش سازمان ملل، ایران از حیث تعداد عناوین کتاب منتشره در سال، نهمین کشور دنیاست. این رتبه در رشتههای علمی متفاوت است، به طور مثال در کتب الهیات در رتبه ۲، در کتب زبان شناسی در رتبه ۳، در کتب عمومی در رتبه ۱۲، در روانشناسی و فلسفه در رتبه ۱۳ و در علوم کاربردی در رتبه ۱۶ جهان قرار دارد.
استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: در بحث کشاورزی ایران و همینطور این پژوهشگاه در ساخت داروها، سرمهای حیوانی، کیتهای تشخیصی بیماریهای دام و طیور و آبزیان، تولیدگونههای جدید محصولات کشاورزی مناسب با شرایط محیطی، حفظ و تقویت خاک، ارتقای بهره وری زمین و آب، مبارزه زیستی با آفات پیشرفتهای فراوانی داشته است. تولید انواع کیت تشخیصی بیماریهای دام و طیور و بیماریهای مشترک دام و انسانی در پژوهشگاه ژنتیک که منتظر صدور مجوز است، گواه این مدعاست.
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری مهمترین مرکز تحقیقاتی زیر نظر وزارت علوم و فعال در زمینه مهندسی ژنتیک و زیستفناوری به عنوان یک موسسه پژوهشی و برای انجام تحقیقات علمیصنعتی و بهویژه کاربردی، بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی در سال ۶۶ تاسیس شد تا جهت نیل به اهدافی همچون تحقیقات در زمینههای مختلف علوم زیستی، پزشکی، کشاورزی، دارویی و زیستفناوری گام بردارد و آموزش و تربیت متخصصان و محققان دانشگاههای کشور را به عهده گیرد.
این پژوهشگاه از سه پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی، زیست فناوری پزشکی و زیست فناوری صنعت و محیط زیست تشکیل شده است که هر کدام از این پژوهشکدهها نیز دارای سه گروه پژوهشی هستند. گروهها نیز اولویتهای خاص خود را بر مبنای تخصص، امکانات و نیازهای جامعه تعریف میکنند.