پخش زنده
امروز: -
خوردن چندین تخم مرغ در روز، خطر ابتلا به دیابت را بسیار بیشتر از آنچه در تصور ماست، افزایش میدهد.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، تخم مرغ سرشار از مواد مغذی ازجمله پروتئین، ویتامین B، سلنیوم، روی، لوتئین، زآگزانتین و کولین است با این حال، خوردن هر روز تخم مرغ موردی بحث برانگیز است، مهم نیست که به صورت آب پز، همزده یا هر نوع پخته شده دیگری باشد.
نتایج یک تحقیق نشان میدهد که خوردن یک یا چند تخم مرغ در روز احتمال ابتلا به دیابت را تا ۶۰ درصد افزایش میدهد. محققان ارتباط بین افزایش مصرف تخم مرغ و دیابت را در ۸۵۴۵ بزرگسال چینی با استفاده از دادههای بررسی سلامت و تغذیه چین از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۹ بررسی کردند.
بروز دیابت نوع دو در سراسر جهان به سرعت در حال افزایش است و چین نیز از این قاعده مستثنی نیست. شیوع جهانی دیابت بطور متوسط ۸.۵ درصد و برای چین بالای ۱۱ درصد است که یک مسئله سلامت عمومی نگران کننده محسوب میشود. هزینه پرداختی برای این بیماری نیز سنگین است و ۱۰۹ میلیارد دلار آمریکا را شامل میشود.
دکتر مینگ لی، محقق این تحقیق گفت: رژیم غذایی (diet) عاملی شناخته شده و قابل تغییر است که در شروع دیابت نوع ۲ نقش دارد بنابراین درک طیف وسیعی از عوامل غذایی که ممکن است بر شیوع رو به رشد این بیماری تاثیر بگذارد نیز مهم است.
در طول چند دهه گذشته، چین دستخوش تغییر تغذیهای قابل توجه بوده است که دیده میشود بسیاری از مردم چین از رژیم غذایی سنتی شامل غلات و سبزیجات دور شده و به سمت رژیم غذایی فرآوری شدهتر که شامل مقادیر بیشتری گوشت، تنقلات و مواد غذایی پرانرژی است، سوق داده شدند.
از همان زمان، مصرف تخم مرغ نیز به طور پیوسته در حال افزایش است؛ از سال ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۹، تعداد افرادی که تخم مرغ مصرف میکنند در چین تقریبا دو برابر شده است.
در حالی که ارتباط بین مصرف کردن تخم مرغ و دیابت اغلب مورد بحث است، این مطالعه با هدف ارزیابی مصرف طولانی مدت تخم مرغ در افراد و خطر ابتلا به دیابت در آنان، همانطور که توسط گلوکز خون ناشتا تعیین میشود، انجام شده است.
آنچه ما کشف کردیم این بود که مصرف طولانی مدت تخم مرغ (بیش از ۳۸ گرم در روز) خطر ابتلا به دیابت را در میان بزرگسالان چینی به میزان تقریبا ۲۵ درصد افزایش میدهد.
علاوه بر این، بزرگسالانی که بطور منظم تخم مرغ زیادی (بیش از ۵۰ گرم یا معادل یک تخم مرغ در روز) مصرف میکنند، تا ۶۰ درصد خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهند.
این مطالعه روشن نمیکند که این شرکت کنندگان از کدام الگوهای غذایی و روشهای آشپزی استفاده کردند. به عنوان مثال، تخم مرغ در رژیمهای غذایی مدرن اغلب در غذاهای پر کالری، سرخ شده، فرآوری شده، میان وعده ها، کیکها و دسرها یا همراه با غلات تصفیه شده مانند نان سفید و برنج سفید مصرف میشود. نتایج تحقیقات پیشین نشان دادند که این نوع غذاها باعث افزایش قند خون و کاهش حساسیت به انسولین و منجر به دیابت (Diabetes) خواهند شد.
منبع : وبگاه هلث