پخش زنده
امروز: -
محققان دانشگاه سیدنی، پروتئینی به نام LRRC ۱۵ را در ریه کشف کرده اند که قادر است عفونت SARS- CoV-۲ را بدون انتقال و تکثیر آن، مسدود کند. این یافته ها، مسیر امیدوارکنندهای را برای توسعه داروهای جدید جهت جلوگیری از عفونتهای ویروسی مانند کووید ۱۹ یا مقابله با فیبروز ریوی ارائه میدهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما: پژوهشگران توضیح داده اند: ما یک گیرنده جدید را در پروتئین LRRC۱۵ یافتیم که میتواند عفونت SARS-CoV-۲ را متوقف کند. این گیرنده با اتصال به ویروس و توقف آن، عفونت را کاهش میدهد.
ویروس کووید ۱۹، با استفاده از یک پروتئین اسپایک به گیرنده خاصی در سلول ها، متصل میشود و افراد را آلوده میکند. این ویروس، ابتدا از پروتئینی به نام گیرنده ACE۲ برای ورود به سلولهای انسان استفاده میکند. سلولهای ریه دارای سطوح بالایی از گیرندههای ACE۲ هستند؛ به همین دلیل ویروس کووید ۱۹ اغلب منجر به ایجاد مشکلات شدید در ریه بیماران میشود.
LRRC۱۵ نیز مثل ACE۲ یک گیرنده برای ویروس کرونا است؛ به این معنی که ویروس میتواند به آن متصل شود. اما برخلاف ACE۲، گیرنده LRRC۱۵ میتواند با اتصال به ویروس، از تکثیر آن و آلوده شدن سایر سلولهای آسیب پذیر جلوگیری کند.
دانشمندان افزودند:ما تصور میکنیم که این پروتئین تازه شناسایی شده بخشی از واکنش طبیعی بدن ما به عفونت است و سدی را میسازد که به طور فیزیکی، ویروس را از سلولهای ریه که در برابر کووید ۱۹ آسیب پذیرتر هستند، جدا میکند.
محققان گفته اند، ما همچنین دریافتیم که این گیرنده میتواند علاوه بر جلوگیری از عفونت کووید ۱۹، پاسخ فیبروزی را در بدن سرکوب کند. فیبروز، باعث آسیب به بافت ریه و بروز مشکلات تنفسی میشود. ویروس کووید ۱۹ میتواند باعث التهاب و آسیب به ریهها و در نتیجه منجر به فیبروز ریوی شود.
پژوهشگران اظهار داشته اند: یافتههای ما، ممکن است در طراحی داروها و درمانهای هدفمندی که میتوانند عفونت ویروسی را مسدود کرده یا حتی فیبروز ریوی را سرکوب کنند، موثر باشند.
یافتههای تحقیقاتی در مجله PLOS Biology قابل دسترسی هستند.