پخش زنده
امروز: -
پایگاه اینترنتی سی ان ان در گزارشی نوشت قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا ممکن است احتمال افسردگی را افزایش دهد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ پایگاه اینترنتی سی ان ان در گزارشی نوشت قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا ممکن است احتمال افسردگی را افزایش دهد.
در این گزارش آمده است: نتایج یک مطالعه جدید و مهم نشان میدهد قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا ممکن است با خطر ابتلا به افسردگی در سنین بالاتر مرتبط باشد.
دانشمندان در حال یافتن شواهد بیشتری هستند که نشان میدهد افرادی که در مناطق آلوده زندگی میکنند در مقایسه با افرادی که در هوای پاکتری زندگی میکنند بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند. اما این مطالعه که نتایج آن روز جمعه در نشریه جاما نیویورک اوپن منتشر شد، یکی از نخستین مطالعاتی است که ارتباط بین قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای آلوده و خطر ابتلا به افسردگی پس از ۶۴ سالگی را بررسی میکند.
افسردگی خود یک بیماری جدی برای سلامتی محسوب میشود. مطالعات نشان میدهند وقتی یک فرد مسن به افسردگی مبتلا میشود این بیماری میتواند به مشکلات مرتبط با توانایی تفکر و همچنین مشکلات جسمی و حتی مرگ منجر شود.
دکتر شینیه کیو یکی از نویسندگان مطالعه جدید که روز جمعه منتشر شد در سخنانی گفت: "این یکی از بزرگترین دلایلی است که ما بر اساس آن میخواستیم این تحلیل را انجام دهیم. " کیو یک پژوهشگر فوق دکترا در بخش بهداشت محیطی در دانشکده بهداشت عمومی چان در هاروارد است. او گفت: "در کمال تعجب، ما در این مطالعه ما شاهد تشخیص موارد زیادی از افسردگی دیررس بودیم. "
محققان اطلاعات بیش از هشت میلیون و ۹۰۰ هزار نفر را که بیمه درمانی خود را از طریق مدیکر دریافت کردند، مورد بررسی قرار دادند و دریافتند بیش از یک میلیون و ۵۲۰ هزار نفر در مراحل بعدی زندگی خود در طول دوره مطالعه بین سالهای ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۶ مبتلا به افسردگی تشخیص داده شدند. مطالعات نشان میدهد تشخیص افسردگی در سالهای اخر زندگی به ندرت روی میدهد.
برای تعیین میزان قرار گرفتن در معرض آلودگی شرکت کنندگان در این مطالعه، کیو و همکارانش محل زندگی هر یک از افراد مبتلا به افسردگی را بررسی کردند و مدلهایی را برای تعیین میزان قرار گرفتن در معرض آلودگی در هر کد پستی، به طور میانگین و در طول یک سال، ایجاد کردند.
محققان قرار گرفتن شرکت کنندگان در مطالعه را در معرض سه نوع آلودگی هوا بررسی کردند: ذرات ریز که به عنوان PM۲.۵ یا آلودگی ذرات نیز شناخته میشود، دی اکسید نیتروژن و ازن.
آلودگی ذرات ترکیبی از قطرات جامد و مایع شناور در هوا است. این آلودگی میتواند به شکل خاک، گرد و غبار، دوده یا دود باشد. نیروگاههای زغال سنگ و گاز طبیعی و همچنین ماشین ها، فعالیتهای مرتبط با کشاورزی، جادههای آسفالت نشده، سایتهای ساخت و ساز و آتش سوزیها سبب این آلودگیها میشوند.
PM۲.۵ به اندازهای که میتواند از حفاظ دفاعی معمول بدن شما عبور کند.
این آلودگی به جای اینکه هنگام بازدم انجام شود، میتواند در ریههای شما گیر کند یا وارد جریان خون شما شود. این ذرات باعث تحریک و التهاب میشوند و ممکن است منجر به مشکلات تنفسی نیز شوند. قرار گرفتن در معرض این نوع آلودگی میتواند موجب سرطان، سکته مغزی یا حمله قلبی شود. PM۲.۵ همچنین میتواند آسم را تشدید کند و مدتهاست که با خطر بیشتر افسردگی و اضطراب مرتبط است.
آلودگی دی اکسید نیتروژن بیشتر با محصولات جانبی ناشی از احتراق مرتبط با ترافیک است. اکسیدهای نیتروژن نیز از ترافیک و همچنین از طریق سوزاندن نفت، زغال سنگ و گاز طبیعی آزاد میشوند. قرار گرفتن در معرض این نوع آلودگی میتواند التهاب راههای هوایی را افزایش دهد، موجب سرفه یا خس خس سینه شود و عملکرد ریه را کاهش دهد.
آلودگی ازن عنصر اصلی دود است. این نوع آلودگی از خودروها، نیروگاهها و پالایشگاهها نیز نشأت میگیرم. این آلودگی خاص بیشتر به دلیل تشدید علائم آسم شناخته شده است، و مطالعات نشان میدهد قرار گرفتن طولانی مدت در معرض این نوع آلودگی خطر مرگ ناشی از بیماریهای تنفسی را در افراد تشدید میکند. انجمن ریه آمریکا آلودگی ازن را یکی از "آلایندهها در آمریکا با کمترین کنترل" مینامد و یکی از خطرناکترین آنها است.
در مطالعه جدید، دانشمندان دریافتند افرادی که در درازمدت در مناطقی با سطوح آلودگی بالاتر زندگی میکنند، خطر ابتلا به افسردگی در آنها افزایش مییابد. هر سه آلاینده مورد مطالعه با خطر افزایش ابتلا به افسردگی در سنین بالا حتی در سطوح آلودگی کمتر، مرتبط بودند.