پخش زنده
امروز: -
محققان میگویند؛ یک واکسن مقابله با عفونتهای قارچی در مراحل آزمایش حیوانی موفق بوده است و حالا بهسمت آزمایشهای انسانی پیش میرود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ محققان برای نخستین بار واکسنی ساختهاند که میتواند در برابر انواع خاصی از قارچهای خطرناک ایستادگی کند. این واکسن فعلاً مراحل آزمایش حیوانی را پشت سر گذاشته است و بهزودی آزمایشهای انسانی را آغاز خواهد کرد.
دانشمندان دانشگاه جورجیای آمریکا واکسنی را توسعه دادهاند که در آزمایشهای حیوانی مانع از ایجاد عفونت و مرگ بر اثر سه نوع قارچ شدهاند. این قارچها معمولاً در انسانها عفونتهای فرصتطلب ایجاد میکنند. پژوهشگران حالا برای آغاز آزمایشهای انسانی مقدماتی آماده میشوند.
درمان بیماریهای قارچی کار سختی است و تاکنون واکسنی برای پیشگیری از این عوامل بیماریزا تأییدیه نگرفته است. با این حال، واکسنی که محققان دانشگاه جورجیا ساختهاند میتواند به افراد دارای نقص ایمنی کمک کند تا در برابر سه گروه از رایجترین قارچها یعنی پنوموسیستیس، آسپرژیلوس و کاندیدا که موجب عفونتهای مرگبار میشوند، در امان بمانند.
این واکسن ظاهراً به سیستم ایمنی بدن یاد میدهد تا پروتئینهای مربوط به این قارچها را شناسایی کند و ایمنی بدن را در برابر تهاجم آنها افزایش دهد. محققان تاکنون این واکسن را روی موشها و میمونهای مکاک آزمایش کردهاند و دریافتهاند که این روش میتواند مانع از عفونتهای حاد و مرگ بر اثر ابتلا به قارچها شود. افزون بر این، عارضه جانبی حادی در میمونهای مکاک مشاهده نشده است.
محققان میگویند؛ مطالعات نشان داده است که در حال حاضر حدود ۱۳ میلیون عفونت قارچی خطرناک در دنیا وجود دارد و بخش عمده این عفونتها توسط همین سه گروه بهوجود میآیند.
قارچها در مقایسه با ویروسها کمتر ایجاد بیماری میکنند، چرا که گرمای بدن ما شرایط بقا را از آنها میگیرد و سیستم ایمنی هم در شرایط عادی میتواند عملکرد مناسبی در برابرشان داشته باشد. با این حال، بسیاری از متخصصان باور دارند که گرمایش جهانی میتواند مقاومت قارچها به گرما را افزایش بدهد. افزون بر این، کسانی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند یا بهطور کلی وضعیت سلامتی نامناسبی دارند، بیشتر در معرض این عوامل بیماریزا هستند. محققان میگویند این خطر احتمالاً در سالهای آینده افزایش پیدا خواهد کرد.