پخش زنده
امروز: -
عملیات انتقال آب به شهرهای جیرفت و عنبرآباد از سد جیرفت با حضور وزیر نیرو آغاز و تصفیهخانه آرسنیک جیرفت هم افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز کرمان با حضور علی اکبر محرابیان وزیر نیرو عملیات انتقال آب و آبرسانی به شهرهای جیرفت و عنبرآباد به طول 32.5 کیلومتر با قطر لوله هزار میلیمتری از سد جیرفت با حضور وزیر نیرو و استاندار کرمان آغاز و تصفیهخانه آرسنیک جیرفت افتتاح شد.
وزیر نیرو در آیین آغاز عملیات انتقال آب گفت: پیگیری میکنیم از ردیفهای متمرکز وزارت اعتبار خوبی در همین امسال هم تخصیص یابد تا طرح سرعت بیشتری پیدا کند.
محرابیان در باره شرایط تامین برق شهرستان جیرفت گفت: تلاش می کنیم تا قبل از اوج گرما و تا پایان اردیبهشت پست جدید و دائم راهاندازی شود تا شاهد قطعی احتمالی برق نباشیم.
وی اضافه کرد: با ساماندهی رودخانه شور جیرفت هم کاملا موافق هستم و در چهارچوب حدنگاری رودخانه می تواند انجام شود و مازاد حد حریم و زمین هایی که آزاد می شود می تواند مورد بهرهبرداری قرار گیرد و بخشی از آن در اختیار دستگاهها قرار گیرد.
محرابیان تاکید کرد: برق رسانی به معادن را پیگیری می کنم و وزارت صمت عملیات را آغاز خواهد کرد.
وزیر نیرو در جمع خبرنگاران درباره با انتقال آب از رودخانه هلیل به کرمان و دیگر شهرها هم گفت: مردم مطمئن باشند تصمیمی گرفته نمی شود که برای آنها مشکلی ایجاد کند و این طرح در حال بازنگری است.
محرابیان یادآور شد: برای شهرهای شمال از محل دریا تامین آب می کنیم امروز عملیات اجرایی به کرمان رفسنجان و شمال استان آغاز شد و در سال 1402 به بهرهبرداری میرسد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس هم گفت: آرسنیک آب در شهر جیرفت تا 10 برابر حد مجاز بود که با راهاندازی تصفیهخانه این مشکل رفع شد.
ذبیحالله اعظمی افزود: طرح بزرگ انتقال آب به جیرفت 2 هزار و 200 میلیارد تومان هزیته خواهد داشت که تخصیص ها باید برای این طرح افزایش یابد؛ زیرا به چاه های تامین آب شهر نمی توانیم دست بزنیم و زودتر باید آب به شهر برسد.
وی یادآور شد: بند نجف آباد 15 سال متوقف شده بود که با همت وزیر نیرو راه اندازی شد.
اعظمی خواستار ساماندهی رودخانه شور شد که از 2 تا 5 متر ارتفاعی بالاتر از سطح شهر پیدا کرده است و در بارندگی های شدید تهدیدی خواهد بود.
وی ادامه داد: قرار شد وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت نیرو هر کدام نیمی از هزینههای تامین برق معادن را برعهده بگیرند.
استاندار کرمان هم در این آیین با اشاره به طرح های آبی و ایجاد نیروگاه مختلف در استان و همچنین کار بزرگی که در بم انجام شد گفت: شاهد اتفاقات خوبی در حوزه نیرو در استان هستیم.
محمدمهدی فداکار افزود: ایجاد پست برق جیرف ضروری است چونکه پست ثابت نیست.
امام جمعه جیرفت هم در این آیین گفت: یکی از ابر بحرانها که در کشور کم و بیش با آن مواجه هستیم کمبود آب است.
حجتالاسلام میثم تارم افزود: در روستاهای جیرفت مشکلاتی داشتیم که با همت آبفا و سپاه بسیاری از مشکلات حل شد.
وی اضافه کرد: امیدواریم با تسریع در طرح آبرسانی از طریق سد جیرفت بسیاری از مشکلات مردم در شهر و روستا حل شود.
وی با اشاره به حل موقتی مشکل کمبود برق در منطقه سرجاز جیرفت اظهار کرد: صنایع، معادن و کشاورزی شهرستان مشکلاتی در حوزه برق دارند امیدواریم حل شود.
حجتالاسلام تارم ادامه داد : انتقال آب هلیل به دیگر شهرها، خاصیت و اثر خود را عملا از دست داده، طرح تا اندازهای متوقف شده که امیدواریم با تدبیر استاندار و وزیر مدیریت شود.
مدیرعامل آب منطقهای کرمان هم گفت: برای آبرسانی به جیرفت از سد 835 میلیارد تومان اعتبار اولیه در نظرگرفته شد که 2 هزار و 100 میلیارد تومان برای تکمیل نیاز است.
علی رشیدی افزود: سد جیرفت با 320 ميليون مترمکعب ظرفیت، اکنون 120 میلیون متر مکعب آب دارد.
مدیرعامل شرکت اب و فاضلاب استان کرمان هم گفت: شهر جیرفت 42 هزار مشترک دارد و آب شهر از 22 حلقه چاه تامین میشود که کاهش سطح آب موجب افزایش فلزات سنگین آن شده بود.
علیرضا عبدیان افزود: کار برای ساخت تصفیه خانه جدید برای کنترل فلزات سنگین با ظرفیت 357 لیتر بر ثانیه در حسین آباد اغاز شد و مرحله اول 220 لیتر بر ثانیه آن فعال شد و تا چهار ماه آینده مرحله دوم به بهره برداری میرسد.
وزیر نیرو که صبح امروز در رفسنجان عملیات آبرسانی از خط انتقال آب خلیج فارس به رفسنجان و کرمان را آغاز کرد و به زرند رفت و ضمن افتتاح چند طرح حوزه نیروگاهی و حوزه انرژی، در جنوب استان در جیرفت حاضر شد.