عدالتگستری، اصلیترین رویکرد سازمان امور مالیاتی
حجت الاسلام و المسلمین حاج ابوالقاسمی در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره فرهنگ سازی مالیاتی بیان کرد: عدالت گستری، اصلیترین رویکرد سازمان امور مالیاتی کشور باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از رسانه مالیاتی ایران، حجت الاسلام و المسلمین حاج ابوالقاسمی نماینده مردم شریف زنجان در مجلس خبرگان رهبری در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره فرهنگ سازی مالیاتی که در ایام الله دهه فجر و در سالن غدیر ساختمان ستاد سازمان امور مالیاتی کشور و با حضور مدیران و تعدادی از مسئولین روابط عمومی ادارات کل امور مالیاتی استانها برگزار گردید، تصریح کرد: اگر عدالت گستری در ستاندن مالیات مدنظر باشد، بجای اینکه نگاهها به مالیات، فقط برای کسب درآمدهای دولت باشد، نگاه تکلیف محور و مقدس خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه مالیات میتواند ابزاری برای کاهش فاصله طبقاتی باشد افزود: مالیات را باید از ثروتمندان و طبقات بالای جامعه و از بخش سوداگری و سفته بازی بازار دریافت و به بخشهای مولد و حقیقی اقتصاد تزریق نمود تا شاهد رشد و شکوفایی اقتصاد باشیم؛ همچنین اخذ مالیات از سوداگران ملک و سکه و ارز که بلای جان بازار و مردم شده اند نیز بهتر است در دستور کار سازمان مالیاتی قرار گیرد.
حجت الاسلام حاج ابوالقاسمی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه پرد اخت مالیات بایستی توسط طبقات مختلف جامعه که دارای فعالیت بوده و درآمد کسب میکنند انجام شود اضافه کرد: سازمان امور مالیاتی کشور اداره کل جداگانهای برای رسیدگی به مالیات سلبریتیها اختصاص داده است، این اقدام نظام مالیاتی قابل تقدیر است. اینکه برخی هنرمندان خاص با درآمدهای گزاف، معاف از مالیات بوده و باقی مردم مالیات بپردازند اصلا روش صحیحی نیست.
نماینده مردم زنجان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه درآمدهای مالیاتی، امروز مهمترین ظرفیت مالی با تکیه بر مشارکت مردم است افزود: اینکه مالیات کجا و چگونه خرج میشود را باید به مردم بگوییم تا بتوانیم آنها را برای تمکین به پرداخت مالیات توجیه نماییم و مردم نیز در این زمینه پیش قدم شوند.
عضو مجلس خبرگان در پایان، ضمن بیان این مطلب که مالیات باید متناسب با درآمد افراد باشد و هزینههای هرکسی متناسب با شان او از درآمدش کسر شده و سپس مالیات اخذ شود، اظهار داشت: دستورات شرع و دین اسلام، الگوی مناسبی در زمینه دریافت مالیات است. البته استفاده از تجربیات کشورهای موفق و توسعه یافته در زمینه مالیات ستانی و افزایش تمکین مردم و مودیان نیز میتواند راهگشا باشد.
گفتنی است این جشنواره در ۱۴ محور از جمله شعر طنز، کاریکاتور، نقاشی، پوستر، اینفوگرافیک، انشا نویسی و ... بصورت سراسری در سطح کشور برگزار و در آیین اختتامیه از نفرات برگزیده درهر محور تقدیر و تشکر صورت گرفت.