کمک بنیاد ملی نخبگان و بنیاد البرز برای شناسایی استعدادهای کشور
در رویداد فناوران البرز موضوع شناسایی استعدادها با همکاری سه مجموعه بنیاد ملی نخبگان، سازمان اوقاف و بنیاد البرز به عنوان یک وقف علمی مطرح شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مراسم اولین رویداد فناوران البرز با حضور باقریمقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و حجتالاسلام خاموشی رییس سازمان اوقاف و امور خیریه در صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد.
در ابتدای این مراسم سیاوش ملکیفرد معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، با بیان اینکه برای کسانی که دانشبنیان نشدهاند برنامه داریم، گفت: میتوانیم راه اتصال با گروههای شتابدهنده باشیم تا شتابدهندههای دانش بنیان کمکهایی برای سرمایهگذاری برایشان رقم بخورد و پس از اینکه به یک شرکت دانش بنیان تبدیل شدند ما هم به آنها کمک خواهیم کرد.
در ادامه این مراسم حیدر ارشدی مدیرعامل بنیاد البرز، با بیان اینکه وقف میتواند امروز به حزه علم و فناوری کمک کند اظهار کرد: امروز یکی از ماموریتهای غایی ما حمایت از وقفهای دانشبنیان است. یکی از نمنههای وقف عرمی ما. بنیاد فرهنگی البرز رقم خورده است که ۶۰سال تپسط حسینعلی البرز این مهم اتفاق افتاده است.
وی ادامه داد: در سال جاری این بنیاد فراخوان جایزه البرز ۱۴۰۲ را اعلام کرد، در این فراخوان ۱۵۰شرکت و شخص حقیقی تا به امروز ثبتنام کردند، امروز هم در رویداد دو روزه فناورانه بنیاد البرز قرار داریم که برای اولین بار میزبان فناوران البرز هستیم که در دو روز برگزار میشود، هرکسی جایزه البرز سال آینده را برنده شوند برای هر نفر ۱۱۰ میلیون در نظر گرفتیم. به کفته ارشدی این رویداد در سه محور تولید دارو و ابزارها در پزشکی، ساخت ابزار و ادوات در تصفیه آب و واقعیت افزوده و تولیدات بازیها برگزار میشود.
حجتالاسلام خاموشی در بخش دیگری از این مراسم با بیان خاطراتی از دوران ابتدایی انقلاب اسلامی تصریح کرد: در آن زمان یک هموطنی به من گفت به نظرتون میتوانید بدون شرق و غرب این کشور را اداره کنید ما حتی امکان ساخت یک سوزن هم نداریم.
نماینده، ولی فقیه در سازمان اوقاف و امور خیریه خاطرنشان کرد: امام راحل تابوت غرب و شرق را از بین برد و امروز رهبر معظم انقلاب ۴۰سال دوم انقلاب را شکوفایی ایران در علم ترسیم کردهاند. حتما آیندگان بیشتر در حزههای علمی از ایران خواهند شنید.
خاموشی یادآور شد: وقفنامه حسینعلی البرز بسیار زیبا است و پیشنهاد میکنم که حتما بخوانید، پس از پیروزی انقلاب ایشان وقف به امام راحل تقدیم کرد و پس از آن وقف علمی را نهادینه کرد و امسال به این بنیاد پیشنهاد دادیم که شرکتهای دانشبنیان و علمی را حمایت مستقل کنند، زیرا این واقف تمامی اقدامات این بنیاد را منوط به استفاده از اموال خود کرده است.
وی افزود: پول همان ارز تبادلی است و برای وقف پول به رهبر معظم انقلاب مشورت کردیم و ایشان فتوا هوشمندانه دادند و از این رو میتوانیم با وقف پول هم به موضوعات علمی کمک کنیم.
رییس سازمان اوقاف و امور خیریه از شرکتهای دانشبنیان و مجموعههای حمایتی خواست تا به اقدامات وقف در حوزه دانشبنیان رجوع کنند.
خاموشی هدف از وقفهای دانشبنیان را حمایت از شرکتهای دانشبنیان، دوری از وابستگی و رشد علم و اقتصاد دانست.
وی بیان کرد: مزیتهای نسبی و نیازهای کشور را باید بیان کرد تا شرکتهای دانشبنیان به این سمت حرکت کنند، همچنین دولت باید واردات را مدیریت کند تا شرکتهای داخلی با مشکل مواجه نشوند، بودجههای هزینهای دولت برای ۱۴۰۲ هم نیازمند یک بازنگری و مدیریت است.
در بخش دیگری از این مراسم مهدی مومنی دبیر علمی رویداد فناوران البرز، با بیان اینکه این رویداد برای اولین بار امسال در بخش فناوران در حال برگزاری است، تصریح کرد: پس از ثبتنام متقاضیان بررسیها انجام شد و ۱۵۰ شرکت متقاضی شده و نهایتا ۲۸شرکت به مرحله حضور در این رویداد رسیدند که نهایتا پس از داوریها ۹شرکت برده خواهند شد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه بنیاد باید نیروی انسانی متناسب با اقتصاد دانشبنیان جذب کند، گفت: در تعریف نخبه باید دقت کرد، زیرا اثرگذاری اقتصادی، فنی و اجتماعی باید مدنظر باشد، ما استراتژی شناسایی افراد فعال را شروع کردیم و از ابزارهای هوش مصنوعی هم در این مسیر مدنظر قرار دادیم، در رویکردهای قبلی بنیاد سایتی داشت و افراد مقالات، اختراعات و کارهای علمی خود را ثبت میکردند، اما ما در دوره جدید به دنبال شناسایی استعدادهای مستعد هستیم.
وی ادامه داد: در اطلاعات امروز ما ۶۰هزار نفر استعداد شناسایی شدند، البته سوال این است که آیا همه این افراد نخبه هستند که در پاسخ باید بگوییم در اینجا هم استراتژی دیگری را به راه انداختیم و آن هم ایجاد تنوع در انتخاب استعدادها است، یعنی سعی کردیم در همه حوزهها استعدادها را ارزیابی و انتخاب کنیم.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: مبنا ما در انتخاب فناوران صرفا معدل تحصیلی آنها نیست بلکه معیارها و شاخصهای عملی این ارزیابی صورت گرفته است، البته در این مسیر نیازمند شبکهسازی هستیم و باید همه شرکتهایی که در این مسیر هستند ما را باری دهند، یکی از این مجموعهها بنیاد البرز است که وظیفه شناسایی استعدادها را دارد. باقریمقدم ابراز کرد: ما میتوانیم در حوزه نخبگان یک تعریفی بین ما و سازمان اوقاف صورت بگیرد و در این مسیر بنیاد البرز به عنوان یک موقوفه میتواند خیلی اثرگذار باشد.