پخش زنده
امروز: -
همزمان با ماه مبارک رجب دومین جشنواره علمی- فرهنگی و هنری «امامت و مهدویت» در مشهد آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این جشنواره علمی - فرهنگی و هنری شامگاه چهارشنبه ۱۹ بهمن با حضور روسا و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از سراسر کشور ، آغاز شد.
دومین جشنواره «امامت و مهدویت» رویدادهای خود را در سه گروه علمی فرهنگی و هنری طراحی کرده است و دربرگیرنده بخشهای پایاننامه و پژوهشهای علمی، گروه جشنوارههای ادبی- داستان و شعر، مدیحه و مولودیخوانی و گروه جشنوارههای هنری - تئاتر، فیلم کوتاه و نقاشی است؛ بنابراین گزارش، در این مراسم محسن مرادی، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد خراسان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی مشهد قطب دوم علمی کشور میزبان جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت به پهنای کشور در سی نقطه ایران برگزار میشود.
وی تصریح کرد: رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی در توجه به ترویج باورهای دینی و معارف اهل بیت (ع) موجب خیر و برکت در سایر فعالیتها میشود و امیدواریم این رویکرد در طلیعه فجر انقلاب و در سایه سار معارف اهل بیت (ع) به تحقق اهداف نظام کمک کند.
جلسات مهدویت به پاس تعظیم به شعائر است
محمد شریفانی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معطم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم با اشاره به جایگاه امامت و ولایت گفت: امامت بطور کلی در اعتقادات ما جایگاه ویژه دارد. هر امامی به شان خود ویژگیهای خاص خود را دارند.
وی اظهار کرد: در بحث مهدویت امام عصر جایگاه قله دارد، اما حضرت مهدی ثمره تمام زحمات اهلبیت (ع) است چنانکه در روایات متعدد به حضرت، ولی عصر (عج) اشاره شده است. امامت قله شعائر است «و من یعظم شعایر الله» وظیفه ما تعظیم شعائر است چرا که دین با این شعائر برپاست.
تاکید بر لزوم فراهم کردن زمینه ظهور در بعد اجتماعی
ریاست دانشگاه آزاداسلامی نیز در بخش دیگری از این همایش با اشاره به ضرورت پرداختن به مقوله امامت و مهدویت در دانشگاه آزاد اسلامی؛ گفت: در سوره روم خداوند به نکاتی اشاره کرده است که بازگو کننده حقایق علمی و اجتماعی فراوانی است از جمله موضوع منازعه تمدنهای علمی است. غرب اگرچه ممکن است در ظاهر پیشرفتهای علمی داشته باشد، اما در معنویت و اخلاق فقر اساسی دارد.
محمد مهدی طهرانچی با اشاره به اینکه خداوند به انسانها اجازه خردورزی و تفکر داده است، تاکید کرد: امامت و مهدویت لازمه خاتمیت است و ما در این جشنواده در تلاش هستیم از راه علمی و فرهنگی راه رسیدن به تمدن نوین اسلامی را درک کنیم. وعده خداوند درباره برقراری حاکمیت حق، تخلف ناپذیر است، اما این ضرورت احساس میشود که باید در بعد اجتماعی، زمینه ظهور فراهم شود.
رویکرد جدید دانشگاه ترویج و تعمیق معارف اهلبیت (ع) است
در این مراسم، رئیس دانشگاه آزاد استان خراسانرضوی و واحد مشهد گفت: مفتخریم که این واحد دانشگاهی بهعنوان قطب بزرگ آموزش عالی شرق کشور، میزبان دومین جشنوارهای است که در بیش از ۳۰ نقطه کشور برگزار میشود.
محسن مرادی اظهار کرد: «رویکرد جدید دانشگاه آزاد در توجه به ترویج و تعمیق باورهای دینی و معارف اهلبیت (ع) موجب خیر و برکت در دیگر فعالیتهای دانشگاه و بزرگترین مجموعه آموزش عالی کشور شده است.
وی ادامه داد: «انشاءالله به برکت این ایام که طلیعه فجر انقلاب اسلامی و اعیاد رجبیه است بتوانیم در سایهسار اهلبیت (ع) در تحقق اهداف نظام مقدس جمهوریاسلامی بیش از گذشته موفق باشیم.»
افزایش حضور ۲۱ استانی در سال دوم جشنواره
همچنین مدیرعامل موسسه امامت و مهدویت در این مراسم گفت: «به لطف خدا و برکت معنویت ماههای مبارک رجب و شعبان و کوشش همهجانبه عاشقان مکتب اهلبیت، در واحدهای استانی دانشگاه آزاد سراسر کشور، زمینهای فراهم شد تا در فاصله کوتاهی جشنواره فرهنگی هنری امامت و مهدویت که سال گذشته به میزبانی ۱۰ استان شروع به کار کرد، در دومین سال بهطور معجزه آسا در ۳۱ استان و ۷ واحد دانشگاهی شهر تهران گسترش یافت.
سیدجواد جعفری اظهار کرد: همچنین، بخشهای علمی، دانشآموزی، بینالمللی، فرهنگی ادبی، هنری با اهتمام معاونت سماء، معاونت علوم انسانی و هنر، معاونت امور بینالملل و دانشجویان غیر ایرانی و مساعدتهای ویژه معاونت فرهنگی و دانشجویی راهاندازی، تقویت و توسعه پیدا کرد.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر زیرساختهای جشنواره با حمایت معاونت مدیریت منابع ارتقا پیدا کرده است. در این دوره، کمیته ارزیابی انتخاب استانهای برتر با مشارکت حوزه ریاست، دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، معاونت امور بینالملل و معاونت فرهنگی و دانشجویی تشکیل شد که خروجی آن انتخاب ۱۴ برنامه برتر خواهد بود که در مراسم اختتامیه جشنواره که ۱۵ شعبان در شهر مقدس قم برگزار خواهد شد، معرفی میشود.
امامت و مهدویت مفاهیم بسیار زیبایی است
سهیل اسعد، موسس مراکز اسلامی در کشورهای آمریکای لاتین در این مراسم با بیان اینکه امامت و مهدویت مفاهیم زیبایی است، گفت: شاید تجربه بنده و امثال بنده، تجربه متفاوتی در این حوزه باشد، وقتی برای تبلیغ در منطقه آمریکای لاتین از امامت و مهدویت میگوئیم، برای کسانی میگوئیم که در عمرشان با این مفاهیم و با ائمه اطهار انس نداشتهاند، اما برکاتی دیدهایم که برای بنده طلبه هم عجیب است. گاهی در کتابها عظمت اهلبیت (ع) را میخوانیم، بخصوص برای کسی که کافر است و اعتقادی به خدا ندارد، اما باز هم احترام ائمه را دارد.
وی ادامه داد: «وقتی از لگنهاوسن که فردی آمریکایی است و جزء فلاسفه معاصر آمریکایی بوده و در قم هم تربیت شده، پرسیدند که چطور مسلمان شده است، در جواب گفت در آمریکا در دانشگاه بودم و تمام اساتید مسلمان، درجه دکتر و پروفسور داشتند. یک روز وارد مسجد شدم دیدم همه این اساتید به سجده رفتهاند و نماز میخوانند، برایم بسیار عجیب بود که چه قدرتی وجود دارد که پروفسور یا رئیس دانشکده و یک نویسنده بزرگ همهشان در مقابل آن سجده میکنند؟»
سهیل اسعد تصریح کرد: بهقول یکی از دوستان در شب اول قبر دیگر عناوینی مانند رئیس، دکتر و پروفسور به درد نمیخورد و یک مورد دیگر در مقابل امام است، یعنی در همینجا وقتی اسم امامرضا (ع) میآید دیگر اینکه فردی دکتر است یا نه، دیده نمیشود، یعنی عظمت امام و معنای امامت بسیار قشنگ است و اینکه یک انسان بتواند با تمام بزرگی خود در مقابل انسان بسیار بزرگتر، ذلیل شود، زیباست.»
در این مراسم ابوذر روحی با اجرای سرود سلام فرمانده به حال و هوای تالار شهر مشهد شوری انقلابی بخشید.
همچنین با توجه به رویکرد فرهنگی ادبی این جشنواره، تعدادی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر مشاعره علوی برگزار کردند. ابتهال خوانی سید کریم موسوی در مدح امام علی (ع) نیز از دیگر برنامههای این جشنواره بود.
در پایان این مراسم از محمد مهدی فداکار استاندار کرمان، علیرضا منظری توکلی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمان، محسن مرادی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی، حسین باغگلی معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری مشهد، سهیل اسعد مبلغ اسلام در کشورهای آمریکای لاتین، ابوذر روحی، حسین شهابی دبیر تخصصی جشنواره شعر سرو، بهروز رومیانی دبیر جشنواره شعر نبوی، اشرف سلطانی دبیر جشنواره مشاعره علوی، اکرم محمدی مسئول راه اندازی سایت امامت و مهدویت، مهدی شیخ مسئول دبیرخانه جشنواره شعر مولود کعبه، حسن عباسی مسئول دبیرخانه جشنواره شعر همای رحمت به زبان ترکی، آزیتا آریا دوست مسئول کتابخانه اختران هدایت و فروزان کیوانفر دبیر جشنواره نقاشی سجاده رنگی، قدردانی شد.
همچنین از عبدالرضا مزرعه، فاطمه سلیمان پور، شهربانو حسینزاده، مجتبی خرسندی، فاطمه نزاری، فاطمه قناعتجو، محمد جواد شهریور، بلال کمالی، زینب کاظمی، علیرضا اسلامی، در بخش شاعران و هنرمندان برگزیده برنامههای موضوعی جشنواره علمی، فرهنگی و هنری امامت و مهدویت تجلیل شد.