پخش زنده
امروز: -
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاطت محیط زیست: تاکنون ۶۲۰ خانه محیط زیست در استان های مختلف کشور به بهره برداری رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، نورالله مرادی در آیین افتتاح چهارمین خانه محیط زیست استان مازندران در بابلسر گفت: آموزش محیط زیست و مشارکتهای مردمی دو رکن اصلی برای حفظ محیط زیست است و در اصل ۵۰ قانون اساسی به حفظ محیط زیست یک وظیفه همگانی است، اشاره دارد.
مرادی گفت: حفظ محیط زیست یک موضوع بین نسلی است و هرگونه تخریب محیط زیست جرم محسوب میشود و باید همه نسلها از محیط زیست بهره ببرند و با حراست و حفاظت از عرصههای طبیعی آن را سالم به آیندگان انتقال بدهیم.
وی استفاده از ظرفیت مردم برای حفظ محیط زیست را یکی از مهمترین برنامههای دولت مردمی در حوزه محیط زیست برشمرد.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاطت محیط زیست اظهار داشت: در خانههای محیط زیست دغدغهمندان به بیان طرح، ایده و موارد انتقادی پرداخته و با گفتمان سازی و استفاده از ظرفیتهای مردمی روحیه مطالبه گری درجامعه گسترش پیدا خواهد کرد.
وی بابیان اینکه تخریب محیط زیست قابل جبران نیست، افزود: همگان نسبت به مسائل زیست محیطی حساس هستند، نمونه آن خبر درنای امید بوده که بحث خبری مهمی در کشور بوده است.
مرادی با اشاره به اینکه مساله محیط زیست در دولت سیزدهم اولویت جدی است، گفت: توسعه فرع بر محیط زیست است و اگر چه توسعه یافتگی و فعالیتهای اقتصادی یک موضوع ضروری است، اما حتما باید از پیوست زیست محیطی برخوردار باشد.
دکتر موسوی مدیرکل مشارکتهای مردمی سازمان حفاطت محیط زیست در این آیین نیز گفت: محیط زیست ایران از تنوع زیستی غنی و زیستگاههای دارای ارزش بالایی برخوردار و از طرفی دارای حساسیت زیادی است و باید درمسیر توسعه ضوابط زیست محیطی رعایت کنیم.
وی اظهارداشت: ایجاد خانههای محیط زیستی یکی از اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در دولت مردمی است و برنامه ما بر این است، در شهرها و روستاها خانه محیط زیست ایجاد تا مردم هر منطقه چالشها و معضلات محیط زیست خود را بیان نمایند.
موسوی اضافه کرد:در خانههای محیط زیست تشکلهای مردم نهاد و فعالان محیط زیست حضور مییابند و تجربههای زیست محیطی خو را در اختیار عموم قرار میدهند.
وی افزود: ما در تلاش هستیم تا پایان سال ۳۷ هزار خانه محیط زیست در روستاها راه اندازی نمائیم و جایگاه مردمی داشته باشد که میتواند در حفظ و توسعه محیط زیست نقش موثری داشته باشد.
عطا اله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در سخنانی گفت: خانههای محیط زیست بستر را برای تعاملات هر چه بیشتر بین ذی نفعان فراهم مینماید و مکانی برای سازمانهای مردم نهاد، دغدغهمندان و کنشگران حوزه محیط زیست خواهد بود.
کاویان گفت: خانه محیط زیست در مازندران در شهرهایی که مسئولان و فعالان زیست محیطی آنان مطالبه گر بودند، افتتاح شده است و مدیریت شهری و محیط زیست زمینه را فراهم نموده تا با تامل و تدابیر لازم فعالیت خانههای محیط زیست تداوم و ماندگاری داشته باشد.
وی در ادامه گفت: آموزش مفاهیم زیست محیطی در قالب کتابهای درسی و حضور محیط بانان و کارشناسان آموزش در مدارس به گونهای است که به دانش آموزان آموزشهای لازم ارائه شده و انتظار میرود در آینده در حوزه آموزش مسائل زیست محیطی کمترین مشکل را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه شهرستان بابلسر به دلیل گردشگر پذیربودن موضوع مدیریت پسماند و زباله معضل اصلی این شهرستان است، افزود: تفکیک و جمع آوری زباله در منازل اقدام بسیار مهمی در به حداقل رساندن زباله است.
کاویان با اشاره به میزبانی شهروندان بابلسری و فریدونکناری از پرندگان مهاجر، بیان داشت: در این راستا آموزشهای لازم را به جوامع محلی به عنوان همیار محیط زیست ارائه داده تا در این چهار ماه آمادگی لازم برای میزبانی پرندگان مهاجر داشته باشند.
وی به انتقال یک فرد درنای ماده از مرکز تکثیر و نگهداری درنا در بلژیک اشاره کرد و افزود: در این مدت رفتار دو درنا بررسی شده است که در کنار هم سازگارند و انتظار میرود این دو پرنده همزمان به سیبری مهاجرت کنند تا هدف نهایی سازمان حفاظت محیط زیست محقق شود.
مجتبی قلی پور باقری فرماندار شهرستان بابلسر نیز در سخنانی گفت: در دهه فجر میخواهیم جوانان و نوجوانان هر چه بیشتر با مؤلفههای انقلاب اسلامی آشنا شوند.
فرماندار بابلسر بر نقش زنان در حفظ محیط زیست تاکید کرد و اظهار داشت: محیط زیست یک مسئله با اهمیت است و توسعه صنعتی باید همراه با حفظ و حراست از محیط زیست باشد.
شایان ذکر است در پایان این مراسم چهارمین خامه محیط زیست مازندران، در شهر بابلسر در محل کانون تربیتی فرهنگی فجر این شهرستان، رسما راه اندازی و شروع به کار کرد.
همچنین مسئولین از موزه تنوع زیستی در کانون کانون تربیتی فرهنگی فجر نیز بازدید کردند.