مشاهده پلنگ ایرانی در «درّه پلنگی» برای اولین بار
رئیس اداره محیط زیست فریمان از مشاهده و ثبت پلنگ ایرانی برای اولین بار در درّه پلنگی منطقه شکار ممنوع «ژرف» این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ آقای ستوده گفت: محیطبانان این شهرستان، صبح امروز، حین گشت و کنترل منطقه موفق به مشاهده و ثبت یک قلاده پلنگ در درّه پلنگی منطقه شکار ممنوع ژرف شدند.
رئیس اداره محیط زیست فریمان گفت: برای حفاظت بیشتر از گونههای جانوری و وحشی تاکنون چندین کلاس آموزشی برای اهالی روستاهای حاشیه منطقه شکار ممنوع که در مجاورت حیاتوحش قرار دارند، برگزار شده است.
وی با بیان اینکه تمام تلاش خود را در حفاظت از پلنگ ایرانی، این گونه جانوری نادر و در خطر انقراض به کار گرفتهایم، افزود: منطقهای که این قلاده پلنگ مشاهده شده، مرز ۲ منطقه شکار ممنوع «کلیلاق» و «ژرف» و مشترک با شهرستانهای تربت حیدریه، فریمان، زاوه و تربت جام است.
ستوده عنوان کرد: منطقه شکار ممنوع ژرف شهرستان فریمان با شرایط جغرافیایی جلگهای و کوهستانی، مکان مناسبی برای زیستگاههای حیوانات وحشی به شمار میرود؛ مکانی که گونههای جانوری قوچ و میش وحشی در آن به وفور مشاهده میشود و میتواند یکی از ذخیرهگاههای مهم گونههای جانوری در استان و کشور محسوب شود.
وی افزود: گونههای بسیاری از جمله کل و بز، قوچ و میش، پلنگ، گراز، گرگ و روباه را در این منطقه شکار ممنوع میتوان مشاهده نمود، همچنین پوشش گیاهی منطقه هم بیشتر از گونههای درخچهای و بوتهای است.
ستوده همچنین با بیان اینکه منطقه شکار ممنوع کلیلاق در شهرستان فریمان قابلیت ارتقا به پارک ملی را داراست، افزود: منطقه شکار ممنوع کلیلاق از جاذبههای گردشگری شهرستان فریمان از توابع خراسان رضوی است. این منطقه شکار ممنوع ۴۱ هکتار وسعت دارد که ۷۳ هکتار آن در حوزه شهرستانهای فریمان و تربت جام و زاوه و در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان فریمان جای گرفته است.
وی افزود: هرچند پارسال در منطقه کلیلاق مشاهده یک قلاده پلنگ ماده به همراه تولههایش گزارش شد، امّا این برای اولین بار است که یک قلاده پلنگ در منطقه دره پلنگی شکار ممنوع ژرف مشاهده و ثبت میشود.
رئیس اداره محیطزیست فریمان عنوان کرد: با توجه به نقش تکمیلکننده گوشتخواران در چرخه زیستی و غذایی، حضور گوشتخوارانی از جمله پلنگ از جنبه اکولوژیکی برای منطقه بسیار ارزشمند است.
وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به برودت شدید هوا و بروز دمای منفی ۲۸ درجه، برای جلوگیری از حضور حیوانات در سطح روستاها اطلاعرسانیهای لازم جهت مدیریت صحیح پسماندهای روستایی توسط دهیاریها انجام شد.
ستوده با بیان اینکه در این مدت با همت نیکوکاران ۲۰۰۰ کیلوگرم علوفه در محیط زیست فریمان توزیع شد، عنوان کرد: به همین منظور کارکنان یگان حفاظت محیط زیست فریمان در منطقه کلیلاق، میان برفها به توزیع دان و علوفه برای پرندگان و وحوش اقدام کردند.
به گفته رئیس اداره محیط زیست فریمان، پیشتر ۲۰۰۰ کیلوگرم علوفه، چندی پیش ۱۵۰۰ کیلوگرم علوفه خشک و مقدار ۹۰ کیلوگرم گندم برای تغذیه حیات وحش توزیع شد ولی برای حفاظت بیشتر از گونههای جانوری نیازمند همکاری و حمایت شهروندان هستیم.
وی با بیان اینکه از حضور این قلاده پلنگ عکسبرداری و مستندنگاری شده است، اظهار کرد: از شهروندان تقاضا شده در صورت مشاهده پلنگ در ارتفاعات بلافاصله با اداره حفاظت محیط زیست شهرستان و یا با شماره ۱۵۴۰ تماس بگیرند.