پخش زنده
امروز: -
سلاجقه گفت: شرکتهای دانش بنیان دانشگاه تهران دستگاههای سنجش کیفیت هوا را تولید میکنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور امروز با حضور در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج گفت: شاهد اتفاقات خوبی در حوزه محیط زیست هستیم و در راستای عمل به شعار امسال، تا کنون بیش از ۲۰۰ نشست با شرکتهای دانش بنیان گوشه و کنار کشور برگزار شده است.
سلاجقه با اشاره به اینکه با اتکا به ظرفیتهای داخلی میتوان به بخش زیادی از نیازهای زیرساختی محیط زیست پاسخ داد، گفت: پیش از این برای سنجش میزان گرد و غبار در مناطق مختلف، دستگاههایی از آلمان وارد میشد که هر کدام از آنها شش میلیارد تومان قیمت داشت.
او گفت: برای اینکه نیاز کشور در این حوزه برطرف شود، به هزار دستگاه نیاز داریم که قطعاً واردات آنها باعث خروج ارز بسیاری میشود. به گفته سلاجقه ، شرکتهای دانش بنیان دانشگاه تهران هر یک از این دستگاهها را با ۳۵۰ میلیون تومان میسازند که تا کنون فرایند ساخت آن در تهران، قم و خوزستان آغاز شده است. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: ما به این سبک اقدامات خلاقانه و نوآورانه نیاز داریم تا بتوانیم مشکلات کشور را با استفاده از توان متخصصین داخلی رفع کنیم.
او در پاسخ به وضع گرد و غبار خوزستان گفت: پنجشنبه گذشته سفری به این استان داشتم و خوشبختانه فعلاً تمام دشت خوزستان مرطوب است، ولی هنوز میزان گرد و غبار آن ۱۰۰۰ پی پی ام بود.
او با بیان اینکه منشاء ۹۵ درصد گرد و غبار استان خوزستان خارجی است، توضیح داد: کشور عراق منشاء اصلی این گرد و غبار است که هنوز اقدامی برای کنترل آن صورت نداده است.
سلاجقه در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه بخشی از تمرکز سازمان محیط زیست بر ساماندهی پسماند در استانهای مختلف معطوف شده، گفت: اولین برنامه جامع در این خصوص برای سراوان در استان گیلان تدوین شده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: ابتدا از ورود هرگونه زباله به این منطقه جلوگیری و سپس این محدوده ایزوله شد و اقدامات لازم برای راه اندازی تبدیل پساب به آب مورد نیاز بخش کشاورزی صورت گرفته است.
او گفت: در دو گام چهارساله انتظار داریم مشکل پسماند سراوان به طور کامل حل شود تا شاهد تغییر چهره این منطقه باشیم.
سلاجقه گفت: یکی از شرکتهای دانش بنیان کشور با استفاده از تکنولوژی روز میتواند صد درصد پسماند عادی را به هیدروکربنهای سبک و سنگین تبدیل و آن را به کشورهای اطراف صادر کند که این روند در حال انجام است.