پخش زنده
امروز: -
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه با بیان اینکه آینده اقتصاد جهان در دست دانشبنیانهاست، گفت: اگر بخواهیم به رونق اقتصادی برسیم باید در مسیر دانشبنیان شدن اقتصاد قدم برداریم و این امر میطلبد که حمایتهای گستردهتری از دانشبنیانها صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی وزارت علوم به نقل از سازمان جهاد دانشگاهی کرمانشاه، دکتر سیامک آزادی، رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه در آستانه چهل و چهارمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران با اشاره به شروع کسب و کارهای فناورانه در جهان از بیش از ۱۰۰ سال پیش گفت: اولین ساختار فناورانه هم حدود ۵۲ سال پیش در آمریکا ایجاد شد، اما ایران حدود دو دهه است که به وادی فناوری قدم گذاشته است.
وی با اشاره به بخشی از دستاوردهای ایران و استان کرمانشاه در حوزه فناوری و فعالیتهای دانش بنیان افزود: از حدود دو دهه پیش فعالیتهای فناورانه در ایران آغاز شد و در یک دهه گذشته تمرکز گستردهای بر توسعه این حوزه صورت گرفته و در حال حاضر حدود هشت هزار شرکت دانش بنیان در سطح کشور فعال هستند.
آزادی تاکید کرد: زیرساختهای بسیار خوبی در حوزه نوآوری و فناوری در کشور ایجاد شده، اما حقیقت این است که به لحاظ نفوذ فناوری و اثرگذاری آن بر اقتصاد کشور ما هنوز در ابتدای مسیر نوآوری و فناوری قرار داریم.
وی افزود: حرکت ما در این زمینه در خوشبینانهترین حالت با تاخیر ۲۰ تا ۳۰ ساله شروع شده و نیاز است که با سرعت بیشتر حرکت کرده تا بتوانیم فاصله خود را در این زمینه با کشورهای توسعه یافته کمتر کنیم.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه با بیان اینکه آینده اقتصاد جهان در دست دانشبنیانهاست، گفت: اگر بخواهیم به رونق اقتصادی برسیم باید در مسیر دانشبنیان شدن اقتصاد قدم برداریم و این امر میطلبد که حمایتهای گستردهتری از دانشبنیانها صورت گیرد.
وی افزود: در حال حاضر ۰.۵ تا ۲ درصد سهم اقتصاد کشور در اختیار دانشبنیانهاست و این درحالی است که در کشورهای پیشرفته درصد قابل توجهی از توسعه اقتصادی در اختیار شرکتهای فناور دانشبنیان است که در کشورهای دیگر با عنوان کسب و کارهای فناورانه شناخته میشوند.
آزادی گفت: هماکنون بیش از ۱۰ شرکت بزرگ دنیا که شاید بتوان آنها را غولهای تجاری نامید همگی از یک استارتاپ نوپا کار خود را شروع کرده و توسعه پیدا کردهاند.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه گفت: با توجه به این مسئله، دانشبنیانها و توسعه آنها باید به یک راهبرد اساسی و اولویتدار در کشور تبدیل شوند و باید با تمرکز ویژهتری در زمینه توسعه و افزایش آنها گام برداشت.
وی افزود: اگر بخواهیم حوزه دانشبنیان بیش از پیش رشد یابد از یک سو باید ساختارهای ایجاد شده برای حمایت از این شرکتها بر اساس نیازهای واقعی این شرکتها بازطراحی شده و از سوی دیگر تمامی بخشهای حاکمیتی کشور متناسب با راهبردهای تعیین شده سازماندهی شوند.
آزادی گفت: اگر مشکلات و چالشهای دانشبنیانها به خوبی شناخته شده و به صورتی نظاممند برای رفع آنها اقدام شود در سالهای آتی شاهد جهش بیش از پیش حوزه دانشبنیانها خواهیم بود.
رییس پارک علم و فناوری استان کرمانشاه به تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان در کشور اشاره کرد و افزود: این قانون در حمایت از دانشبنیانها بسیار کاربردی است و اجرای آن میتواند نقش مهمی در رفع موانع و حمایت از حوزه دانشبنیان در کشور ایفا کند.
کرمانشاه قطب "دانشبنیان" کشور در منطقه غرب و شمال غرب است
آزادی در ادامه در تشریح فعالیتهای حوزه فناوری در کرمانشاه با اشاره به راهاندازی اولین مرکز رشد کرمانشاه درسال ۱۳۸۴ گفت: پارک علم و فناوری کرمانشاه هم که متولی اصلی حمایت از شرکتهای فناور و دانشبنیان در استان محسوب میشود از سال ۱۳۸۷ کار خود را شروع کرد.
وی افزود: طی این مدت مجموعه پارک علم و فناوری کرمانشاه حمایت از بیش از ۷۰۰ واحد فناور و دانش بنیان را برعهده داشته است.
آزادی گفت: هم اکنون نیز ۳۱۶ واحد فناور و دانشبنیان تحت حمایت پارک قرار دارند که از این تعداد ۷۸ شرکت گرید "دانشبنیان" دارند.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه با اشاره به رشد ساختارهای فناورانه در استان طی یک دهه گذشته گفت: در حال حاضر چهار شتابدهنده به منظور شناسایی و حمایت از تیمهای استارت آپی و نوپا در استان فعال هستند.
به گفته آزادی این چهار شتابدهنده در حوزههای ICT، صنایع شیمیایی، گیم و انیمیشن و عمومی فعالیت میکنند.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه همچنین از فعالیت ۹ مرکز نوآوری در سطح استان خبر داد و افزود: این مراکز توانمندسازی و پرورش صاحبان ایده و تجاری سازی ایدههای آنها را برعهده دارند.
وی افزود: همچنین ۱۱ مرکز رشد در حال حاضر در استان فعال است که این مراکز هم در زمینه حمایت از افراد صاحب ایده و پرورش ایدههای آنها تا رسیدن به محصول نهایی فعالیت میکنند.
تولید انحصاری ۲۰ محصول کشور در کرمانشاه
آزادی با اشاره به جهش بینظیر کرمانشاه در حوزه فناوری و فعالیتهای دانش بنیان گفت: بیش از ۱۰ شرکت دانشبنیان در استان داریم که تولیدکننده انحصاری ۲۰ محصول در کشور هستند و برخی از آنها عملا بیش از ۹۰ درصد بازار کشور در حوزه تجهیزات تولید نشا را در اختیار خود دارد.
وی افزود: با توجه به این حجم فعالیتها در حال حاضر کرمانشاه قطب دانشبنیان در غرب و شمال غرب کشور محسوب میشود.
رییس پارک علم و فناوری کرمانشاه با تاکید بر لزوم حمایت ویژه از دانش بنیانهای استان، به معضل بیکاری کرمانشاه اشاره کرد و افزود: بهترین راه اشتغالزایی، توسعه کسب و کارهای دانش بنیان است که هم پایدار بوده و هم از ارزش افزوده بالایی برخوردار هستند و به راحتی و با کمترین هزینهها میتوانند تعداد بالایی اشتغال ایجاد کنند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۲۰۰۰ نفر در شرکت تحت حمایت پارک علم و فناوری کرمانشاه مشغول به کار هستند و با حمایت از دانشبنیانها و واحدهای فناور و توسعه آنها میتوان آمار اشتغال استان را بیش از پیش افزایش داد.
آزادی خاطرنشان کرد: حمایت ویژه از دانشبنیانها در استان میتواند در کنار جلوگیری از خروج نخبگان از استان بستر لازم جهت حضور شرکتهای موفق کشور در استان و توسعه صادرات محصولات فناورانه به کشورهای همسایه علیالخصوص عراق را فراهم کند.