پخش زنده
امروز: -
سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی خراسان جنوبی در خصوص محافظت دامها در برابر سرما و بیماری آنتروتوکسمی هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان گفت: با توجه به بارندگیهای اخیر و احتمال کوچ دامها به مراتع توصیههای بهداشتی به دامداران برای محافظت از دامها در برابر سرما اطلاع رسانی شده است.
عندلیبی وجود هوای تازه برای تنفس را از عوامل مهم نگهداری در شب و زمان استراحت دام عنوان کرد و افزود: این اقدام برای پیشگیری از بیماری ناشی از گاز سمی تولید شده از فضولات دفعی دام و رطوبت بالای بستر جایگاه بسیار مهم است.
وی گفت: اطمینان از خشک بودن بستر دام اهمیت بالایی در کاهش بروز بیماریهای ویروسی مانند تب برفکی و بیماریهای گوارشی، تنفسی و غیره دارد.
سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان گفت: همچنین از آنجایی که آب سرد و یخ زده از مهمترین عوامل بروز سقط جنین در دام است توصیه میشود دامداران نسبت به عایق بندی منبع ذخیره آب اقدام کرده و تا حد امکان آبشخورها را در اواخر شب تخلیه و آب ولرم در اختیار حیوانات قرار دهند.
عندلیبی افزود: با توجه به نیاز دام به انرژی بیشتر در مواقع سرما استفاده از علوفه مناسب و کنسانتره یا غلات مانند جو و ذرت نیاز انرژی دام را برآورده میکند.
وی ایجاد پناهگاه در آغلهای واقع در مراتع و مناطق کوهستانی جهت جلوگیری از صدمه زدن سوز باد به دامهای کم سن و ضعیف، همچنین تغذیه علوفه دستی به دامهایی که از مراتع تغذیه میکنند به جهت پیشگیری از بیماریهای مستعد مانند براکسی و غیره که بدنبال تغذیه از علوفه یخ زده وقوع مییابد را ضروری دانست.
سرپرست اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی استان گفت: تهویه نیز یکی از عوامل بسیار با اهمیت در دامداریهاست و توصیه میشود دامداران همواره از وجود تهویه مناسب اطمینان حاصل کنند.
عندلیبی توصیه کرد با توجه به نزولات جوی و تغییر جیره دامها واکسیناسیون آنتروتوکسمی نیز در این فصل ضروری است.
وی افزود: با توجه به اینکه در حال حاضر مایه کوبی فاز دوم تب برفکی دام در دست اجراست از دامداران درخواست میشود که با تیمهای مایه کوبی دامپزشکی همکاری کنند و در صورت نیاز میتوانند جهت پیشگیری از ابتلای دامها به بیماریهای شایع در فصل سرما و دریافت مشاوره، به شبکههای دامپزشکی و کارشناسان مربوطه مراجعه کنند.