پخش زنده
امروز: -
مشکل کمبود سوخت باعث ایجاد مشکلات زیادی در شهرهای نیجریه در غرب آفریقا شده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از شبکه تلویزیونی سی جی تی ان؛ نیجریه به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت خام در قاره آفریقا همچنان با مشکل کمبود سوخت روبرو است. این موضوع سبب ایجاد مشکلات زیادی در شهرهای این کشور در غرب آفریقا شده است. دولت قاچاق سوخت به خارج از مرزها را عامل بحران کمبود سوخت در این کشور عنوان میکند. هم اکنون بهای سوخت در جایگاههای عرضه سوخت دو برابر شده است.
دجی بادموسی، خبرنگار این شبکه از نیجریه گزارش داد: شمار جایگاههای فعال عرضه سوخت در نیجریه به شدت کاهش یافته است. این موضوع سبب تشکیل صفهای طویل عرضه سوخت در برابر جایگاههای عرضه سوخت شده است. همه آنها به دنبال پرکردن مخزن سوخت خودروهای خود هستند. بسیاری از مردم ساعاتی طولانی را در صفهای عرضه سوخت صرف میکنند. گاهی اوقات حتی نمیتوانند سوختگیری کنند.
یک شهروند گفت: من نمیتوانم که چگونه این وضعیت را توصیف کنم. من ساعت ۹ به اینجا آمده ام و ۵ ساعت است که در اینجا در صف هستم. هیچ سوختی وجود ندارد.
خبرنگار افزود: کمبود سوخت نزدیک به یک ماه است که به خوبی مشاهده میشود و روز به روز بدتر میشود. این موضوع سبب افزایش بهای سوخت شده است. با وجود اینکه همچنان دولت به بخش سوخت یارانه میدهد، اما بهای سوخت افزایش یافته است. در برخی از بخشهای کشور سوخت سه برابر بهای اصلی آن یعنی ۴۰ سنت در هر لیتر به فروش میرسد. بسیاری میگویند که اوضاع از کنترل خارج شده است.
یک شهروند گفت: این وضعیت همه چیز را تحت تاثیر خود قرار داده است. شما باید پول بیشتری را پرداخت کنید و گرنه هیچ سوختی دریافت نمیکنید.
یک شهروند دیگر گفت: دیروز من با یک اتوبوس به ابوجا رفتم. بهای بلیت اتوبوس هم به شدت افزایش یافته است. این وضعیت همه چیز را تحت تاثیر خود قرار داده است. این موضوع بخش حمل و نقل را به شدت تحت تاثیر خود قرار داده است.
دجی بادموسی خبرنگار این شبکه گفت: دولت، قاچاق سوخت به آن طرف مرزها را عامل بحران کنونی میداند. محمدو بوهاری رئیس جمهور نیجریه کمیتهای را برای مقابله با این مشکل تشکیل داده است، اما این کمکی به وضعیت موجود نکرده است. یک هفته به انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است. این نگرانی وجود دارد که کمبود سوخت انتخابات ریاست جمهوری را در نیجریه تحت تاثیر خود قرار دهد. حتی کمیسیون مستقل انتخابات هشدار داده است که این وضعیت موجود میتواند انتخابات را از نظر لجستیکی تحت تاثیر خود قرار دهد.
نلسون اکوجومی تحلیلگر سیاسی گفت: انتقال صندوقهای آراء و وسایل مورد نیاز برای انتخابات و بازگرداندن آنها به خودرو و سوخت نیاز دارد. باید موضوع سوخت بررسی شود. جای تعجب ندارد که انتخابات در برخی از مناطق برگزار نشود.
خبرنگار در پایان، گفت: دولت نیجریه به دنبال حذف یارانه سوخت است. این یارانه در سال ۲۰۲۲ در حدود ۱۰ میلیارد دلار بوده است. این موضوع نگرانیها را درباره بدتر شدن وضعیت کنونی سوخت تشدید کرده است. انتظار میرود که دولت در میانه امسال این یارانه را حذف کند.