مذاکرات با 1+5 مثبت و امیدوارکننده بود
رئیس جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در آخرین روز سفرش به نیویورک درجمع خبرنگاران حاضر شد و به پرسشهای آنان پاسخ داد.
به گزارش پخش چند رسانه ای واحد مرکزی خبر، رییس جمهوری اسلامی ایران گفت : لحن سخنرانی برخی از مقامات عالی رتبه اروپایی و همچنین سخنرانی اوباما که لحنی متفاوت با گذشته داشت باید به عنوان یک قدم مثبت برای حل وفصل مسایل بین ایران و غرب ارزیابی کنیم .
روحانی با اشاره به دیدارش با روسای جمهور فرانسه، اتریش، نخستوزیر پاکستان، تونس، رییسجمهور ترکیه، لبنان، سریلانکا، کفیل ریاست جمهوری عراق، دبیرکل سازمان ملل و معاونینش، نخستوزیران اسپانیا و ایتالیا و همچنین وزیر خارجه آلمان و نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه و ...، یادآور شد: در روز گذشته نیز با تعدادی از هموطنان مقیم در آمریکا دیدار و گفتوگو کردم و امیدوارم که همه آنها، سفیران کشور ایران در این سرزمین باشند و ما هم بتوانیم حرف ملت آمریکا را به گوش ایرانیان برسانیم.
وی همچنین به دیدار خود با رهبران جامعه اسلامی آمریکا، تعدادی از دبیران ارشد رسانههای آمریکایی اشاره کرد و گفت: همچنین در این سفر با شخصیتهای فرهیختهای از اندیشکدههای آمریکایی دیدار داشتم و در روز گذشته در اجتماعی بسیار باشکوهی از شخصیتهای جامعه آسیایی و شورای روابط خارجی حضور پیدا کرده و به سئوالات آنها پاسخ دادم.
رییس جمهوری اسلامی ایران همچنین با اشاره به تقاضای تعدادی از رسانههای آمریکایی و بینالمللی جهت مصاحبه با وی گفت: در این سفر با شبکههایی چون CNN، PBC و همچنین روزنامه واشنگتن پست گفتوگو کردیم.
رییس جمهوری اسلامی ایران در ادامه نشست خبری خود در نیویورک، گفت: دولت اختیار کافی برای اینکه مذاکرات ۱+۵ به نتیجه برسد را دارد.
دکتر حسن روحانی گفت: دولت اختیارات لازم را در مذاکرات هسته ای دارد و من برای این گفت و گوها وزیر امور خارجه را انتخاب کرده ام.
وی بااشاره به اینکه « دولت به هر نتیجه ای که برسد از پشتیبانی سایر قوا و ملت برخوردار است» گفت: در مذاکرات مهمی مثل چنین مذاکراتی نمی تواند دولت ایران بدون پشتوانه و اجماع داخلی وارد عمل شود.
رییس جمهوری افزود:دیدارهای وزیر امور خارجه در ۱+۵ در فضای مثبت و امیدوار کننده برگزار شده و ما امیدواریم این مذاکرات بتواند بزودی به نتیجه ملموس برسد.
رییس جمهور در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر ایران مبنی بر اینکه برنامه ایران به عنوان ریاست جنبش عدم تعهد در دو سال آینده برای تحقق خلع سلاح هستهیی چیست، گفت: خاورمیانه منطقهای بسیار حساس است و وجود سلاح کشتار جمعی بسیار خطرناک است.
وی با بیان اینکه تاکنون حداقل دو نوبت در منطقه سلاحهای کشتار جمعی به کار گرفته است، خاطرنشان کرد: تاکنون حداقل دو نوبت و طبق برخی از اخبار در سه نوبت در منطقه ما سلاحهای کشتار جمعی به کار رفته است. یکی از این موارد حمله شیمیایی عراق به ایران و دیگری کاربرد این سلاحها در سوریه است. در برخی اخبار نیز مواردی در زمینه کاربرد برخی سلاحهای غیرمجاز در جریان آزادی کویت مطرح بود.
وی ادامه داد: رقابت تسلیحاتی در منطقهمان در زمینه سلاحهای کشتار جمعی میتواند بسیار خطرناک باشد. ما سالها طرح و پیشنهاد خاورمیانه عاری از سلاح هستهیی را مطرح کردیم، اکنون نیز به دنبال این پیشنهاد خود هستیم.
روحانی با اشاره به جلساتی که با کشورهای اروپایی در این زمینه داشته است، خاطرنشان کرد: زمانی که با سه کشور اروپایی در این مورد بحث میکردیم، یکی از بندهای توافق ما این بود که اروپا نیز در این زمینه کمک کند تا ما به خاورمیانه عاری از سلاحهای هستهیی دست یابیم.
رییس جمهور با اشاره به سخنرانی خود در مورد خلع سلاحهای کشتار جمعی نیز گفت: من در سخنرانی خود بر این پیشنهاد تاکید کردم. ما میخواهیم خاورمیانه جزو مناطقی باشد که عاری از هرگونه سلاح هستهیی است.
رییس جمهوری اسلامی ایران در ادامه این نشست خبری در چهارمین و آخرین روز از سفر خود به نیویورک در پاسخ به سوال خبرنگار نیویورک تایمز در باره دستاوردهای این سفر، گفت : می خواهم این سفر اولین گام برای رابطه بین دو ملت بزرگ ایران و آمریکا باشد .
دکتر حسن روحانی افزود: دستاوردهای این سفر در حد یک سفر چهار روزه قابل قبول است و امیدوارم این سفر آغاز کننده روابط بهتر و سازنده با کشورهای جهان باشد.
وی افزود: می خواهم این سفر اولین گام برای روابط بهتر دو ملت ایران و آمریکا باشد و نسبت به دو دولت حداقل جلوی تنش های بیشتر را بگیریم و زمینه ای برای دست یابی به منافع مشترک فراهم کنیم .
رییس جمهوری اظهار داشت :ما در طول حضورخود در نیویورک عملا به دنبال یک برآورد دقیق تر از فضای جدید جهانی بعد از شروع کار این دولت بوده ایم و فکر می کنم در این زمینه دست آوردهای خوبی داشتیم .
رییس جمهوری کشورمان گفت: در هر کجا و هر اجلاسی که مفید باشد، شرکت خواهیم کرد و این حضور بدون پیش شرط خواهد بود.
دکتر حسن روحانی در ادامه نشست خبری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه طرحی را در اجلاس ژنو ارائه می دهید و ایران چه انتظاراتی از ۱+۵ برای کاهش تحریم ها دارد؟ گفت: نظرمان این است که نخست همه کشورها بر اصول توافق کنیم و اگر بتوانیم بر روی یک اصل توافق کنیم می توان به نقشه راه مشترکی دست یافت.
وی با اشاره به دیدار با رییس جمهوری فرانسه در این سفر گفت: بحث و گفت و گوهایی با رییس جمهوری فرانسه در زمینه منطقه داشته ایم و چارچوب طرح هایی که مورد نظر جمهوری اسلامی ایران بوده را مطرح کرده ام.
رییس جمهوری تصریح کرد: باید بر مبنای اصولی که همه توافق می کنیم بتوانیم به نقشه راه آینده دست پیدا کنیم.
رسانه های خبری مطرح جهان کنفرانس خبری رئیس جمهور ایران درنیویورک را پوشش گسترده خبری دادند.
شبکه های خبری مطرح جهان ازجمله سی ان ان، بی بی سی، بی بی سی عربی، الجزیره انگلیسی، پرس تی وی، سی سی تی وی، الجزیره، العربیه و المیادین با قطع برنامه های عادی خود به صورت زنده سخنرانی دکتر روحانی را پخش کردند.