پخش زنده
امروز: -
ژاله امینی: کارکردهای مختلف تالاب ها از جمله کنترل آبهای زیرزمینی، تعدیل شرایط اقلیمی، تأمین معیشت جوامع محلی از طریق صید، چرای دام و کشاورزی، تصفیه طبیعی آب، پالایش و جذب آلایندهها، طبیعتگردی و بسیاری کارکردهای ملموس و غیر ملموس دیگر، مدیریت و حفاظت پایدار از تالاب ها را به امری ضروری بدل ساخته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، رئیس گروه برنامهریزی و مدیریت زیست بومی تالابها، «برنامه مدیریت جامع تالابها» را سندی حاوی رویکردها و اهداف تعریف شده معرفی کرد که برای گذار از شرایط کنونی به شرایط مطلوب تدوین شده است.
ژاله امینی توضیح داد: این برنامه چارچوب تصمیمگیریهای مدیریتی و اقدامهای اجرایی را فراهم میکند و میتواند دستورالعمل تعهدآوری برای نهادهای اجرایی باشد.
وی افزود: برنامه مدیریت جامع تالابها برای دستاندرکاران مدیریت و حفظ تالاب، نقش و مسئولیت فعال در نظر گرفته و با برنامهریزی در سطح حوضه آبریز، سعی در برقراری تعادل میان حفاظت، توسعه و تحقق بهرهبرداری خردمندانه از تالاب و مدیریت پایدار آن دارد.
رئیس گروه برنامهریزی و مدیریت زیست بومی تالابها تأکید کرد: این نوع مدیریت مستلزم فراهم ساختن زمینه لازم برای مشارکت ذینفعان است. بدین ترتیب میتوان با همکاری بیشتر گروههای ذینفع و تقویت احساس تعلق این گروهها نسبت به مدیریت و حفاظت از تالابها، هدفهای مورد نظر را تحقق بخشید و اثرات حاصل از بهکارگیری این رویکرد را پایدارتر کرد.
امینی یادآور شد: تجربههای بینالمللی و ملی در مدیریت تالابها نشان می دهد بهترین شیوه مدیریتی تالاب، شیوه مشارکتی است؛ از این رو برای تغییر رویکرد در شیوههای مدیریت اکوسیستمهای طبیعی و اثرگذاری بر روند توسعه در سطح حوضه آبریز، تلاشهای متعددی صورت داده و به منظور الگوسازی و معرفی رویکرد زیستبومی مبتنی بر مشارکت کلیه ذینفعان کلیدی در امر مدیریت، حفاظت و بهرهبرداری پایدار از تالابها مجموعه اقداماتی را اجرایی کرده ایم.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون برای ۴۴ تالاب کشور از جمله تالابهای پریشان، ارومیه و شادگان برنامه مدیریت زیستبومی تهیه شده که از این تعداد، ۲۸ برنامه مصوب و بقیه در انتظار تصویب و یا در دست تدوین هستند.