پخش زنده
امروز: -
بیش از ۹۹ درصد گروه سنی ۱۰تا ۴۹ سال استان قزوین در چهل و چهارمین سالگرد انقلاب اسلامی باسواد هستند و از ۵ هنرستان در ابتدای انقلاب اسلامی به ۱۱۴ هنرستان رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از روابط عمومی وزارت آموزشوپرورش، مدیر کل آموزش و پرورش استان قزوین درباره دستاوردهای انقلاب اسلامی برای استان قزوین گفت: هم اکنون کمتر از یک درصد جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال این استان بیسواد هستند که سالانه بخشی از این افراد تحت آموزش قرار میگیرند.
افزایش پنج برابری تعداد مدارس استان قزوین نسبت به قبل از انقلاب
نقی سیاهکلی مرادی افزود: پس از انقلاب شاهد کاهش اختلاف باسوادی در مناطق شهری و روستایی هستیم از بدو انقلاب تاکنون به صورت میانگین هر ۲۸ روز یک کلاس درس به مجموعه آموزشی اضافه شده، همچنین تعداد مدارس استان قزوین نسبت به قبل از انقلاب پنج برابر شد.
۹۹درصد قزوینیها باسوادند
مدیر کل آموزش و پرورش استان گفت: یکی از شاخصهای حوزه فرهنگ افزایش میزان باسوادان است به طوری که هم اکنون، بیش از ۹۹ درصد گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال استان قزوین باسواد هستند، این در حالی است که میزان باسوادی قبل از انقلاب فقط ۵۳ درصد بوده است.
وی افزود: بعد از انقلاب شاهد توسعه برابری جنسیتی در موضوع سواد بوده ایم به گونهای که در گذشته میانگین بیسوادی زنان ایرانی بسیار بیشتر از میانگین بیسوادی مردان بود اما امروزه زنان ما در عرصه علمآموزی پیشتاز هستند و میانگین باسوادی زنان نسبت به گذشته دو و نیم برابر شده است.
سیاهکلی مرادی گفت: بعد از انقلاب اسلامی شاهد رشد دو و نیم برابری پوشش تحصیلی دانش آموزان ابتدایی و رشد چهار برابری پوشش تحصیلی دوره متوسطه بودیم، در گذشته پوشش تحصیلی دوره متوسطه ۲۳ درصد بود، اما هم اکنون در استان قزوین ۹۷ درصد دانشآموزان در مقطع متوسطه تحصیل میکنند.
توسعه عدالت آموزشی از مهمترین اولویتهای آموزش و پرورش
وی با بیان اینکه توسعه عدالت آموزشی از مهمترین اولویتهای دستگاه تعلیم و تربیت است، گفت: امروز شاهد رشد علمی دانشآموزان ایرانی در رقابتهای جهانی هستیم و از نظر علمی رتبه ۱۶ جهان را داریم که طبق سند چشم انداز میتوانیم به رتبه برتر جهانی برسیم.
مدیر کل آموزش و پرورش استان قزوین افزود: افزایش باسوادی معلمان در توسعه و کیفیت آموزش تأثیر بسزایی داشته است و هم اکنون تعداد معلمان لیسانس و بالاتر ۷ برابر رشد داشته است.
سیاهکلی افزود: افزایش درصد سهم توسعه آموزشهای فنی و حرفهای و کاردانش استان قزوین از ۱۷ درصد به ۴۱ درصد، طی ۱۰ سال اخیر؛ افزایش تعداد دانشآموزان هنرستانها از ۷ هزار به ۱۹ هزار است.
وی گفت: قبل از سال ۱۳۵۷ پنج هنرستان در استان قزوین وجود داشت، هم اکنون ۱۱۴ هنرستان در استان وجود دارد.
مدیر کل آموزش و پرورش قزوین افزود: قبل از انقلاب بیشتر مدارس استان به صورت دوشیفت، سه شیفت و چهار شیفت اداره میشد که در حال حاضر ۷۵ درصد مدارس استان نوسازی شده و کمتر از ۲۰ درصد مدارس بصورت شیفتی فعالیت میکنند.
شکلگیری پارک علم و فناوری و مراکز رشد در راستای رشد و توسعه استان
وی اجرای ماده ۱۶ قانون شوراهای آموزش و پرورش در استان را از دستاوردها و اقدامات اجرا شده در حوزه مشارکتهای مردمی دانست و گفت: در سال ۱۴۰۰ با دستور استاندار محترم و به استناد جلسه ۱/۹/۱۴۰۰ کمیته اقتصادی شورای آموزش و پرورش مقرر شد؛ سازندگان واحدهای تجاری در خصوص احداث، نوسازی و تغییر کاربری فضاهایی که به کاربری تجاری تغییر مییابند، یک تا سه درصد قیمت منطقهبندی را به عنوان عوارض ماده ۱۶ قانون شوراهای آموزش و پرورش کسر و به حساب خزانه واریز شود.
سیاهکلی مرادی افزود: این فضاها اعم از زمین و واحدها تا ۲۰۰متر مربع سه درصد و برای واحدهای بالاتر از ۲۰۰مترمربع معادل ۵/۱ درصد قیمت منطقه بندی تعریف شده شهرداری که به تصویب شورای شهر رسیده و ۱۰۰ درصد مبالغ دریافتی برابر قانون مذکور به صورت تخصیص یافته در اختیار آموزش و پرورش بابت توسعه و تجهیز فضاهای آموزشی و پرورشی قرار گیرد.
وی اضافه کرد: میزان سرانه ورزشی مدارس استان قزوین در قبل از انقلاب اسلامی پنج سانتیمتر بود که در حال حاضر در استان قزوین، ۴۲ سانتیمتر است.
مدیر کل آموزش و پرورش قزوین گفت: مهمترین دستاوردهای حوزه علم و فناوری انقلاب اسلامی استان قزوین شکلگیری پارک علم و فناوری و تأسیس شرکتهای دانشبنیان، رشد فزاینده واحدهای فناور، راهاندازی مراکز رشد است که توانسته در رشد و توسعه استان و حرکت به سمت پیشرفت کشور موثر واقع شود.