پخش زنده
امروز: -
نماینده محترم مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی : ما بچه های خودمان را دوست داریم و به نسل جوان مان اعتماد داریم حتی از آنهایی که خطایی سر زده باشد به مسیر مردم و جامعه برگردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، آقای سیداحسان قاضی زاده هاشمی، نماینده محترم مجلس و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در برنامه جام انقلاب شبکه رادیویی انقلاب درباره عفوهای گسترده صحبت کردند.
سؤال : ارزیابی و تحلیل شما را از عفوهای گسترده و این اقدام چیست؟
قاضی زاده هاشمی : ما کشورمان ظرف این ماههای گذشته درگیر حوادثی شد که واقعاً مورد اقبال مردمی بود و بر اثر برخی جریان سازی ها و فضاسازی ها جمعی از جوانان خوب کشورمان تحت تأثیر این القائات قرار گرفته بودند و طبعاً به این معنی نبود که بخواهند آنها در مسیری قرار بگیرند که نظام و انقلاب بر عده مجرمین و کسانی که دارای سوابق مؤثر کیفری باشند بخواهد بیفزاید بخاطر اینکه اینها نسل جوان این کشور هستند آینده دارند آینده های کاری و شغلی و می خواهند در عرصه های مختلف اجتماعی نقش آفرینی کنند طبعاً می تواند این سوء سوابقی که ثبت شود و یا جرم انگاری هایی که بخواهد صورت بگیرد آثار سویی را برای نسل آینده به ارمغان بخواهد بیاورد. آنچه که الان اتفاق افتاد آن نشان از منش و روش والای رهبر معظم انقلاب است که با صدور فرمان عفوی که داشتند هم این نشان را دادند که ما بچه های خودمان را دوست داریم و به نسل جوان مان اعتماد داریم حتی آنهایی که از آنها خطایی سر زده باشد یا بخواهند در یک مسیری بر اثر این القائات قرار گرفته باشند آنها به مسیر مردم و جامعه برگردند. من فکر می کنم این عرصه عرصه کاملاً روشنی است و البته بسیاری از افرادی که در عرصه های مختلف بوده اند من فکر می کنم همه آنها جا دارد در بین آحاد مردم برگردند و این نباشد که ما الزاماً همه چیز را با جرم انگاری یا تشکیل یکسری سوءسوابقی بخواهیم آینده حرفه ای شغلی و اجتماعی آسیبی وارد شود. من این حرکتی که رهبر معظم انقلاب انجام دادند صدور فرمان عفو هم نشانه آن درایت و جامع نگری و نگاه فراتر از همه نگاه ها و سلایق موجود در عرصه کشور که به هر حال دیدگاه های متنوعی دارند می بینم و این نشانه پدری برای جامعه بزرگ ایران ما است.
سؤال : با توجه به شناختی که از حضرتعالی دارم می خواهم سؤالات بعدی را بپرسم اشاره خوبی داشتید که ما نباید به این سمت برویم که جرم انگاری شود بخواهیم پرونده سازی کنیم اما در این روزها اخباری از مجلس و نماینده ها شنیده می شود که می آیند می گویند کد ملی شان باید ثبت شود و خدمات شان محدود شود، یکسری حرف هایی زده می شود که به نوعی باعث ایجاد دوقطبی در جامعه می شود و انگار این حرفی که از لسان یک نماینده منتشر می شود به این صورت است که انگار این تصمیم نظام است تصمیم مجلس است. در این خصوص هم یک شفاف سازی بفرمایید.
قاضی زاده هاشمی : اولاً من یکی دو نکته را لازم است اشاره کنم ما چند موضوع داریم یکی اینکه ممکن است یک نماینده یک دیدگاه داشته باشد مجلس هم سلایق متنوعی دارد دیدگاه یک نماینده یا حتی گروهی از نمایندگان که این تعداد ممکن است تعداد اکثریتی نباشند در مجلس، نشان کل مجلس نیست. دیدگاه جمعی از نمایندگان ممکن است باشد که این جمع الزاماً دیدگاه شان مصوب کل مجلس نباشد. بحث هایی که در این چند روز متأسفانه راه افتاده است راجب به این محدودیت ها یا محدودیت راجب به اظهارنظر، آن چیزی که منافی حقوق اساسی ملت در غالب آزادی بیان است و یا آنچه که در اصول قانون اساسی قید شده است براساس جمعی از نمایندگان ولو در غالب یک طرح این اصلاً نظر کل مجلس نیست مجلس زمانی فردی می تواند نظرش را بعنوان مصوبه مجلس قلمداد کند که اکثریت نمایندگان یعنی نصف باضافه یک نمایندگان در مورد آن طرح رأی موافق داده باشند تازه مراحل قانونگذاری دارد یعنی بسیاری از مصوبات است مورد ایراداتی قرار می گیرد در شورای نگهبان یا بعضاً حتی این تعارض ها پیش می آید بین نظر مجلس خب قانون اساسی شورای نگهبان به مجمع تشخیص می رود پس این اصلاً نظر مجلس نیست و این نوع دیدگاه ها دیدگاه هایی است که ممکن است تعدادی از نمایندگان آن را در قالبی عنوان کرده باشند. سیر مراحل قانونگذاری دارد باید برود کمیسیون تخصصی کمیسیون تخصصی آن را بررسی کند. پس نظر و جمع بندی مجلس محدودسازی آن هم اصولی که ما در اصول قانون اساسی مان داریم و این نوع محدودیت هایی که شما اشاره کردید وجود ندارد ضمن اینکه ما واقعیت به این قائل هستیم که بسیاری از کسانی که در عرصه های مختلف در حوزه های فرهنگی هنری ورزشی در همه عرصه های مختلف اجتماعی که فعالیت می کنند بتوانند واقعاً فعالانه به فعالیت های خودشان ادامه دهند این نگاه کلی مجلس است و اینکه مثلاً یک جمعی یک تعدادی برای آحاد مردم یکسری نکاتی که اشاره کردید بعضی ازموضوعاتی که بعضاً می شنویم در فضای مجازی یا حوزه های مختلف این واقعیت ندارد و این هم جزء همان دسته القائاتی است که دارد ایجاد می شود.
سؤال : به سیر خوبی رسیدیم با توجه به اینکه به نوعی آرامش به کشور برگشته است ما پیش از این شاهد بودیم که به دلیل یکسری ناآرامی ها گفتند که محدودسازی در فضای اینترنت صورت بگیرد فیلترینگ را آمدند یکسری تبصره هایی اضافه کردند ولی ما شاهد کم شدن پهنای باند هستیم. تمامی چالش هایی که این روزها عموم مردم و به ویژه روزنامه نگاران بوده اید تحلیل شما چیست آیا مجلس در این خصوص می خواهد ورود پیدا کند. دیروز خیلی ها شامل عفو شده اند. آیا وضعیت اینترنت هم قرار است بهبود پیدا کند یا خیر؟
قاضی زاده هاشمی : در حوزه اینترنت ما بحثی را در مجلس نداشته ایم اینکه محدودیت انگاری بخواهد صورت بگیرد مراجعی که انجام داده اند مراجع دیگری بوده اند که موضوعاتی که وزیر ارتباطات هم به آن اشاره کردند حتی در پاسخ به سؤال نمایندگان مجلس پیرامون چنین وضیعتی این نکات را ایشان آمدند در مجلس توضیح دادند طبعاً باید وزارت ارتباطات اقدام جدی تر و ویژه تری را برای دفاع از حقوق مردم هم صورت بدهد ما فکر می کنیم این کسب و کارهای مجازی، فعالیت ها در عرصه اینترنت باید بتواند یک روند طبیعی خودش را طی کند. بعضی از اختلالاتی که ایجاد شده باید به حداقل برسد و تمامی این وضعیت بتواند یک روال عادی را طی کند. متولی پیگیری این موضوع حداقل بعنوان حامی حقوق مردم باید وزارت ارتباطات باشد وزیر ارتباطات هم بخاطر همین و یک موضوع دیگری در مجلس هم توضیحاتی را ارائه داد و امیدواریم این روند به روند عادی خودش برگردد حتی ما قائل هستیم در سایر امور مثل حضور تماشاگران در ورزشگاه ها در همه مسابقات ورزشی باید به روند عادی خودش برگردد و ما شاهد این نباشیم که خدایی ناکرده بعضی ها بگویند این اتفاق و آن اتفاق همه ناشی از حوادث اخیر بوده است این روند بازگشت به شرایط عادی با قو و سرعت طی شود. وقتی رهبر معظم انقلاب این عفو سراسری را برای کسانی کف خیابان بوده اند و طی این فرآیندها دستگیر یا بازداشت شده اند را مورد عفو قرار می دهند و این نگاه حکیمانه و پدرانه را دارند باید این نگاه به همه امور ساری و جاری شود.
سؤال : آیا درحال حاضر نمایندگان مجلس از اینترنت بدون فیلتر روی خط موبایل شان استفاده می کنند؟
قاضی زاده هاشمی : اینکه نمایندگان استفاده می کنند، همان محدودیت سازی های مربوط به خود شرایط عام جامعه وجود دارد بعضی از موارد من آن را اطلاع دقیقی ندارم.
سؤال : به برخی از تقسیم بندی شده است الان روزنامه نگارها هم دارند اینترنت بدون فیلتربندی لایه بندی شده بعضی از مقامات و مسئولین هم در رده های مختلف حتی به اساتید دانشگاه هم یک همچنین خدماتی ارائه می شود نمایندگان هم از اینترنت بدون فیلتر برخوردار هستند یا خیر؟
قاضی زاده هاشمی : من تعداد را نمی دانم ولی فکر می کنم آنها هم مثل مردم عادی دارند استفاده می کنند.