آزمایشگاه تشخیص پزشکی و ژنتیک بوشهر آماده بهرهبرداری
رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر گفت: آزمایشگاه تشخیص پزشکی و ژنتیک و مرکز آموزش پزشکی در مجموع با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال ساخته شده و آماده افتتاح و بهرهبرداری هستند.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، علی احمدیزاده در جمع خبرنگاران با تبریک دهه مبارک فجر بیان کرد: امروز جهاددانشگاهی به برکت انقلاب اسلامی در حوزه فناوری و دانشبنیان حرفهای زیادی برای گفتن دارد، جهاددانشگاهی استان بوشهر اگرچه به عنوان آخرین واحد استانی کشور راهاندازی شد، اما در طول همین سالهای کوتاه توانسته است کارهای بزرگی انجام دهد.
وی افزود: جهاددانشگاهی استان بوشهر با شناسایی ظرفیتها و خلاهای استان موفق شده است پیشرفتهای علمی و توفیقات زیادی در حوزههای مختلف علمی، پژوهشی، تحقیقاتی، آموزشی و فرهنگی داشته باشد، که از مهمترین آن در یکسال گذشته میتوان به تولید فناوری بچه ماهی سیباس، فناوری غذای آبزیان، مرکز آموزش پزشکی و اولین آزمایشگاه ژنتیک استان اشاره کرد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر پرورش آبزیان را یکی از ظرفیتهای مهم استان بوشهر دانست و ادامه داد: با توجه به ظرفیت بالای پرورش آبزیان در آبهای استان بوشهر برای فراهم شدن بچه ماهی پرورشی، زمینه تولید بچه ماهی "سیباس" در جهاد دانشگاهی بوشهر فراهم شد.
وی استان بوشهر را قطب پرورش آبزیان ماهی و میگو عنوان و اضافه کرد: بچه ماهی "سیباس" از تایلند و استرالیا وارد کشور میشود، از این رو و در راستای خودکفایی، جهاد دانشگاهی به دانش فنی تولید بچه ماهی سیباس دست یافت و اکنون در حال ساخت مجتمع شیلاتی در شهرک زیست فناورانه دلوار با همکاری بخش خصوصی جهت توسعه صنعتی است. همچنین تولید غذای زنده آبزیان از جمله آرتیما، جلبک و روتیفر در دستور کار این مجتمع قرار دارد.
احمدیزاده با بیان اینکه در این طرح جوانان نخبه مشارکت دارند، یادآور شد: تولید و تکثیر بچه ماهی سیباس جزء ۳۱ طرح فناورانه کشور معرفی شده که مورد حمایت مقام معظم رهبری قرار دارد و با برنامهریزی انجام شده در تلاش هستیم بهزودی تکمیل و راهاندازی شود، که با راهاندازی مجتمع شیلاتی تولید و تکثیر بچه ماهی سیباس سالانه افزون ۵ میلیون قطعه بچه ماهی برای پرورش تولید و به پرورش دهندگان ماهی عرضه میشود.
وی در خصوص راهاندازی آزمایشگاه ژنتیک هم گفت: آزمایشگاه تشخیص پزشکی و ژنتیک طی سالهای اخیر به عنوان یک نیاز اساسی در تشخیص بیماریهای ژنتیکی و مادرزادی نقش مهمی را در کاهش تولدهای ناسالم داشته است و خدمات کمنظیری به زوجهای جوان ارائه میکند، اما متاسفانه مردم این استان سالها از نبود این آزمایشگاه رنج میبرند و دریافت این خدمت به استانهای همجوار سفر میکنند.
رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر ادامه داد: بهدنبال حل این مشکل جهاد دانشگاهی استان بوشهر اقدام به راهاندازی آزمایشگاه تشخیص پزشکی و ژنتیک با اعتبار ۸۰ میلیارد کرد که باید مورد حمایت مسئولین استان و دانشگاه علوم پزشکی قرار گیرد و در کنار آن مرکز آموزش پزشکی را نیز با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال راهاندازی کرده است، که این دو مرکز آماده افتتاح و بهرهبرداری هستند.
وی با بیان اینکه توسعه استان نیازمند برنامهریزی و اسناد بالادستی است، گفت: جهاد دانشگاهی تا کنون اسناد راهبردی مهمی از جمله بازنگری آمایش سرزمین و اسناد بالادستی استان و سند ارتقا زنان و خانواده و سند آسیبهای اجتماعی و سند بودجهریزی استان را تدوین کرده است.