پخش زنده
امروز: -
مراسم سالروز عملیات غرور آفرین والفجر ۸ در لشکر ۲۹ نبی اکرم (ص) کرمانشاه امروز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه، فرمانده لشکر ۲۹ سپاه نبی اکرم (ص) کرمانشاه گفت: عملیات آبي و خاکي تهاجمي والفجر ۸ نيروهاي مسلح ايران در جنگ ايران و عراق به فرماندهي مشترک سپاه پاسداران و ارتش جمهوري اسلامي ايران در بهمن ماه ۱۳۶۴ به مدت ۷۵ روز انجام شد.
سرتيپ دوم مجتبي کرمي افزود: در اين عمليات شهر بندري فاو، تاسيسات نفتي و پايگاههاي نيروي دريايي آن آزاد شد و ايران به صورت گسترده بر اروندرود تسلط يافت و توانست امنيت خليج فارس در آن منطقه را براي تردد کشتيهاي ايراني تامين کند.
وي بيان کرد: عراق در جريان اين عمليات، نزديک به ۵۲۰۰۰ تن کشته، زخمي و اسير بر جاي گذاشت و بيش از ۷۰ هواپيما و هليکوپتر، ۵۴۰ تانک و نفربر، ۷۵قبضه توپ، ۵ دستگاه ماشينآلات مهندسي و ۲۵۰ خودرو از ارتش بعص منهدم و ۵۰دستگاه تانک و نفربر، ۱۴۰ قبضه توپ، ۳۰ دستگاه ماشينآلات مهندسي و ۱۸۰دستگاه خودرو به دست نيروهاي ايراني غنيمت گرفته شد.
وي همچنين درباره سه قرارگاه اصلي عمليات والفجر ۸ گفت: خاتمالانبياء(ص)، قرارگاه کربلا و قرارگاه نوح بودند مسئوليت عبور و آرايش نيروها را بر عهده داشتند.
خط شکني عمليات والفجر۸ بر عهده غواصان بود و آنها بايد معابر را براي نيروهاي قايق سوار باز ميکردند تا آنها بتوانند از اين معابر، وارد ساحل دشمن شده و منطقه را براي تثبيت و استحکام سر پل، شناسايي کنند.
فرمانده لشکر ۲۹ سپاه نبي اکرم (ص) کرمانشاه گفت: با آغاز عمليات غواصان به دل اروند زدند و توانستند شوک نخست غافلگيري را به عراقيها وارد کنند.
نيروهاي بعث به شدت آشفته شده و هيچ ابتکاري براي مقابله به حمله ايران نداشت، به نظر ميرسيد هيچ يک از تدارکاتي که براي روزي مانند آن روز آماده کرده بود به کار نيامده و روز نخست را از دست داده بودند.
اين ميان پشتيباني گسترده نيروي هوايي ارتش جمهوري اسلامي ايران و حضور هليکوپترهاي هوانيروز هم از برگ هاي برنده نيروهاي ايراني بود که در زمينگير کردن دشمن نقش به سزايي داشت.