پخش زنده
امروز: -
فصل سرما در کنار مهاجرت پرندگان به استان سیستان و بلوچستان، طبیعت زیبا و تنوع زیستی جانوری متنوعی را در این استان خلق کرده؛ که «هندوستان کوچک» زیبنده آن است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان، گفت: هر ساله با شروع فصل سرما و مهاجرت پرندگان به عرضهای پایین جغرافیایی استان سیستان و بلوچستان که به هندوستان کوچک نیز مشهور است، در کنار طبیعت زیبا و تنوع زیستی گیاهی و جانوری متنوع، شاهد حضور گونههای مختلف پرندگان هستیم.
به گفته آقای مهدی کدخدایی، کوکوی آسیایی (Eudynamys scolopaceus) یا کوکوی سیاه، یکی از این گونههاست که هر ساله در فصول سرما مهمان همیشگی مردم جنوب استان و شهرستانهای چابهار، دشتیاری و کنارک است.
وی گفت: کوکوی آسیایی یا کوکوی سیاه، پرندهای با طول ۴۳ سانتیمتر از خانواده کوکوهاست. جنس نر و ماده این گونه متفاوت و فاقد تغییرات فصلی هستند. پرندۀ نر بالغ با بدن یکدست سیاه با جلای آبی قابل شناسایی است. پرنده ماده بالغ روتنه قهوهای تیره با خالهای خاکستری سفید فراوانی روی سر و بدن و نوار خرمایی نخودی رنگی روی شاهپرهای پرواز و دم دارد؛ که زیرتنه آن نیز سفید همراه با رگهرگه قهوهای فراوان در چانه، گلو و جلوی گردن و رگهرگه تیره در مابقی زیرتنه است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، افزود: پرندهای درختزی است و معمولا در شاخ و برگ درختان به سر میبرد. این گونه دارای پروازی سریع و مستقیم با بال زدنهای سریع است که شبیه به قوشها به نظر میرسد و حضورش با حضور گونههای میزبان به ویژه «کلاغ هندی» و «کلاغ جنگلی» مرتبط است.
این پرنده در حال حاضر از نظر حفاظتی در رده کمترین «نگرانی» جای گرفته است.
از این خانواده در سال ۱۳۹۰ در تالاب فصلی لیپار در شهرستان چابهار گونه کوکوی ابلق (Oxylophus jacobinus) توسط کارشناسان این اداره کل مشاهده و رکورد شده است.