پخش زنده
امروز: -
معاونت درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی از ایجاد صندوق بیماران صعب العلاج خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما سعید کریمی در جمع خبرنگاران گفت: صندوق بیماران صعب العلاج بر اساس مصوبه هیئت دولت ایجاد شد.
وی افزود: ۵ هزار میلیارد تومان اعتبار برای این صندوق اختصاص یافت و پوشش خدمات این صندوق از ۵ بیماری اکنون به ۴۴ بیماری افزایش یافته است.
کریمی اضافه کرد: صندوق بیماران صعب العلاج در آینده تا ۱۰۰ نوع بیماری را پوشش خواهد داد.
وی ادامه داد: اعتبار صندوق بیماران صعب العلاج برای سال ۱۴۰۲ پیشنهاد شده است که در صورت تصویب در لایحه بودجه اختصاص خواهد یافت.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: با شناسایی بیماران صعب العلاج و استفاده از سامانه دارویار طرح دارو رسان برای تحویل درب منزل داروی این بیماران اجرا میشود.
کریمی از گسترش مراکز درمان ناباروری در سه سطح خبر داد: و گفت سطح اول همان مطب پزشکان است، اما سطح دوم که برای درمانهای ساده ناباروری است از ۱۶ مرکز به ۶۴ مرکز افزایش یافته است.
وی گفت: مراکز سطح سوم درمانهای پیشرفته ناباروری را ارائه میکنند که بر اساس قانون باید در هر استان یک مرکز فعال باشد و اکنون ۱۰۴ مرکز در این سطح فعال اند.
کریمی اضافه کرد: مرکز سطح سوم درمان ناباروری در استان ایلام نیز ساخته و تجهیز شده است و با تأمین نیروی انسانی متخصص فعال خواهد شد.
کریمی گفت: در ۱۲ ماه گذشته ۶ میلیون شهروند فاقد بیمه تحت پوشش بیمه پایه قرار گرفتند و اکنون هیچ شهروند ایرانی نباید بدون بیمه باشد.
معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: طرح پزشک خانواده با بیست سال سابقه در شهرهای کوچک کامل خواهد شد و ارجاع به مرحلهی اول به مرحله دوم به گونهای مرتبط شده که بیماران با مشکل مواجه نشوند.
پرداخت هزینه درمانی بیماران برای بیماریهای غیر زیبایی از اردیبهشت ماه آینده
کریمی تاکید کرد: از اردیبهشت ماه آینده هزینه درمان بیماران برای بیماریهای غیر زیبایی در بیمارستانها به صورت کامل پرداخت می شود و بیمار هیچ هزینهای نمیپردازد.
وی گفت: پیشنهاد شده سهم هزینه درمان بیماران سرپایی نیز از ۳۰ درصد کنونی به ۱۵ درصد کاهش یابد.
معاون درمان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه اولویت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی پیوند برای بیماران صعب العلاج است گفت هزینه پیوند کلیه برای بیماران نیازمند دیالیز در دراز مدت بسیار کمتر است.
کریمی از تسهیل مجوز فعالیت ورفع موانع برای بخش خصوصی در نظام سلامت خبر داد و افزود: اکنون ۲۲۰ مرکز درمانی در کشور مجوز درمان بیماران غیر ایرانی را کسب کردهاند و در بخش گردشگری سلامت حدود یک میلیارد دلار ارز آوری داشته است.
وی با تاکید بر لزوم رعایت استانداردهای فنی و تخصصی در بخش خصوصی نظام سلامت گفت: قرارگاه نظارت بر نظام سلامت با حضور نمایندگان دستگاههای مرتبط ایجاد شده است و تاکنون ۱۱۴ پرونده در زمینه تخلفات عمده به سرعت بررسی شده و جرایم بازدارنده نیز اعمال شده است.
کریمی از بیماران خاص تا هیچ گونه هزینهای را خارج از صورتحساب بیمارستانها نپردازند و در مطبها نیز از کارتخوان استفاده کنند.
کمبود آنتی بیوتیک در داروخانهها نداریم
وی افزود: کمبود آنتی بیوتیک در داروخانهها نداریم و کمبود سرم نیز در مراکز درمانی وجود ندارد.
کریمی گفت: بر اساس آمارها مصرف سرم در مرداد ماه ۷۰۰ هزار بوده است که اگر اکنون ۲ تا ۳ برابر شده باشد حدود دومیلیون سرم در ماه نیاز است، اما حدود ۱۰ میلیون سرم در چرخه توضیح قرار دارد که مابقی در جایی ذخیره یا از چرخه خارج شده است که باید مسئولین ذیربط برای نظارت و اعمال قانون در این امر وارد شوند.