پخش زنده
امروز: -
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان از اعزام شش هزار دانشجو در قالب عتبات دانشگاهیان به کربلای معلی خبر داد و اعلام کرد: این اعزامها تا ۲۷ اسفند ادامه دارد و آخرین گروه چهارم فروردین همزمان با آغاز ماه رمضان به کشور باز میگردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، حجتالاسلام مرتضی مطهریپور درخصوص اعزامهای امسال به عتبات گفت: امسال ثبت نام در دی صورت گرفت و بیش از ۵۰ هزار نفر در سامانه لبیک ثبت نام کردند و سپس قرعه کشی و برنامه ریزی برای اعزام شش هزار نفر انجام شد که اولین گروه ۱۱ بهمن عازم عتبات شدند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر اعزامهایی هوایی در حال انجام است و به زودی اعزامهای زمینی نیز آغاز خواهد شد، درباره افزایش هزینه سفر عتبات که چقدر در تقاضای دانشجویان برای انجام این سفر تأثیر داشته است؟ گفت: شرایط اقتصادی کشور، محدودیتهای مالی که وجود دارد، تغییرات و نبود ثبات نرخ ارز باعث میشود هزینهها تغییراتی داشته باشند که مسئله ملی است و در دست ما نیست اما تمام مسئولان در تلاش برای مدیریت این مسئله هستند.
رئیس ستاد عمره و عتبات دانشگاهیان تصریح کرد: تلاش ما هم این بوده که هزینههایمان را مدیریت کنیم تا در عین حال که ارائه خدمات به نحو مطلوب انجام میشود، هزینهها کم شود و پرداختی زائر نیز با تخفیفات ویژه صورت گیرد.
وی اضافه کرد: هزینه کاروانهای دانشجویی از هزینه کاروانهای مشابهی که به صورت رسمی از طریق سازمان حج و زیارت مشرف میشوند، کمتر است. مساعدتهای خوبی هم از سوی سازمان حج و زیارت، بعثه مقام معظم رهبری و شرکت مجری برای کاهش هزینهها صورت گرفته اما بخشی از هزینهها ارتباط مستقیمی با نرخ ارز دارد و ما به نوبه خودمان از زائرانی که به این دلیل نتوانستند به عتیات مشرف شوند عذرخواهی میکنیم.
مطهریپور در خصوص میزان پرداختی دانشجویان، گفت: هزینه سفر براساس روزی که پول را پرداخت میکنند و فاصله شهر محل اعزام دانشجو با عتبات متفاوت است و نرخ ثابتی برای کل دوره و کل استانها نداریم.
وی ادامه داد: در این دوره بیشترین متقاضیان دانشجویان متأهل، بعد دانشجویان دختر، بعد دانشجویان پسر و سپس کارمندان و استادان بودند که برای کمک به دانشجویان هم صندوق رفاه دانشگاهها وام سفر به عتبات عالیات میدهد و هم یکی از بانکها قرار شده است برای سفر هوایی تا ۱۰ میلیون تومان و سفر زمینی چهار میلیون تومان وام بدهد.
مطهریپور از همه مسئولان مرتبط با این حوزه درخواست کرد مساعدت بیشتری با این حرکت عظیم فرهنگی در حوزه دانشگاه داشته باشند و گفت: در شرایطی که تبلیغات دشمن بسیار وسیع است و اعتقادات فکری و باوری نسل جوان ما را هدف قرار داده، انتظار میرود که متولیان فرهنگی و سیاسی اجتماعی جامعه اهتمام ویژهای به این سفر داشته باشند و برای مشتاقان زیارت اهل بیت تسهیلاتی فراهم کنند تا بتوانیم زمینه تشرف تعداد بیشتری از نسل جوان مشتاق زیارت را فراهم کنیم.
وی همچنین درباره اینکه روحانیون کاروانهای دانشجویی با توجه به اینکه سؤالها و دغدغههای دانشجویان در این سفر متفاوت است چگونه انتخاب شدهاند؟ گفت: ما برنامههای متنوع فرهنگی در اعتبات مقدسه در نظر گرفته ایم و تلاش داریم فضاهایی را ایجاد کنیم که باورهای دینی دانشجویان عمق پیدا کند و جهت دهی به کسب معنویت بیشتر باشد. برای این کار کتابها و نرم افزارهایی را در اختیار دانشجویان قرار میدهیم و از طریق آموزش مجازی فرصت اندیشیدن بیشتری برای آنها فراهم میکنیم.
حجتالاسلام مطهریپور افزود: هم در انتخاب مدیران و هم در انتخاب روحانیان دقت نظر بیشتری داریم و اولویت با روحانیانی است که استاد دانشگاه، عضو هیئت علمی دانشگاه و یا از مسئولان فرهنگی و اجرایی دانشگاهها هستند.
وی ادامه داد: همچنین با توافق بعثه مقام معظم رهبری که متولی اصلی اعزام روحانی کاروانها هست، بهترین روحانیان کاروانها را انتخاب میکنیم تا بتوانند هم پاسخگوی نیازهای فکری و معرفتی دانشجویان باشند و هم با رفتار و سلوک معنوی خود الگوی خوبی برای نسل جوان باشند.